Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Με περπατησιά λεβέντικη» ξεκίνησε η «Αγάπη για την ΞΑΝΘΗ μας»

«Με περπατησιά λεβέντικη» ξεκίνησε η «Αγάπη για την ΞΑΝΘΗ μας»

1

Σε κλίμα χαράς αισιοδοξίας και συγκίνησης ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιάννης Παπαχρόνης παρουσίασε το πρόγραμμα και τους υποψήφιους

 

6 προτάσεις για την Π. Πόλη – 9 προτάσεις για  το Δροσερό από την «Αγάπη για την Ξάνθη μας» Πρόταση για Σύσταση Κοινότητας

Στην περιοχή του Ευμοίρου: Δημιουργία εργοστάσιου καύσης απορριμμάτων για παραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας

 

 

Με περισσή «Αγάπη», όρθιοι και με παρατεταμένα χειροκροτήματα υποδέχθηκαν υποψήφιοι και υποστηριχτές του συνδυασμού «Αγάπη για την ΞΑΝΘΗ μας», τον επικεφαλής Γιάννη Παπαχρόνη στο βήμα της κατάμεστης αίθουσας του «Ελισσώ» το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαΐου όπου έγινε η παρουσίαση του προγράμματος και των υποψηφίων του συνδυασμού. Ο κ. Παπαχρόνης ανταπέδωσε και μέσα σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης απηύθυνε εγκάρδιο ευχαριστήριο χαιρετισμό προς όλους όσους στήριξαν και στηρίζουν την προσπάθεια σε πείσμα όλων αυτών που «την πολέμησαν και την σαμποτάρισαν» όπως είπε. Μιλώντας για τον άτομα που απαρτίζουν τον συνδυασμό είπε πως προέρχονται από πολλούς χώρους αλλά έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: «άνθρωποι καθημερινοί, άνθρωποι του μόχθου, της εργατιάς, του εθελοντισμού, της επιστήμης, της επιχειρηματικότητας, της επιβίωσης, άνθρωποι έντιμοι, οικογενειάρχες, αλτρουιστές, πονόψυχοι, οραματιστές, ρομαντικοί, με μεγάλη ή μικρότερη περπατησιά αλλά με περπατησιά λεβέντικη, εδώ και πολλά χρόνια, μέσα στην Πόλη και στο Δήμο μας».

«Αγάπη για την Ξάνθη μας» – Βασικοί πυλώνες του προγράμματος

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του συνδυασμού ο κ. Παπαχρόνης είπε πως προέκυψε μέσα από ζωντανό ουσιαστικό διάλογο, με απλούς καθημερινούς συμπολίτες μας αλλά και εκπροσώπους φορέων και συλλόγων και δεν είναι αποτέλεσμα εφήμερου και επικοινωνιακού ενδιαφέροντος αλλά ρεαλιστικό και κοστολογημένο.

Βασικοί πυλώνες του προγράμματός του είναι ουσιαστικές παρεμβάσεις σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, πακέτο προτάσεων για τουριστική ανάπτυξη της Ξάνθης και Σταυρούπολης, αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του δήμου ώστε να γίνει πιο λειτουργικός, επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας που θα τεθεί στην υπηρεσία του δημότη και του επισκέπτη. Μία από τις βασικές αλλαγές και καινοτομία, είναι η δημιουργία και οργάνωση, Μόνιμης Υπηρεσίας Συντήρησης και επισκευών, στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης,

για άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση  σε εργασίες οδοποιίας, Ηλεκτροφωτισμού, Ύδρευσης και Πρασίνου με έδρα τη Σταυρούπολη.

Μεταξύ άλλων: Δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στην περιοχή του Κοσύνθου ποταμού.

(ώστε να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί η ύπαρξη ποταμιού μέσα στην πόλη, για να είναι προσβάσιμο σε όλους.

Στην περιοχή του Ευμοίρου: Δημιουργία εργοστάσιου καύσης απορριμμάτων για παραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας.

Με τον τρόπο αυτό τα νοικοκυριά θα αποκτήσουν πρόσβαση σε φθηνότερες μορφές ενέργειας (μείωση λογαριασμών Δ.Ε.Η., μείωση κόστους θέρμανσης. Τα σχολεία, δημοτικά ιατρεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλες δημοτικές υπηρεσίες θα μειώσουν σημαντικά τα κόστη λειτουργίας τους και θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίες. Το φυσικό αέριο έρχεται στην πόλη μας. Αυτό όμως που εμείς προτείνουμε είναι κάτι διαφορετικό και επικουρικό, εξήγησε ο κ. Παπαχρόνης.

6 προτάσεις για την Π. Πόλη από την «Αγάπη για την Ξάνθη μας»

1.Επανασχεδιασμός της Παλιάς Ξάνθης κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης (Δημοψήφισμα βάσει του Νόμου 4555/2018, άρθρα 133-151) και υιοθέτηση σε μεγάλο βαθμό των προτάσεων και ιδεών του συλλόγου κατοίκων Αναβίωσης της Παλιάς Ξάνθης και άλλων φορέων όπως το ΠΑΚΕΘΡΑ.

2.Ήπια ανάπτυξη μέσω μελέτης, αφού έχει προηγηθεί χαρτογράφηση της Παλιάς Ξάνθης (από πού ξεκινάει τελικά και που τελειώνει η Παλιά Πόλη)

3.Καθορισμός κτιρίων που έχουν αποκατασταθεί.

(βάσει νόμου και του ποσοστού που ο νόμος εφαρμόστηκε [πολεοδομικές παρεμβάσεις])

4.Σωστή εφαρμογή του κανονισμού για τις γιορτές Παλιάς Ξάνθης – Αναβάθμιση και όχι Κατάργηση των εορτών Παλιάς Ξάνθης.

5.Ίδρυση Πολεμικού Μουσείου

(Ανάληψη πρωτοβουλίας για την ενίσχυση της προσπάθειας του Στρατού ίδρυσης Πολεμικού Μουσείου (ανάγκη πολιτικής βούλησης).

6.Βοήθεια του Δήμου στην εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων για αναπαλαίωση των κτιρίων των ιδιωτών και των επιχειρηματιών.

9 προτάσεις για  το Δροσερό από την «Αγάπη για την Ξάνθη μας»

1.ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ.

(με αποτύπωση, όπως είναι τώρα, προκειμένου να διευθετηθεί ένα θέμα δεκαετιών)

2.ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ.

(με άσκηση πίεσης για νομοθετική ρύθμιση, ώστε να έχει το δικό της κοινοτικό συμβούλιο και να προτείνει δράσεις κι έργα για το δημοτικό της διαμέρισμα)

3.Δημιουργία οικείων εκλογικών τμημάτων εντός του οικισμού.

4.Ανέγερση προνοιακών κατοικιών ή πολυκατοικιών στον οικισμό και σε άλλες περιοχές του Δήμου μας σε συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση.

5.Τοποθέτηση σχολικών αιθουσών (προκάτ).

(προκειμένου να δοθεί μία προσωρινή λύση στο σχολικό στεγαστικό πρόβλημα μέχρι την οριστική διευθέτηση ένταξης του οικισμού στο σχέδιο πόλης)

  1. Συνέχιση παροχής σχολικών γευμάτων σε μαθητές.

(με την προϋπόθεση να παρακολουθούν τα μαθήματα και να σιτίζονται εντός των σχολικών εγκαταστάσεων, ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά φαγητού εκτός σχολείου με αποτέλεσμα τον υποσιτισμό των παιδιών)

7.Μονάδα Δημοτικού Ιατρείου.

(για ιατρικές πράξεις και υπηρεσίες στον οικισμό με τη μορφή ιδιωτικού ιατρείου και την τήρηση αρχείου ασθενών. Το Δροσερό αποτελείται από πρόσωπα, από ανθρώπους και δεν είναι μάζα).

8.Χορήγηση υποτροφιών

(για να σπουδάσουν φοιτητές στην Ιατρική και την Νοσηλευτική επιστήμη και να στελεχώσουν το ιατρείο στο μέλλον)

9. Έλεγχος των διαφόρων δραστηριοτήτων και προγραμμάτων που υλοποιούνται ή προτείνονται από συλλόγους και ΜΚΟ (από Ελλάδα και εξωτερικό) στον οικισμό. Φτάνει πια η εκμετάλλευση. Πρέπει ο Δήμος να γνωρίζει και να συμμετάσχει σε δράσεις που πραγματοποιούνται για τους δημότες του.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …