Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ώρα της καταμέτρησης

Η ώρα της καταμέτρησης

0

Με καταγγελίες, ένταση και προσαγωγές αμαυρώθηκε για άλλη μια φορά η εκλογική διαδικασία στην Ξάνθη

 

Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 μμ και αυτή τη στιγμή σε κάθε εκλογικό κέντρο γίνεται καταμέτρηση, προκειμένου σε μερικές ώρες για έχουμε τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα

Από τις 7 το πρωί ξεκίνησε η διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, με τους εκλογικούς αντιπροσώπους να υποδέχονται τους εκλογείς με ετοιμότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, αφού δεν καταγράφηκαν σημαντικά προβλήματα στη διαδικασία.

Οι εκλογείς προσέρχονταν ξεχωριστά στο Α’ και Β’ εκλογικό τμήμα, προκειμένου να συμμετάσχουν στις τετραπλές εκλογές.

Ουρές σχηματίστηκαν μόνο κατά τις ώρες αιχμής, ενώ από τις 7 μμ οι κάλπες έχουν ανοίξει και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι εργάζονται πυρετωδώς για την καταμέτρηση των ψήφων σε συνδυασμούς και υποψηφίους.

Ωστόσο, για άλλη μια φορά η διαδικασία των εκλογών στην Ξάνθη αμαυρώθηκε από καταγγελίες, εντάσεις και προσαγωγές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, υπήρξαν καταγγελίες για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας και γι’ αυτό επενέβησαν οι δυνάμεις της. Μάλιστα, έγιναν και προσαγωγές (όχι υποψηφίων ή επικεφαλής), αλλά δεν προχώρησαν σε συλλήψεις, αφού δεν υπήρξαν περαιτέρω ενοχοποιητικά στοιχεία.

Πάντως, η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη κυρίως σε «ευαίσθητα» εκλογικά τμήματα, όπου δεν έλειψαν και αψιμαχίες υποψηφίων που όμως δεν πήραν μεγάλη έκταση.

Ομαλά η εκλογική διαδικασία στα Άβδηρα – Σε υψηλά ποσοστά η συμμετοχή

Ομαλά κύλησε η εκλογική διαδικασία στην Δημοτική κοινότητα των Αβδήρων. Όπως μας πληροφόρησαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι των 2 εκλογικών τμημάτων δεν διαπιστώθηκαν προβλήματα ενώ η συμμετοχή κυμάνθηκε σε υψηλότερα ποσοστά από τις προηγούμενες εκλογές. Ωστόσο το μεγάλο άγχος των υποψηφίων που παρέμειναν έξω από τα εκλογικά τμήματα που βρίσκονταν στο Λύκειο των Αβδήρων δημιούργησε φραστικές μικροεντάσεις μεταξύ αντιπάλων χωρίς όμως να δημιουργηθούν αξιοσημείωτα επεισόδια.

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …