Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

0

Η δήλωση
Δήλωση των ημερών μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε αυτή του Πάνου Καμμένου. Είπε «Αν ο Μητσοτάκης καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών δεσμεύομαι να συγκυβερνήσω μαζί του».
Για γέλια, για κλάματα ή λέμε ό,τι θέλουμε και δεν μας νοιάζει τίποτε.
Συγκυβέρνηση ονειρεύεται ο Καμμένος παρότι ξύπνιος και κυρίως αγνοώντας πως για να συγκυβερνήσει πρέπει
α)  να μπει στη βουλή, πράγμα δύσκολο και
β) να θελήσει ο Μητσοτάκης (που δεν θέλει) να συνεργαστεί μαζί του
Ως εκ τούτου, συμπέρασμα: Μια ζωή Καμμένος…
Γ.Δ.


Μέτρα ασφαλείας
Στα σαράντα δύο χρόνια που ως δημοσιογράφος παρακολουθώ αφίξεις πρωθυπουργών στην Ξάνθη, πρώτη φορά εντυπωσιάστηκα με την άφιξη του πρωθυπουργού Τσίπρα προχθές στα Κιμμέρια και το Εύμοιρο.
Και ομολογώ, πως ο εντυπωσιασμός μου προέρχονταν από τον μεγάλο αριθμό αστυνομικών φανερών και μυστικών που ακολουθούσαν τον πρωθυπουργό.
Το φαινόμενο αυτό σχολιάστηκε και από άλλους αρνητικά, διότι κανείς δεν μπορούσε να ερμηνεύσει αυτόν τον μεγάλο αριθμό αστυνομικών, όταν είναι γνωστό πως η Ξάνθη και η Θράκη είναι περιοχές με ευγενικούς και φιλόξενους ανθρώπους που δεν δημιουργούν προβλήματα.
Γ.Δ.


Μία πρόταση
Ακούστηκε προχθές στη γνωστή ξανθιώτικη παρέα που συζητά και σχολιάζει την τοπική επικαιρότητα. Ανάμεσα στα πολλά και την ονοματολογία των συνδυασμών για τους υποψηφίους τους, ακούστηκε και μια πρόταση-ιδέα.
Τι είπε λοιπόν ο λιγομίλητος φίλος που τους έκανε όλους να σταματήσουν και να τον ακούσουν να αναλύει την πρότασή του; Κάτι απλό μεν, διαχρονικό αλλά και με τόλμη. Είπε λοιπόν ο φίλος μας «προτείνω περισσότερο πράσινο στην πόλη και λιγότερα αυτοκίνητα!»
Κάπου ταρακουνήθηκαν λίγο-πολύ όλοι κι άρχισαν τα σχόλια γιατί αυτό που άκουσαν τους βγάζει έξω από τα συνηθισμένα κι αυτά που ζούνε τώρα.
Ας ακούσουν επομένως την πρόταση του συμπολίτη οι υποψήφιοι δήμαρχοι κι ας την αξιολογήσουν.
Γ.Δ.


Υποψηφιότητες στο δήμο Μύκης
Στο νομό μας όπως είναι γνωστό έχουμε συνολικά τέσσερις δήμους. Οι τρεις έτυχαν προβολής ως προς την κατάθεση υποψηφιοτήτων και γενικά των δραστηριοτήτων των επικεφαλής. Ο δήμος Μύκης όμως υπάρχει κι αυτός και έχει τους δικούς του υποψηφίους εκτός του νυν δημάρχου Τζεμήλ Καπζά.
Έτσι, οφείλουμε να κάνουμε γνωστό πως συνολικά κατέρχονται τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι και οι οποίοι είναι.
α) ο νυν δήμαρχος Καπζά, από τη Μύκη,
β) ο Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν από τον Εχίνο
γ) ο Κιούρτ Αμέτ από τη Μύκη
δ) ο Οντέρ Μέτσογλου από τον Εχίνο
Η τετράδα αυτή θα διεκδικήσει τον δήμο και βέβαια από τώρα είναι σίγουρη η δεύτερη Κυριακή στην οποία καθοριστικό ρόλο θα παίξει το χωριό Κένταυρος.
Γ.Δ.


Το Μουντιάλ μας έλειπε…
Τελικά συσκέφθηκε, σκέφτηκε και αποφάσισε ο υπουργός Αθλητισμού: ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος θα γίνει χωρίς φιλάθλους, διότι φοβάται επεισόδια μεταξύ οπαδών τα οποία η αστυνομία δεν μπορεί να αποτρέψει. Η απόφαση αυτή του Βασιλειάδη συνιστά την κυνικότερη ομολογία της Πολιτείας ότι δεν μπορεί να ελέγξει η αριστερά τι ποιεί η δεξιά. Η αδυναμία που δηλώνει η ίδια η Πολιτεία να διαφυλάξει το κύρος του ελληνικού ποδοσφαίρου μόνο και μόνο με την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα είναι σοκαριστική.
Ναι, οι ευθύνες των ΠΑΕ και των οργανωμένων οπαδών είναι δεδομένες. Αλλά δεν μπορούν να είναι δικαιολογία για την αδυναμία της συντεταγμένης Πολιτείας, η οποία ακριβώς γι’ αυτό το λόγο υπάρχει: για να επιβάλλει τους κανόνες της. Διαφορετικά, μιλάμε για αναρχία κι όχι για Δημοκρατία… Η απόφαση λοιπόν για τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου κεκλεισμένων των θυρών δεν συνιστά απλώς πισωγύρισμα. Συνιστά επικίνδυνη εκτροπή. Και την ευθύνη γι’ αυτό έχει απόλυτα η κυβέρνηση, διά του αρμοδίου (υφ)υπουργού της.
Κατά τ’ άλλα διεκδικούμε να συνδιοργανώσουμε με τις γειτονικές μας χώρες διεθνή ποδοσφαιρικά event τεραστίων διαστάσεων όπως το Euro και το Μουντιάλ, τρομάρα μας…
Α.Κ.


Χιούμορ
Από τον έκτακτο αλλά σπινθηροβόλο συνεργάτη μας, ιδού μια ατάκα του επίκαιρη. Είπε: «Να μαζευτούμε όλοι εμείς που δεν κατεβαίνουμε υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι να  πάρουμε ένα ταξί να μας έρθει πιο φθηνά».
-Έγραψε πάλι ο τύπος…
Γ.Δ.


Θερμή υποδοχή Τσίπρα στα Κιμμέρια
Θερμή ήταν η υποδοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τους κατοίκους των Κιμμερίων. Αγκαλιές και σέλφις , επευφημίες ζητωκραυγές και εκδηλώσεις αγάπης από όλες τις ηλικίες. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στην κατά κοινή ομολογία καλή επικοινωνιακή σχέση που έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον κόσμο αλλά και στο γεγονός ότι εξέλαβαν ως μεγάλη τιμή που επέλεξε την δική τους Μαρία Τζαμπάζη, και της έδωσε μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο. Μία νέα γυναίκα που ασχολείται με τα ζητήματα των Ρομά και τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει συνεργαστεί με το Συμβούλιο της Ευρώπης. Μια υποψηφιότητα με έντονο συμβολισμό καθώς σπάει τα στερεότυπα και «κουμπώνει» στο όραμα του ΣΥΡΙΖΑ όπως το είπε ο Α. Τσίπρας, για μια κοινωνία ισότητας  και αλληλεγγύης.
Μ.Ξ.


Ο Τσίπρας εξήγγειλε ανάδειξη των Μουφτήδων από σώμα θρησκευτικών λειτουργών της μειονότητας
Στο ίδιο μήκος κύματος και η υποψηφιότητα της Κομοτηναίας Ουφούτ Μουσταφά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σ’ ότι αφορά στην μειονότητα κατά την ομιλία του στο κλειστό του Ευμοίρου. Όπως την κατάργηση της υποχρεωτικότητας της Σαρία, το διορισμό των τοποτηρητών στις Μουφτείες και μάλιστα εξήγγειλε ότι αυτή την εβδομάδα θα βγει το ΠΔ που θα ορίζει τους κανόνες της δικαιοδοσίας τους. Να σημειώσουμε ότι παρών στην συγκέντρωση ήταν ο τοποτηρητής Μουφτείας Ξάνθης κ. Μπιλάλ Καρά Χαλίλ και αντάλλαξε θερμό χαιρετισμό με τον πρωθυπουργό. Και κάτι που ειπώθηκε για πρώτη φορά από τον Α. Τσίπρα ήταν ότι θα επανεξεταστεί το νομοθετικό πλαίσιο του νόμου 1920/1991: «Αναγνωρίζουμε όλοι ότι είναι ξεπερασμένο και πρέπει να αλλάξει. Πλαίσιο που πρέπει να αντικατασταθεί από μια διαδικασία για την ανάδειξη Μουφτήδων από σώμα θρησκευτικών λειτουργών της μειονότητας και που θα εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή τους από τη μειονότητα».
 Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …