Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Οι σύμβουλοι απαξιώνουν το δημοτικό συμβούλιο

Οι σύμβουλοι απαξιώνουν το δημοτικό συμβούλιο

0

Νέα αναβολή των συνεδριάσεων λόγω μη απαρτίας  – Δύο διαδοχικές συνεδριάσεις την Τρίτη 21 Μαΐου με το 1/3 των συμβούλων

 

4 μέρες μόνο έχουν οι συνδυασμοί  για να προβάλλουν το εκλογικό διαφημιστικό υλικό τους

 

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι η 2η προσπάθεια για σύγκλιση …απαρτίας ώστε να καταστεί δυνατή η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης.

Να σημειώσουμε ότι από το προεδρείο προγραμματίστηκαν εξ αναβολής δύο συνεδριάσεις, η α’ στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής με 6 θέματα στην ημερήσια διάταξη και η β΄ συνεδρίαση στις 2.30 με 8 θέματα.

Οι σύμβουλοι γυρίζουν την πλάτη στον θεσμό

Μάταια ο πρόεδρος Γιάννης Δρεμσίζης με απανωτά τηλεφωνήματα επιχειρούσε να συγκεντρώσει 21 συμβούλους αλλά και να μπορέσει να συγκρατήσει τους υπόλοιπους που ήθελαν να αποχωρήσουν. Φανερά εκνευρισμένος ο Νίκος Ανταμπούφης μίλησε για εμπαιγμό του θεσμού. Το ίδιο εκνευρισμένος και ο Μανώλης Φανουράκης για την εικόνα διάλυσης του οργάνου. Στο μεταξύ o δήμαρχος Ξάνθης επέβλεπε τη διαδικασία χωρίς να κάνει κάποια προσπάθεια όπως την προηγούμενη φορά. Τελικά ο κ. Φερντούν Χασάνογλου που περίμεναν για να έχουν απαρτία  δεν ήρθε και η συνεδρίαση αναβλήθηκε για δεύτερη φορά λόγω μη απαρτίας.

Δύο διαδοχικές συνεδριάσεις την Τρίτη 21 Μαΐου με το 1/3 των συμβούλων

Λίγο αργότερα εκδόθηκε νέα πρόσκληση από το προεδρείο για δυο διαδοχικές συνεδριάσεις την Τρίτη 21 Μαΐου στις 2 και στις 2.30 το μεσημέρι με τα ίδια θέματα.

Να σημειώσουμε ότι μεταξύ των θεμάτων είναι και η « Έγκριση πρακτικού διαπαραταξιακής  και διακομματικής επιτροπής του Δήμου Ξάνθης με θέμα την κατανομή των χώρων υπαίθριας διαφήμισης για την προεκλογική προβολή των υποψηφίων των παρατάξεων και κομμάτων για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου και 2ης Ιουνίου 2019 και την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 26ης Μαΐου 2019».

Εξαιτίας των απανωτών αναβολών και της καθυστέρηση έγκρισης του θέματος οι υποψήφιοι συνδυασμοί θα έχουν μόνο 4 μέρες για να προβάλλουν το εκλογικό διαφημιστικό υλικό τους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…