Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης με την «Περιφερειακή Σύνθεση»
Μήνυμα εντατικής δουλειάς και στρατηγικού σχεδιασμού για την Ξάνθη ώστε να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις και την ανάπτυξη στέλνει ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης με την «Περιφερειακή Σύνθεση» Μιχάλης Αμοιρίδης, με επίγνωση για τα προβλήματα, αλλά και τις δυνατότητες του τόπου μας. Τονίζει ότι ψήφος στις περιφερειακές εκλογές συνιστά επιλογή για τον νέο αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης και θέτει τα έργα και την αυτοδιοικητική προσέγγιση που υιοθέτησε την προηγούμενη περίοδο στη διάθεση των πολιτών, ως «σφραγίδα» για τις ικανότητες και την αποτελεσματικότητά του.
«Ε»: Τέσσερα 24ωρα πριν τις εκλογές, ποιο είναι το μήνυμά σας για την κρισιμότητα των περιφερειακών εκλογών στην ΑΜΘ;
Μ.Α.: Η Περιφέρεια αφορά την κοινωνία σε όλους τους τομείς. Καθορίζει την οικονομική και κοινωνική πορεία του πολίτη, αλλά και την καθημερινότητα του. Ο πολίτης τα προηγούμενα τρία χρόνια δεν ένιωσε την Περιφέρεια στη ζωή του λόγω της αναποτελεσματικότητας από την απερχόμενη διοίκηση του κ. Μέτιου. Πιστεύω ότι έχω δείξει δείγματα γραφής, τα πρώτα δύο χρόνια της διοίκησής μας και νομίζω ότι τότε καταστήσαμε σαφές τι μπορεί να κάνει η Περιφέρεια.
Η Περιφέρεια αποτελεί κυρίαρχο μοχλό για τον αγροκτηνοτροφικό τομέα, την κοινωνική πρόνοια, την Παιδεία, τον τουρισμό, έχει τους πόρους και τις δυνάμεις, έχει την υποδομή να κάνει καλύτερη τη ζωή των Ξανθιωτών και της ευρύτερης περιφέρειας.
«Ε»: Οι πολίτες καλούνται να αναδείξουν περιφερειακούς συμβούλους από την Περιφερειακή τους Ενότητα. Ποια είναι η δυναμική της ψήφου στις περιφερειακές εκλογές;
Μ.Α.: Ο πολίτης είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσει ότι μέσα από το ψηφοδέλτιο των περιφερειακών εκλογών δεν αναδεικνύει απλώς περιφερειακούς συμβούλους, αλλά ότι από αυτούς που θα προκύψει και ο επόμενος αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης.
Ο αντιπεριφερειάρχης καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την πορεία προόδου και τον προγραμματισμό των έργων. Έχει κορυφαίο ρόλο στη διαμόρφωση στρατηγικής για την ανάπτυξη της Ξάνθης.
Συνεπώς, με την ψήφο τους οι πολίτες επιλέγουν ποιος είναι αυτός που μπορεί να οδηγήσει την Ξάνθη στην πρόοδο και την ανάπτυξη. Από την πλευρά μου, νομίζω ότι έδειξα τις δυνατότητές μου και τη φιλοσοφία μου στη διοίκηση όταν οι πολίτες με εμπιστευτήκαν. Λειτούργησα μόνο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και του τόπου, με συνεχή διάλογο και επαφή με την κοινωνία, αρνήθηκα αντιπαροχές κι επειδή γνωρίζω ότι η Περιφέρεια δεν είναι αυτό που είδαν οι συμπολίτες μου τα τελευταία χρόνια, έχω επίγνωση για τη δυναμική και το ρόλο της Περιφέρειας. Γι’ αυτό ζητώ τη στήριξή τους στο συνδυασμό και σε μένα προσωπικά, διότι ο νομός Ξάνθης μπορεί να γίνει ξανά πρωταγωνιστής και όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε.
«Ε»: Για τί δεσμεύεστε απέναντι στους πολίτες, ζητώντας την ψήφο τους την Κυριακή;
Μ.Α.: Η ενασχόλησή μου με την πολιτική από την πρώτη φορά το 2014 είχε να κάνει με καθαρά, πρακτικά, άμεσα, μετρήσιμα αποτελέσματα στην κοινωνία, σε όλους τους τομείς. Αυτό θέλω να πετύχω και τώρα. Τομείς, όπως είναι ο αγροτοκτηνοτροφικός, της κοινωνικής πρόνοιας, των υποδομών, του τουρισμού νομίζω ότι πρέπει να αναδειχθούν και αυτό να γίνει με ξεκάθαρα έργα, σαφές χρονοδιάγραμμα και όχι με λόγια και φωτογραφίες. Συνεπώς πιστεύω ότι με παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με εγγειοβελτιωτικά έργα, με εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα και ανάσχεση της υφαλμύρωσης τα οποία αφορούν τους αγρότες, δράσεις ενάντια στις ελληνοποιήσεις του γάλακτος, έργα υποδομών, όπως η βελτίωση των οδών προς Σταυρούπολη και Εχίνο, αλλά και έργων που θα αναδείξουν τους τουριστικούς πόρους της περιοχής μας και θα μοχλεύσουν την τουριστική ανάπτυξη, όπως η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, η δημιουργία ενός θεματικού/ τουριστικού πάρκου στη Σταυρούπολη και η ανάδειξη των αρχαιολογικών μας μνημείων όχι μόνο των Αβδήρων, αλλά και άλλων, όπως τον Μακεδονικό Τάφο της Σταυρούπολης και το Κάστρο της Καλύβας, αλλά και η ενεργοποίηση της δομής «Στήριξη» για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ευπαθών κοινωνικών ομάδων πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα και να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή, παρέχοντας αποτελέσματα από τον πρώτο χρόνο κιόλας.