Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

0

 Σύστημα πληρωμής πάρκινγκ
Από αξιόπιστη πηγή από το δήμο, πληροφορηθήκαμε ότι κάποια υπηρεσία του δήμου προς τους δημότες πως έχει «κρατηθεί» για μετά τις εκλογές. Ο λόγος για το Ηλεκτρονικό Σύστημα Πάρκινγκ που έχει προμηθευτεί ο δήμος και το οποίο σύστημα έχει εφαρμογή πληρωμής του χρόνου παρκαρίσματος μέσω των έξυπνων κινητών.
Σωστό το μέτρο, αλλά σκέφτηκαν οι του δήμου μας πως ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων δεν έχει έξυπνα κινητά και πως άλλο ένα  ποσοστό δεν γνωρίζει τη χρήση του;
Αυτές οι δύο παράμετροι πως και δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν; Και αφού το σύστημα υπάρχει, γιατί μένει αχρησιμοποίητο; Τι περιμένουν οι άνθρωποι του δήμου;
Γ.Δ.


Ανανεωτική Αριστερά
Νέα προσπάθεια για τη δημιουργία Ανανεωτικής κίνησης μετά τη διάλυση της ΔΗΜΑΡ. Η νέα πολιτική κίνηση δημιουργήθηκε επίσημα προχθές και ήδη ανακοίνωσε τα μέλη που απαρτίζουν τη Συντονιστική της Επιτροπή.
Ανάμεσα στα ονόματα που συγκροτούν τη νέα πρωτοβουλία βρίσκονται ο Χρήστος Γκαρμπούνης, γιατρός από την Ξάνθη και ο Συμεών Σολταρίδης από τη Ροδόπη.
Η νέα πολιτική κίνηση θα εκφράσει την Ανανεωτική Αριστερά στη χώρα μας.
Γ.Δ.


Άσκηση για Πυρόσβεση
Μεγάλη άσκηση πραγματοποιήθηκε χθες στην ορεινή περιοχή «Πουλιάνα» πάνω από τη Μονή Παναγίας Καλαμούς. Σ’αυτήν συμμετείχαν άνδρες της Πυροσβεστικής με οχήματά τους όπως και του Στρατού Ξηράς με ανάλογο αριθμό ανδρών και οχημάτων, υδροφόρων κλπ.
Σκοπός και στόχος της άσκησης αυτής είναι τα δύο Σώματα να ενεργούν από κοινού, συντονισμένα και με επιτυχία, στην κατάσβεση πυρκαγιών σε ορεινές περιοχές που ως γνωστόν παρουσιάζουν δυσκολίες.
Γ.Δ.


Πότε θα λειτουργήσουν;
Συμπολίτες μας ρωτούν να πληροφορηθούν πότε τελικά θα λειτουργήσουν οι νέοι υπόγειοι κάδοι που τοποθέτησε ο δήμος Ξάνθης. Ρωτήσαμε και η απάντηση που λάβαμε ήταν «σύντομα». Το τι εννοούν εκεί στο δήμο «σύντομα», άγνωστο. Ίσως ούτε οι ίδιοι να το γνωρίζουν, ίσως να περιμένουν κάτι που να έχει σχέση με την άδεια και άλλα που εκκρεμούν.
Γ.Δ.


Μπράβο τους
Και μια ο λόγος για άσκηση πρόληψης και προστασίας ορεινών περιοχών από εκδήλωση πυρκαγιών το καλοκαίρι, να επισημάνουμε και μια πολύ θετική πρωτοβουλία που πληροφορηθήκαμε πρόσφατα.
Έτσι, μάθαμε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης και το Δασαρχείο Ξάνθης συμμετείχαν σε ενημερωτική εκδήλωση σε γειτονικό χωριό καλεσμένοι από τους κατοίκους και το δήμο. Μίλησαν για τους κινδύνους, για την πρόληψη, την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, συνομίλησαν με τους κατοίκους και απάντησαν στις απορίες και τα ερωτήματά τους, ενώ μοίρασαν και ενημερωτικό υλικό.
Αλήθεια πώς μπορεί κάποιος να μην επαινέσει αυτή τη συνεργασία των δύο κρατικών φορέων επ’ ωφελεία των πολιτών;
-Συγχαρητήρια και στους δύο.
Γ.Δ.


Περί δημοσκοπήσεων
Θα το έχετε ακούσει ίσως. Ότι διαρρέουν αποτελέσματα κρυφών και φανερών δημοσκοπήσεων. Μάλιστα φίλος με πληροφόρησε ότι συμμετείχε σε τηλεφωνική δημοσκόπηση προχθές, άρα δημοσκοπήσεις γίνονται. Τώρα ποιος είναι ο εντολέας που πληρώνει και το κόστος, αυτό δεν το έχω πληροφορηθεί.
Υπάρχουν όμως για το θέμα αυτό και οι φήμες που μεταφέρονται από στόμα σε στόμα. Με το κλασικό «Άκουσες; Η δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στον τάδε τόσο, στον δείνα εκείνο, και πάει λέγοντας.»
Γι’αυτό, προσοχή, όχι αφέλειες και κυρίως επανάπαυση.  Το αποτέλεσμα της κάλπης είναι αυτό που τελικά μετράει.
Γ.Δ.


Επισκέψεις
Να κι ένα ωραίο περιστατικό που συνέβη τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές κι έχει το γούστο του. Κάποτε ένας συνδυασμός επρόκειτο να επισκεφτεί το Ψυχολογικό Κέντρο στη Χρύσα. Ένας φίλος υποψήφιος, αγαπητός και αναγνωρίσιμος, μου τηλεφώνησε και μου είπε: «Έλα να με πάρεις από το εκλογικό κέντρο, γιατί δεν γνωρίζω που είναι αυτό το Ψυχολογικό Κέντρο».
Τον βοήθησα να το βρει, έκανε την επίσκεψη και με την παρουσία του έδωσε τα διαπιστευτήριά του.
Στα εκλογές δεν εκλέχτηκε, αλλά υποσχέθηκε άλλη φορά να είναι καλύτερα ενημερωμένος.
Γ.Δ.


Μοναδικό φαινόμενο
Το μακρινό 1831, δημοσιεύεται ο πρώτος νόμος περί Τύπου στην Ελλάδα που εγείρει θύελλα διαμαρτυριών κατά του κυβερνήτη, Ιωάννη Καποδίστρια.
Το θυμήθηκα πρόσφατα, μετά την πανελλήνια διαμαρτυρία του Περιφερειακού Τύπου για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για τον αφανισμό του, μέσω αποφάσεων για αύξηση της φορολογίας αλλά και των ασφαλιστικών εισφορών.
Πρόκειται δε για μια μοναδική επίθεση εις βάρος του Περιφερειακού Τύπου που κάτι παρόμοιο δεν έχει ξαναγίνει ποτέ από καμία κυβέρνηση.
Γ.Δ.


Χωρίστηκε σε δύο συνδυασμούς η Κοινωνία Δημοτών
Παραιτήθηκε από επικεφαλής της Κοινωνίας Δημοτών ο Μανώλης Φανουράκης. Ο λόγος φυσικά είναι ότι ο ίδιος και ο Γιώργος Μυλωνάς είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό «Δύναμη για το Αύριο» με επικεφαλής τον Μανώλης Τσέπελη ενώ τα υπόλοιπα μέλη είναι υποψήφια με τον συνδυασμό «Ξάνθη για Όλους» με επικεφαλής τoν Σάββα Μελισσόπουλο. Ως εκ τούτου δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς.
Να σημειώσουμε ότι η θητεία αυτού του δημοτικού συμβουλίου λήγει στις 31 Αυγούστου 2019. Κατά συνέπεια μέχρι τότε δεν μπορεί να μείνει ακέφαλη η Κοινωνία των Δημοτών. Έτσι τα μέλη θα κληθούν να εκλέξουν νέο επικεφαλής. Σύμφωνα με πληροφορίες επικρατέστερη είναι η κα Ειρήνη Χαριτωνίδου , εκτός αν γίνει κάποια έκπληξη από τον Αχμέτ Καρά.
Μ.Ξ.


Η συγκίνηση του Γιάννη Παπαχρόνη
Με δάκρυα στα μάτια ανέβηκε στο βήμα ο υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης Γιάννης Παπαχρόνης καθώς το αυθόρμητο και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού που σηκώθηκε όρθιο για να τον τιμήσει, τον φόρτισαν συναισθηματικά. Και με την απλότητα που τον χαρακτηρίζει ακούστηκε να λέει στον εαυτό του… «Άντε μίλα τώρα Γιάννη». Είχαν προηγηθεί τα θερμά λόγια που είπαν γι αυτόν οι συνοδοιπόροι του στο έργο του με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών μεταξύ των οποίων και  ο πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αιμοδοτών. Η αίθουσα του «Ελισσώ» ήταν γεμάτη και η συγκέντρωση είχε παλμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε τόσο διέκοπταν τον κ. Παπαχρόνη με αρατεταμένα χειροκροτήματα. Όλα δείχνουν ότι θα έχει μια καλή παρουσία στις εκλογές παρά το γεγονός ότι επικρίθηκε και «πολεμήθηκε» η υποψηφιότητα του.
Μ.Ξ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…