Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

0

Τρεις και μία μείνανε
kalpiΗ έκφραση είναι ανδρική, χρησιμοποιούνταν κατά την στρατιωτική θητεία και εννοούσε ότι πλησίαζε το τέλος της, η απόλυση. Ε, λοιπόν, το ίδιο ισχύει και για την παρούσα προεκλογική
περίοδο. Η οποία οδηγείται προς το τέλος της αφού μείνανε «τρεις και μία» για τη λήξη.
Βέβαια για την πρώτη Κυριακή ο λόγος, μια και όπως είναι παραδεκτό απ’ όλους τους εμπλεκόμενους, η δεύτερη Κυριακή είναι σίγουρη. Η οποία όπως γίνεται αντιληπτό, θα καθορίσει και το ποιος τελικά θα είναι ο νικητής.
Γ.Δ.


Πέρασε μόνον
pappasΆλμα πάνω από την Ξάνθη πραγματοποίησε πρόσφατα ο υπουργός Ν.Παππάς. Να το πούμε πιο αναλυτικά. Βρέθηκε στον Έβρο, είχε επαφές, μίλησε, έκανε δηλώσεις, είδε κόσμο.
Το ίδιο επανέλαβε και στην Κομοτηνή στηρίζοντας τους εκεί υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μίλησε και σε συγκέντρωση. Μετά πέταξε πάνω από την Ξάνθη και προσγειώθηκε στην Καβάλα επαναλαμβάνοντας τις επαφές κι εκεί.
Τώρα, αν απορείτε γιατί δεν σταμάτησε στην Ξάνθη, ε, αυτό μόνον ο ίδιος το γνωρίζει και κάποιοι εδώ του ΣΥΡΙΖΑ….
Γ.Δ.


Χαμογελάστε παρακαλώ!
Διαμαρτύρονται οι χορτοφάγοι ότι τρώμε τα αμνοερίφια.
Διαμαρτύρονται τα αμνοερίφια γιατί οι χορτοφάγοι τρώνε την τροφή τους.
Ένας κύκλος η ζωή παιδιά…
Γ.Δ.


Τέλος ομιλιών

Ο χρόνος πιέζει και οι ομιλίες των υποψηφίων ολοκληρώνονται. Η Παρασκευή είναι η τελευταία ημέρα ανοιχτών ομιλιών-συγκεντρώσεων και μετά φτάνει η ώρα των ψηφοφόρων.
Έτσι, σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 20.00 στην πλατεία της Γενισέας, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του Βασίλη Τσολακίδη, υποψήφιου δήμαρχου δήμου Αβδήρων.
Σημειώνουμε πως μαζί με τον Τσολακίδη συνεργάζονται ο Νίκος Καλιαμπάκας και ο Μπιρόλ Ιντζέ Μεμέτ.
Γ.Δ.


Αν το θέλαν, θα μπαίναν και στη βουλή
Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη, παρακολούθησε την καταδρομική επιχείρηση του Ρουβίκωνα που πέταγε μπογιά και καπνογόνα στον περίβολο της βουλής. Στο καλύτερα φυλασσόμενο κτίριο της Αθήνας, υποτίθεται, ο Ρουβίκωνας απέδειξε πως αν το επιθυμούσε θα μπορούσε να μπει και στη βουλή μέσα! Δεν ξέρει κανείς να γελάσει ή να κλάψει για το ρεζιλίκι της Αστυνομίας που για μια φορά ακόμη την έπιασε ο Ρουβίκωνας στον ύπνο.
Γενικά ο Ρουβίκωνας κάνει ό,τι θέλει, όταν το θέλει και όπως το θέλει. Ξεφτιλίζοντας θεσμούς και κοροϊδεύοντας την κυβέρνηση, το κράτος. Άραγε, μέχρι πότε θα υπάρχει αυτή η ανοχή, η αδιαφορία και η έκφραση «δεν πειράζει, κάτι ζημιές κάνουν μόνον, δεν είναι τίποτε σοβαρό…»
Γ.Δ.


Πολιτισμός και Αθλητισμός
Λόγια της παρέας σωστά και λογικά. Είπαν και ομόφωνα συμφώνησαν όλοι. Δύο λέξεις ήταν αυτές που τους ένωσε απολύτως. Κι αυτές ήταν «Πολιτισμός και Αθλητισμός». Και οι δύο πρέπει ν’ αποτελέσουν ακόμη πιο σημαντικό κομμάτι της ταυτότητας του Δήμου Ξάνθης.
Γ.Δ.


Στον Πολιτισμό
Και προχώρησαν οι συμπολίτες μας στην πρώτη προτεραιότητα του Πολιτισμού αναφέροντας Δημόκριτο και άλλους μεγάλους Αβδηρίτες, για Χατζιδάκι, για Παλιά Πόλη και για τα μνημεία τα Χριστιανικά και τα Μουσουλμανικά στο νομό, για τον Πολιπολιτιστικό πλούτο ανθρώπων και εθίμων.
Ένας τεράστιος πλούτος που μένει αναξιοποίητος, ευκαιρίες που είναι σε λήθαργο, προοπτικές πολλές και αξιοζήλευτες για να «δώσουν» αφού σωστά προβληθούν.
Γ.Δ.


Αλλά και ο Αθλητισμός
Καθόλου δεν θα πρέπει ν’αγνοηθεί από το νέο δήμο και το κομμάτι του Αθλητισμού. Πρώτη μεγάλη περίπτωση η μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα της Ξάνθης και όλες οι μικρότερες.
Η αξιοποίηση των ομάδων Μπάσκετ, Τένις, Τραμπολίνο, Κλασικού Αθλητισμού, Σκοποβολής, Κολύμβησης, με τη διοργάνωση Περιφερειακών και Πανελληνίων αγώνων.  Ο Αθλητισμός είναι μια από τις κορυφαίες σε απόδοση οικονομική και γνωριμίας ενός τόπου.
Έχουμε δυνατότητες, υπάρχουν προοπτικές. Χρειάζονται όμως οι κατάλληλοι άνθρωποι για να τα προγραμματίσουν όλα και βέβαια οι ανάλογες υποδομές που θα πρέπει να προγραμματιστούν και υλοποιηθούν.
Γ.Δ.


56 χρόνια από την δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη
56 χρόνια συμπληρώθηκαν χθες 22 Μαΐου από τη δολοφονία του αγωνιστή της Δημοκρατίας Γρηγόρη Λαμπράκη. Δολοφονήθηκε στις 22 Μαΐου του 1963 στη Θεσσαλονίκη από παρακρατικούς μετά από συγκέντρωση για την ειρήνη. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης παρέστη και μίλησε για την ειρήνη στη Θεσσαλονίκη. Μετά το τέλος της εκδήλωσης δέχθηκε δολοφονική επίθεση σε κεντρικό δρόμο της πόλης από τρίκυκλο, στο οποίο επέβαιναν οι ακροδεξιοί Σπύρος Γκοτζαμάνης και Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης. Τραυματίστηκε σοβαρά και πέθανε στις 27 Μαΐου 1963, σε ηλικία 51 ετών. Ο θάνατός του προκάλεσε αγανάκτηση στην κοινή γνώμη, οξύτατη πολιτική κρίση, αλλά και διεθνή κατακραυγή. Η ζωή και ο θάνατος του Γρηγόρη Λαμπράκη ενέπνευσε τον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό στο περίφημο πολιτικό του μυθιστόρημα με τον τίτλο «Ζ». Το 1969 μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στη μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, με πρωταγωνιστές τον Υβ Μοντάν, τον Ζαν Λουί Τρεντινιάν και την Ειρήνη Παπά.
Μ.Ξ.


Το παράδειγμα των Τρικάλων
Αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο προβεβλημένους δημάρχους με την σφραγίδα της επιτυχίας που βασίζεται όμως στο παραχθέν έργο είναι ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου. Μόνο ένα νούμερο αρκεί για να καταλάβει κανείς περί τίνος πρόκειται: , τα 75.000.000€ που έφερε  στα Τρίκαλα μέσω ΕΣΠΑ! Τον ρώτησαν λοιπόν ποιο θεωρεί ότι είναι μεγαλύτερο έργο του και απάντησε: «Θεωρώ ότι η καλύτερη απάντηση είναι όσα έκανε η τρικαλινή κοινωνία: Την αλλαγή της νοοτροπίας μας. Είναι το πλέον ελπιδοφόρο, χωρίς κόστος, το σημαντικότερο, ουσιαστικότερο και με μεγάλη υποθήκη για το μέλλον. Δείξαμε το πρόσωπο της κοινωνίας που ήταν ευγενική, δεκτική, φιλόξενη, πρόσχαρη. Που σκέφτεται να δράσει, που δρα, που ενεργοποιεί τις δυνάμεις της. Που δεν περιμένει από άλλους, που δεν μένει στον καταγγελτικό λόγο, που δημιουργεί: στα σχολεία, στους συλλόγους, στα ωδεία, στις γειτονιές, στα χωριά»
Αυτό είναι το κυριότερο για ένα επιτυχημένο δήμαρχο. Να μπορεί να εμπνεύσει τους δημότες να γίνουν καλύτεροι… να βγάζουν τον καλύτερο εαυτό τους, να δρουν συλλογικά, με πειθώ, με συνέργειες και να έχουν απέναντί τους έναν δήμο που παράγει έργο, υλοποιεί καινοτόμες δράσεις , υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα, φέρνει χρήμα από προγράμματα.
Αυτά όμως συμβαίνουν στα Τρίκαλα.
Στην Ξάνθη πάλι… το ακριβώς αντίθετο…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…