Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Γέντριτσεκ: «Κατάλαβα ότι δεν ήθελαν να με κρατήσουν στην Ξάνθη, χωρίσαμε σαν φίλοι»

Γέντριτσεκ: «Κατάλαβα ότι δεν ήθελαν να με κρατήσουν στην Ξάνθη, χωρίσαμε σαν φίλοι»

0

Αποκάλυψε ότι έχει αρκετές προτάσεις από ελληνικές και σλοβάκικες ομάδες

Ο Ερικ Γέντρισεκ μίλησε σε αθλητική ιστοσελίδα μετά από το τέλος μιας γεμάτης διετίας στην Ξάνθη για τους λόγους που πήρε διαζύγιο από την τοπική ομάδα. Ο Σλοβάκος επιθετικός ήταν από τους πιο επιτυχημένους που πέρασαν ποτέ από την τοπική ομάδα, καθώς πέτυχε σε 58 συμμετοχές 20 γκολ μιλάει για την πορεία του και την απόφασή του να φύγει από την Ξάνθη. Χώρισε σαν φίλος, όπως λέει, με την ομάδα, δεν αποκλείει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, ενώ μιλάει για τους πρώην συμπαίκτες του Ζίβκο Ζίβκοβιτς και Δημήτρη Μελιόπουλο που συνεχίζουν στον ΠΑΟΚ, αλλά και τον Ευθύμη Κουλούρη, που όπως τονίζει, τον εντυπωσίασε.

«Δεν συζητήσαμε με την Ξάνθη για νέο συμβόλαιο, για την ανανέωση, από τις 5 Ιανουαρίου. Η τελευταία φορά ήταν τότε. Μπορείς να αισθανθείς αν κάποιος ενδιαφέρεται να μείνεις ή όχι κι εγώ αισθάνθηκα ότι το ενδιαφέρον της Ξάνθης δεν ήταν μεγάλο και στη συνέχεια το κατάλαβα. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να κοιτάς το επόμενο βήμα».

– Δηλαδή δεν μιλήσατε καν;

«Μίλησα μία φορά στις 5 Ιανουαρίου και αυτή ήταν και η τελευταία κουβέντα για το νέο συμβόλαιο. Μετά τραυματίστηκα, η Ξάνθη πέρασε και δύσκολες καταστάσεις, ήταν διαφορετικά τα πράγματα, δεν ήθελα να τους πιέσω να κάνουν κάτι, γιατί ίσως δεν γνώριζαν ποιο θα είναι το μέλλον. Έτσι αποφάσισα να γυρίσω σπίτι και να βρω μια άλλη λύση για τη νέα περίοδο».

– Περίμενες μεγαλύτερη πρόταση τον Γενάρη;

«Σίγουρα, μιλήσαμε λίγο και για τα οικονομικά, αλλά αυτό που δεν κατάλαβα είναι ότι δεν ήθελαν να με κρατήσουν. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, ίσως ήθελαν έναν πιο νέο επιθετικό ή πιο φτηνό. Στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις ποτέ από πριν ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος. Ψάχνω ήδη το επόμενο κλαμπ».

– Ποιο θα είναι αυτό; Στην Ελλάδα θα είναι;

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω ότι είμαι χαρούμενος που έχω ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού πλέον. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη για το τι θα κάνω, θέλω να μιλήσω με την οικογένειά μου, το Σεπτέμβριο ο γιος μου αρχίζει σχολείο και θέλω να είμαστε μαζί. Γι’ αυτό και τσεκάρω την αγορά στη Σλοβακία, έχω κάποιες προτάσεις και από την Ελλάδα δεν το κρύβω αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμη. Ίσως σε μία εβδομάδα ή και περισσότερο να ξέρω.

– Θες να μας πεις από ποια ομάδα;

«Δε θα ήθελα να ανοίξω τα χαρτιά μου αυτή τη στιγμή. Να πω κάτι που δεν πρέπει ή να μιλήσω και να μη συμβεί κάτι. Θα σας… ενημερώσω όταν συμφωνήσω με κάποια ομάδα».

– Τι κρατάς από την παρουσία σου στην Ξάνθη και τι θέλεις να ξεχάσεις;

«Κρατάω πολλά θετικά πράγματα για την Ξάνθη. Φεύγω σαν φίλος, δεν είμαι νευριασμένος, έχω πολλούς φίλους γνώρισα πολλούς καλούς ανθρώπους, είμαι σίγουρος ότι θα ξαναέρθω στην πόλη. Η Ξάνθη είναι ένα μικρότερο κλαμπ σε σχέση με αυτά που έπαιξα στην Μπουντεσλίγκα, άλλωστε οικονομικά τα πράγματα δεν είναι το ίδιο εδώ σε σχέση με εκεί. Χάρηκα όμως που έπαιξα σε αυτήν την ομάδα».

– Ένας φίλος σου και πρώην συμπαίκτης, ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς θα παίξει στον ΠΑΟΚ. Ποιο είναι το μήνυμα σου;

«Είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας, είναι τεράστια ευκαιρία γι’ αυτόν και πρέπει να μείνει επαγγελματίας και να δουλέψει σκληρά για να γίνει μέλος αυτής της ομάδας. Του εύχομαι καλή τύχη. Να παραμείνει υγιής και να δουλέψει σκληρά και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να κάνει καλά παιχνίδια».

– Θα ανταγωνιστεί τον Πασχαλάκη. Τι λες;

«Και οι δύο θα παλέψουν για τη θέση. Είναι ένας τερματοφύλακας που θα προκαλέσει μεγαλύτερο ανταγωνισμό για τη θέση. Αποδεχόμενος την πρόταση του ΠΑΟΚ προφανώς αποδέχθηκε και αυτό τον ανταγωνισμό και πλέον πρέπει να δουλέψει για να είναι σε καλή κατάσταση».

-Στον ΠΑΟΚ πάει και ένας ακόμη συμπαίκτης σου, ο Δημήτρης ο Μελιόπουλος.

«Είναι ένας νέος ποδοσφαιριστής με πολλές δυνατότητες, μαθαίνει και χρόνια τώρα παίζει στη Σούπερ Λιγκ. Πρέπει να προοδεύσει περισσότερο και να μαθαίνει και μπορεί να γίνει ένας καλός παίκτης για την εθνική. Θα είμαι χαρούμενος γι’ αυτόν, όμως χρειάζεται να μαθαίνει και να ακούει τον προπονητή του και τους συμπαίκτες του».

– Θέλω να μου πεις ποιος παίκτης σου άρεσε περισσότερο από τη Super League φέτος.

«Ο Κουλούρης έκανε τρομερή σεζόν, έπαιξε πολύ καλά, έβαλε πολλά γκολ και μας εξέπληξε με την παρουσία του. Τον σέβομαι απόλυτα, πήγε από τον ΠΑΟΚ στον Ατρόμητο και έδειξε σε όλους ότι μπιορεί να παίξει στον ΠΑΟΚ».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ασπίδα Ξάνθης: Με στόχο το 1-1 υποδέχεται σήμερα τον ΚΑΟΧ

Στις 17.00 στο Εύμοιρο Να κάνει το 1-1 στους αγώνες με τον ΚΑΟΧ θα επιδιώξει σήμερα το από…