Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

0

Ήθος και ικανότητα
Δυο είναι τα πράγματα με τα οποία κρίνεται ένας πολιτικός: το ήθος και η ικανότητα διαχείρισης. Αν κάποιος είναι ικανός διαχειριστής των δημοσίων υποθέσεων η κοινή γνώμη θα μπορούσε να του κάνει και λίγο “σκόντο” στο ήθος. Επίσης αν είναι υπόδειγμα ηθικής ακεραιότητας θα μπορούσε να είναι ανεκτική με την ανεπάρκεια να φέρει σε πέρας τη διαχείριση της καθημερινότητας.
Αν αποτύχει και στα δύο όμως τα πράγματα δυσκολεύουν…
Κ.Σ.


Νούμερα
Μας το έστειλε φίλος που διακρίνεται για το χιούμορ του. Διαβάστε: «Πάμε σε άλλα νέα. Το χρέος έφτασε 181% του ΑΕΠ.  Μπήκαμε στα Μνημόνια με 129% γιατί είχαμε χρεοκοπήσει, αλλά με 185% βγήκαμε οικονομικά εύρωστοι. Κάποιοι καταπίνουν αμάσητο σανό.
-Με τις υγείες σας…»
Γ.Δ.


Κλείνουν περίπτερα
Με θλίψη αντικρίζουμε σε πόλη και χωριά το θέαμα των κλειστών περιπτέρων. Μερικά μάλιστα τοποθετήθηκαν και ποτέ δεν λειτούργησαν. Αιτία βέβαια η πτώση της κατανάλωσης και η μείωση των ποσοστών κέρδους. Έτσι, μοιραία επέρχεται το κλείσιμο.
Τα περίπτερα εμφανίστηκαν στη χώρα μας με την ίδρυση του Ελληνικού κράτους και δίνονταν αρχικά αποκλειστικά σε τραυματίες πολέμου, με αποτέλεσμα να γεμίσουν οι πόλεις με περίπτερα σε κάθε γωνιά.
Σήμερα όμως τα πράγματα άλλαξαν ριζικά και η επιβίωση πολλών περιπτέρων είναι δύσκολη. Γι’αυτό εξάλλου ο δήμος θα πρέπει να είναι φειδωλός στην χορήγηση νέων αδειών.
Γ.Δ.


Αφιλόξενη πόλη
Όχι στους επισκέπτες μας, ντόπιους και ξένους. Όχι. Για τα άτομα με κινητικά προβλήματα είναι αφιλόξενη η πόλη μας. Και σ’ αυτό το θέμα, το φταίξιμο είναι πρώτα απ’όλα δικό μας! Των δημοτών. Που παρκάρουμε τα αυτοκίνητα, τα δίκυκλα, όπου θέλουμε, χωρίς να σκεφτόμαστε ότι οι ράμπες που κλείνουν εξυπηρετούν συνανθρώπους μας.
Άρα, υπάρχει θέμα. Κι επειδή η τροχαία ακόμη δεν έχει στα καθήκοντά της την παράβαση αυτή, οι απολίτιστοι συμπολίτες παρκάρουν χωρίς ντροπή, χωρίς την παραμικρή στεναχώρια γι’αυτό που στερούν από τα άτομα με κινητικά προβλήματα.
Γ.Δ.


Σενάρια συνεργασιών
Η συνωμοσιολογία είναι από τις περιπτώσεις που αρέσουν στους Έλληνες να συζητούν στα καφέ και τις κοινωνικές τους συγκεντρώσεις. Σενάρια λοιπόν ακούγονται εν όψει των εκλογών κυρίως των αυτοδιοικητικών.
Κάποια από αυτά έχουν βάση, άλλα όμως είναι εκτός λογικής. Έτσι, δίνουν και παίρνουν οι φήμες περί συνεργασιών για το δήμο Ξάνθης, μη αποκλειομένων και για τους περιφερειακούς.
Βέβαια κάποιοι ευφάνταστοι, εκφράζουν και θεωρίες συνωμοσίας αλλά το προχωρούν ακόμη περισσότερο καθιστώντας τα λεγόμενά τους σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Βέβαια, πολιτική είναι αυτή, το «ποτέ» πρέπει ν’αποκλειστεί, αν και οι σεναριογράφοι κάνουν κάποιες εκτιμήσεις συνεργασίας αναφέροντας δύο υποψήφιους δημάρχους για το δήμο Ξάνθης.
Όσο κι αν κάποιοι θα προτιμούσαν να διαβάσουν και ονόματα, πρέπει να μην βιαζόμαστε. Ο χρόνος θα δείξει τι μέλλει γενέσθαι. Εξάλλου θα κληθούν κάποιοι ν’ αποφασίσουν «με ποιον θα πάνε και ποιον θ’ αφήσουν».
Γ.Δ.


Δολοφονίες και ευθιξία
Το λέει ο λαός μας «άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου», και έχει δίκιο. Μαθαίνεις κάτι απίθανο και τραγικό και από άνθρωπο που δεν το περίμενες, δεν σου είχε δώσει αφορμή με τη συμπεριφορά του και ξαφνικά σκάει η είδηση. Και απορείς για τον ήσυχο άνθρωπο της διπλανής πόρτας, όπως με τον Ελληνοκύπριο αξιωματικό που σκότωνε γυναίκες πνίγοντάς τες.
Οικογενειάρχης ο ίδιος, έκρυβε έναν δολοφόνο που ακόμη δεν έχει αποδειχθεί ποιος είναι ο αριθμός των γυναικών που δολοφόνησε. Μέχρι στιγμής βρέθηκαν τρία πτώματα κι έπεται συνέχεια.
Τραγικό συνολικά αλλά και καθόλου τιμητικό για την κυπριακή αστυνομία, η οποία αδιαφόρησε να ασχοληθεί με το θέμα όταν αναφέρθηκαν εξαφανίσεις γυναικών γιατί ήταν Φιλιππινέζες. Αυτό στάθηκε και η αφορμή να παραιτηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης. Εκεί υπάρχει τσίπα.
Γ.Δ.


Στην Κύπρο υπάρχει φιλότιμο, στην Ελλάδα μόνο καρέκλες
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου υπέβαλε την παραίτησή του δηλώνοντας «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ευθύνη, αλλά οφείλω να παραιτηθώ για λόγους πολιτικής ευθιξίας», αναλαμβάνοντας έτσι την πολιτική ευθύνη για πιθανές παραλείψεις της αστυνομίας στην υπόθεση του serial killer, όπως συνήθως συμβαίνει στις δυτικές δημοκρατίες, όταν ολιγωρεί το κράτος. Σας θυμίζει η υπόθεση κάτι ανάλογο στην Ελλάδα; Όχι βέβαια, ακόμη και για σοβαρότερα εγκλήματα στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας όχι μόνο δεν παραιτούνται αλλά συνεχίζουν να είναι προκλητικοί. Και φυσικά καλύπτονται και από τον πρωθυπουργό.
Παραιτήθηκε ο Νίκος Τόσκας όταν η Αστυνομία έκανε εγκλήματα και χάθηκαν 100 άνθρωποι στο Μάτι; Υποτίθεται ότι παραιτήθηκε αλλά δεν το δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.
Παραιτήθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης, υπουργός Εσωτερικών τότε, επομένως και υπεύθυνος εκ του νόμου για όλα όσα έγιναν; Όχι βέβαια. Μεταπήδησε στο κόμμα ως γραμματέας.
Παραιτήθηκε η Ρένα Δούρου; Φυσικά και όχι, μάλιστα διεκδικεί να ξαναεκλεγεί Περιφερειάρχης για άλλα 4 χρόνια ελπίζοντας ότι η στραβή στη βάρδια της ήταν κάτι τυχαίο.
Έχει φύγει ο Νίκος Παππάς μήπως για την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη; Μπα, συνεχίζει αμέριμνος να … χαράσσει τη διαστημική πολιτική της Ελλάδας.
Μήπως έχει παραιτηθεί ο Πολάκης που έχει πιαστεί… πολλάκις φάουλ; Όχι βέβαια, γιατί… μας έχει όλους, στην κυριολεξία και γραμμένους.
Εδώ είναι Ελλάδα δεν είναι Κύπρος. Εκεί έχουν φιλότιμο, εδώ μόνο αγάπη για την καρέκλα.
Τ.Β.


Επιστροφή στην πολιτική
Δεν ξέρω εάν είναι αλήθεια αυτό που είπε ο Αλέξης Γεωργούλης ότι συζητούσε με τη ΝΔ κι επειδή δεν του έκαναν πρόταση για το ευρωψηφοδέλτιο πήγε κι εντάχθηκε σ’ αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. Σημασία έχει πως αυτό και μόνο αποτυπώνει τη νοοτροπία και των κομματικών επιτελείων και των ίδιων των ψηφοφόρων. Αυτοί που πασχίζουν να μας πείσουν για διαχωριστικές γραμμές είναι αυτοί που πρώτοι παίζουν το παλιό παιδικό παιχνίδι και τραγουδάνε ο ένας στον άλλον «σας πήραμε-σας πήραμε φλουρί κωνσταντινάτο». Κάπως έτσι φτάσαμε στο… βαρέλι δίχως πάτο, που λέει και το (ίδιο) παιδικό τραγουδάκι.
Κι η λύση είναι μία: Επιστροφή στην πολιτική τώρα. Όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιους αυτό…
Α.Π.


Αγριεύει η προεκλογική μάχη
Έληξε χθες η προθεσμία κατάθεσης συνδυασμών από τους υποψηφίους στο Πρωτοδικείο. Ο γέγονε γέγονε λοιπόν και μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Στο μεταξύ στην κεντρική πολιτική σκηνή το καζάνι βράζει. Βλέπουμε την ΝΔ να έχει καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και την ίδια στιγμή να βγάζουν φιλικά της ΜΜΕ «άσσους» για την φωτιά στο Μάτι. Είναι εμφανές ότι το πολιτικό «θερμόμετρο» χτυπάει κόκκινο και όλα αυτά βέβαια συντείνουν στο ποιος θα κερδίσει στην μάχη των εντυπώσεων ώστε να κερδίσει μέρος του εκλογικού σώματος των αναποφάσιστων κυρίως. Είναι γεγονός ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δίνουν μεγάλη βαρύτητα στις εκλογές του Μαΐου καθώς αυτές αποτελούν πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές και αυτές θα καθορίσουν ακόμη και τη σύσταση των ψηφοδελτίων τους.
Μ.Ξ.


600 Αμερικανοί τουρίστες την Πρωτομαγιά στην Ξάνθη
Και μπορεί οι Ξανθιώτες να απέδρασαν την Πρωτομαγιά, ήρθαν όμως 600 Αμερικανοί τουρίστες και ξεναγήθηκαν στην Π. πόλη και στα αξιοθέατα της περιοχής. Πρόκειται για τουρίστες του κρουαζιερόπλοιου που αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Καβάλας. Η επιλογή τους να επισκεφτούν την Ξάνθη δεν ήταν …κατά λάθος αλλά αποτέλεσμα των ενεργειών του Μιχάλη Αμοιρίδη, όταν ήταν Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού. Σύμφωνα με ανάρτησή του: «από καιρό έχει γίνει δουλειά ώστε η Ξάνθη να είναι προορισμός ημερήσιων εκδρομών, χωρίς πολλά λόγια για αυτοπροβολή. Οι 685 επισκέπτες της κρουαζιέρας έρχονται γιατί τους έγινε ενημέρωση με υλικό που διατέθηκε πολλούς μήνες πιο μπροστά στις εταιρείες, τους φάνηκε γοητευτική και επέλεξαν να είναι μαζί μας. Το αποτέλεσμα μόνο τυχαίο δεν είναι και εάν δεν είχε διακοπεί η δουλειά που γινόταν, από την αλλαγή στη διοίκηση της Περιφέρειας θα ήταν ακόμη πιο εμφανές.”».
Συνυπογράφουμε…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…