Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Οι εννιά νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Ξάνθης

Οι εννιά νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Ξάνθης

0

Πρώτος από την «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» ο Νίκος Ευφραιμίδης.  Εκλέγονται επίσης ο Κουρτίδης και ο Γαλανόπουλος

 

Πρώτος  από την «Περιφερειακή Σύνθεση» ο Μιχάλης Αμοιρίδης. Εκλέγονται ακόμη οι Βουρβουκέλης και Χατζηγκενέ – Ο Σερκάν και ο Κουράκ εκλέγονται από την «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» και ο Δ. Δόντσος από την «Περιφέρεια σε Δράση»

 

 

Πρώτος έκοψε το νήμα ο Χ. Μέτιος (Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση) στις περιφερειακές εκλογές με 10 μονάδες διαφορά από τον Χριστόδουλο Τοψίδη (Περιφερειακή Σύνθεση). Με το ποσοστό αυτό καταλαμβάνει συνολικά 17 έδρες στο περιφερειακό συμβούλιο έναντι 16 του Χ. Τοψίδη. Τρίτος ο Κ. Κατσιμίγας  (Ανεξάρτητη Ενωτική πρωτοβουλία για την ΑΜΘ) με 6 έδρες και ακολουθεί ο Κ. Σιμιτζής (Περιφέρεια σε Δράση) με 5 έδρες ο Δ. Παπατολίδης (Λαϊκή Συσπείρωση για την ΑΜΘ) με 3 έδρες ο Ε. Νικολαΐδης (Πατριωτική Αυγή για την ΑΜΘ) με 2 έδρες, ο Θ. Περεντίδης (Αριστερή Αντικαπιταλισιτκή Παρέμβαση – ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με 1 έδρα και ο Α. Καραγιώργης (Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση για την ΑΜΘ )με 1 έδρα επίσης.

 Ποιοι είναι οι 9 περιφερειακοί σύμβουλοι που  εκλέγονται στην Ξάνθη

Η Π. Ε. Ξάνθης εκλέγει 9 περιφερικούς συμβούλους . Αυτοί είναι: οι: Νίκος Ευφραιμίδης

( 5.723 ψήφους),  Κώστας Κουρτίδης (5.366 ψήφους) Δημήτρης Γαλανόπουλος (4.789 ψήφους) από τη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» .

Από την «Περιφερειακή Σύνθεση» εκλέγεται ο Μιχάλης Αμοιρίδης (4.269 ψήφους), ο  ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης (2.459 ψήφους) και ο Ιρφάν Χατζηγκενέ (2.240 ψήφους).

Από την «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» εκλέγεται ο Μαχμούτ Σερκάν (1.834 ψήφους) και  Κουράκ Ριτβάν (1.798)από την «Περιφέρεια σε Δράση» ο Δημήτρης Δόντσος με 1.132 ψήφους.

Δηλώσεις Τοψίδη και  περιφερειακών συμβούλων

Πρώτος σε σταυρούς στην Ξάνθη αναδέχθηκε ο Νίκος Ευφραιμίδης. Μιλώντας στο «Ε» τόνισε: «Δώσαμε έναν έντιμο αγώνα. Ευχαριστώ όλους τους πολίτες που εμπιστεύτηκαν την Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση και τον Χρήστο Μέτιο. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με ειλικρίνεια, διαφάνεια και πάθος για το καλό του τόπου μας. Χωρίς λασπολογίες, χωρίς διακρίσεις. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν προσωπικά και δεσμεύομαι να τιμήσω την εμπιστοσύνη τους».

Δεύτερος έκοψε το νήμα ο Κώστας Κουρτίδης.: “Απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας που μου δείξατε την εμπιστοσύνη σας και με τιμήσατε στον ωραίο αυτό εκλογικό αγώνα. Σας γνωρίζω ότι θα δουλέψω μαζί σας για την πρόοδο και ευημερία της περιοχής μας. Κώστας Κουρτίδης” , η δήλωσή του.

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης Χ. Τοψίδης δήλωσε: «Πριν απ’ όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, είτε υπήρξε επιλογή τους ο συνδυασμός μας, είτε κάποιος άλλος υποψήφιος. Η αποχή είναι ο κοινός μας εχθρός.

Ο συνδυασμός της «Περιφερειακής Σύνθεσης» πέτυχε μια μεγάλη νίκη και απέδειξε ότι οι πολίτες πιστεύουν στην ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Απευθύνομαι στους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονία και Θράκης, γιατί πιστεύω ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουν το διακύβευμα της ερχόμενης Κυριακής.

Ο νέος νόμος, επιτάσσει τη συνεργασία όλων. Ήδη από την πρώτη Κυριακή έχουν εκλεγεί οι 51 Περιφερειακοί Σύμβουλοι από τα ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών.

Τώρα καλούνται να επιλέξουν τον άνθρωπο που θα ενώσει, που θα συνεργαστεί χωρίς προκαταλήψεις με όλους όσους εκλέχτηκαν.

Προσωπικά, αποφάσισα πριν αρκετούς μήνες, να ηγηθώ ενός ανεξάρτητου συνδυασμού, γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί την επόμενη μέρα η ενότητα και η συνεργασία όλων των δυνάμεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τώρα, καλούμαστε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δυο πρόσωπα, το καταλληλότερο, το ικανότερο, αυτό που μπορεί να συνθέσει τις δυνάμεις.

Τώρα, πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί.

Τώρα, πάμε όλοι μαζί να αλλάξουμε τον τόπο μας.

Τώρα, είμαστε όλοι μια Περιφερειακή Σύνθεση».

Πρώτος σε σταυρούς από την «Περιφερειακή Σύνθεση» στην Ξάνθη ο Μιχάλης Αμοιρίδης: «Η περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης από ουραγός να γίνει πρωταγωνίστρια και παράδειγμα προς μίμηση. Οι δυνατότητες υπάρχουν αυτό φάνηκε στα δύο πρώτα χρόνια διοίκησης μας με τον αείμνηστο Γ. Παυλίδη. Μετά την απώλεια του και την τοποθέτηση στη θέση του, του Κου Μέτιου, ενός ανθρώπου χωρίς ικανότητες διοίκησης, αναποτελεσματικού, η πορεία αυτή όχι μόνο σταμάτησε αλλά υπήρξε ένα μεγάλο πισωγύρισμα. Αυτό προσπαθήσαμε την προεκλογική περίοδο να το εξηγήσουμε στους πολίτες και να τους πείσουμε ότι η Περιφερειακή Σύνθεση, ένας συνδυασμός βγαλμένος από την κοινωνία και ο ηγέτης της Χριστόδουλος Τοψίδης, μπορούν να οδηγήσουν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εκεί που της αξίζει. Η προσπάθεια αυτή δημιούργησε ένα ισχυρό ρεύμα στην κοινωνία, το οποίο εκδηλώθηκε. Καλώ τους πολίτες της Ξάνθης και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οποία και εάν ήταν η επιλογή τους στον πρώτο γύρο, να σταθούν δίπλα μας, δίπλα σε μία προσπάθεια που τη μόνη στήριξη που επιδίωξε ήταν αυτή που έχει και τη μεγαλύτερη σημάδια, τη στήριξη της κοινωνίας. Στο δεύτερο βήμα για την επίτευξη του τελικού στόχου να δυναμώσουν αυτό το πλειοψηφικό ρεύμα και να το μετατρέψουν σε ένα ποτάμι νίκης ώστε την ερχόμενη Κυριακή, να εκλεγεί ο Χριστόδουλος Τοψίδης Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Δεύτερος σε σταυρούς ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης:  «Μια ακόμα «μάχη» απομένει πριν την τελική νίκη. Μια ακόμα ψηφοφορία για να δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το ισχυρό μήνυμα πως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης γυρίζει οριστικά σελίδα και μπαίνει σε μια αναπτυξιακή και δυναμική πορεία.

Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μου, που για ακόμη μια φορά με εμπιστεύτηκαν στη νέα αυτή προσπάθεια και με εξέλεξαν στο αξίωμα του περιφερειακού συμβούλου. Θα ανταποδώσω με κάθε κόστος και με κάθε τρόπο την εμπιστοσύνη τους για έναν νομό Ξάνθης καλύτερο, για μια Περιφέρεια δυνατή!

Αυτή την Κυριακή ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ συνεχίζουμε τον αγώνα στηρίζοντας στον δεύτερο γύρο τον Χριστόδουλο Τοψίδη! Ψηφίζουμε Περιφερειακή Σύνθεση για να γυρίσει σελίδα ο τόπος μας».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…