Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Προεκλογική «αρένα» το δημοτικό συμβούλιο

Προεκλογική «αρένα» το δημοτικό συμβούλιο

0

Φωτιές άναψε ο Μπαντάκ με τις …προεκλογικές ασφαλτοστρώσεις στα Κιμμέρια

 

«Γαλλικά» από τον δήμαρχο και τον Νίκο Ανταμπούφη – Φανουράκης προς δήμαρχο: «Είστε σε πανικό γιατί καταλάβατε την μεγάλη ήττα που σας περιμένει»

 

 

Επεισοδιακή ήταν προτελευταία συνεδρίαση (δις εξ αναβολής) του δημοτικού συμβουλίου της Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 21 Μαΐου. Η προεκλογική περίοδος έχει οξύνει τα πνεύματα και τους τόνους σε σημείο που να χαθεί κάθε μέτρο και να μοιάζει το δημοτικό συμβούλιο με …αρένα. Εκφράσεις απαξίωσης και στα όρια της προσβολής αντάλλαξαν ο δήμαρχος με τον Μανώλη Φανουράκη, τον Σιαμπάν Μπαντάκ και τον Αχμέτ Καρά ενώ παρενέβη και ο αντιδήμαρχος Θωμάς Ηλιάδης προκαλώντας τον Φανουράκη. Η κατάσταση ξέφυγε και αυτό προκάλεσε την οργή του Νίκου Ανταμπούφη που κραύγασε «Είστε ξεφτίλες» και αποχώρησε εις ένδειξη διαμαρτυρίας!

Φωτιές άναψε ο Μπαντάκ με τις …προεκλογικές ασφαλτοστρώσεις στα Κιμμέρια

Στην αρχή της συνεδρίασης ο Νίκος Ανταμπούφης πήρε το λόγο και ενημέρωσε το σώμα για την επίθεση βανδαλισμού που δέχτηκε το προεκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ από Χρυσαυγίτες, ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο να την καταδικάσει. Ως προς αυτό υπήρξε συναίνεση. Αντίθετα η τοποθέτηση του κ. Μπαντάκ ήταν η θρυαλλίδα για την κόντρα που ξέσπασε και τα σάρωσε όλα. Συγκεκριμένα ο κ. Μπαντάκ είπε πως 4 μέρες πριν τις εκλογές θυμήθηκε ο δήμος να κλείσει τις λακκούβες στους δρόμους στα Κιμμέρια και πως κάνει προεκλογικού χαρακτήρα …ασφαλτοστρώσεις ενώ 5 χρόνια ο δήμαρχος δεν έκανε τίποτε. Έξαλλος ο δήμαρχος του απάντησε ότι δεν μπορεί να ασκεί κριτική όταν αυτός ήταν 5 χρόνια ανύπαρκτος για το χωριό του.

Δήμαρχος: «Είστε γελοίοι…»

Προκλήθηκε ένταση, παρενέβη ο Μανώλης Φανουράκης φωνάζοντας στο δήμαρχο ότι βρίσκεστε σε πανικό και εκείνος του απάντησε με την φράση: «Είστε γελοίοι…». Επεκράτησε πανδαιμόνιο, με τον Θωμά Ηλιάδη να σηκώνεται από τη θέση του και να κουνά το χέρι του προς τον Μανώλη Φανουράκη και εκείνος να του απαντά στο ίδιο ύφος. Ο πρόεδρος κ. Δρεμσίζης στάθηκε αδύνατο να τους συγκρατήσει. Ο δήμαρχος πήρε ξανά το λόγο φανερά ενοχλημένος από τον Φανουράκη που του είπε ότι βρίσκεται σε πανικό επειδή κατάλαβε ότι τον περιμένει μεγάλη ήττα στις εκλογές. Άρχισε λοιπόν να λέει ότι τόσο ο κ. Μπαντάκ όσο και ο κ. Φανουράκης ήταν σε παρατάξεις που διαλύθηκαν και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η παράταξη του είναι αυτή που θα κερδίσει τις εκλογές. Χαρακτήρισε δε παρωδία τα τελευταία Δημοτικά συμβούλια και απείλησε ότι θα αποχωρήσει αν συνεχιστεί σ’ αυτό το ύφος η συνεδρίαση.

Τον λόγο πήρε η επικεφαλής της «Κοινωνίας Δημοτών» κα Χαριτωνίδου η οποία είπε πως αυτή η εικόνα δεν τιμά κανέναν και πως είναι ντροπή για το δημοτικό συμβούλιο της Ξάνθης. Εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της και είπε πως η παράταξη θα αποχωρήσει αφού συζητηθεί το πρώτο θέμα που αφορά τις εκλογές.

Επί προσωπικού για όσα τον κατηγόρησε ο δήμαρχος πήρε τον λόγο ο κ. Μπαντάκ λέγοντας ότι κάποτε ο δήμαρχος τον κατηγορούσε ότι συμπεριφέρεται ως δημοτικός σύμβουλος των Κιμμερίων και τώρα τον αποκαλεί ανύπαρκτο. Ο δήμαρχος πήρε ξανά τον λόγο επιμένοντας ότι το πόσο ανύπαρκτος είναι θα το κρίνει ο κόσμος των Κιμμερίων όπως και το δικό του έργο.

Ανταμπούφης: «Είστε ξεφτίλες»

Οι αντεγκλήσεις με σαφή προεκλογική σκοπιμότητα εξόργισαν τον κ. Ανταμπούφη που αποχώρησε με τον χαρακτηριστικό «Είστε ξεφτίλες»!

Ο δήμαρχος ζήτησε να διακοπεί η συνεδρίαση σημειώνοντας ότι αυτό το συμβούλιο έχει καταργηθεί από τα ίδια του τα μέλη. Ο πρόεδρος επέμενε να εγκριθεί το θέμα που αφορά την ομόφωνη απόφαση της Διαπαραταξιακής για το χώρο που θα καταλάβουν οι παρατάξεις για τα εκλογικά τους περίπτερα. Η κα Χαριτωνίδου ζήτησε χώρο στην πλατεία Αντίκα όμως ο δήμαρχος της είπε πως η διαπαραξιακή αποφάσισε την παραχώρηση μόνο στην πλατεία Ελευθερίας και στην πλατεία Διοικητηρίου. Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα και η Κοινωνία Δημοτών όπως είχε προαναγγείλει αποχώρησε.  Στη συνέχεια το 2ο και το 3ο θέμα αναβλήθηκαν γιατί απαιτούσαν πλειοψηφία 21 συμβούλων ενώ τα υπόλοιπα 2 εγκρίθηκαν ομόφωνα και το 5ο κατά πλειοψηφία.  Να σημειώσουμε ότι το δεύτερο δημοτικό συμβούλιο δεν έγινε γιατί δεν είχε απαρτία και αναβλήθηκε για νέα ημερομηνία με το 1/3 των συμβούλων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…