Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών στη Θράκη με σύλληψη και στην Ξάνθη

Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών στη Θράκη με σύλληψη και στην Ξάνθη

0
genniseis moro

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα από την Ελλάδα-Στη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα περιλαμβάνονται άλλα έξι άτομα από Βουλγαρία

 Έφερναν γυναίκες εγκύους από τη γειτονική χώρα για να γεννήσουν εδώ και να δώσουν για υιοθεσία τα νεογνά- Προέκυψαν στοιχεία για τρεις περιπτώσεις από το 2016

Στην εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος που εμπλέκεται σε  παράνομες υιοθεσίες κατέληξαν την Πέμπτη, οι εμπεριστατωμένες έρευνες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν στους νομούς Έβρου και Ξάνθης, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, τέσσερα άτομα ελληνικής υπηκοότητας, μέλη του κυκλώματος, δυο άνδρες και δυο γυναίκες. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Ρομά, ένας συλληφθείς εκ των οποίων είναι από την Ξάνθη.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται άλλα έξι μέλη του κυκλώματος, από τη Βουλγαρία, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες. Τα αδικήματα με τα οποία βαρύνονται είναι της εγκληματικής οργάνωσης, της εμπορίας ανθρώπων και της παράβασης της νομοθεσίας περί υιοθεσίας.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, από την μεθοδική αστυνομική έρευνα, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση – αξιολόγηση στοιχείων και πληροφοριών, διακριβώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι δράστες είχαν συστήσει οργανωμένο κύκλωμα με σκοπό τις παράνομες υιοθεσίες βρεφών.

Όπως πρόεκυψε από την αστυνομική έρευνα, δρώντας υπό την καθοδήγηση του φερομένου ως «αρχηγού» του κυκλώματος, μετέφεραν εγκυμονούσες γυναίκες από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, προκειμένου να γεννήσουν. Μετά τον τοκετό και αφού με τη διαμεσολάβηση των μελών της σπείρας πραγματοποιούνταν υιοθεσίες των νεογνών, έναντι αμοιβής, σε ζευγάρια στην Ελλάδα, οι μητέρες επέστρεφαν στη Βουλγαρία, λαμβάνοντας μέρος από την αμοιβή.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι από το 2016 τα μέλη του κυκλώματος ενέχονται σε παράνομες υιοθεσίες βρεφών στην Ελλάδα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ, διάφορα τραπεζικά έγγραφα, πλήθος σημειώσεων, δύο κινητά τηλέφωνα, 28,8 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, πινακίδα κυκλοφορίας δικύκλου, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης το 2015, και ένα αυτοκίνητο.

Σημειώνεται ότι οι δύο από τους δράστες κατηγορούνται επίσης για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών αντίστοιχα, καθόσον εντοπίστηκαν τα αντίστοιχα ευρήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τροχαίο με διακινητή στο Σέλερο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι ατόμων

Το όχημα ήταν δηλωμένο για κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης Συνελήφθη το μεση…