Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δεύτερη αναμέτρηση σ’ όλους τους δήμους

Δεύτερη αναμέτρηση σ’ όλους τους δήμους

0

Την Κυριακή 2 Ιουνίου η τελική «κρίση» για  τους δήμους της Ξάνθης – Δηλώσεις των πρωταγωνιστών

 

Στον τελικό γύρο: Δημαρχόπουλος – Τσέπελης για τον δήμο Ξάνθης

Τσιτιρίδης – Κριτσίνης για τον δήμο Αβδήρων

Καπζά- Ντελή Χουσεΐν  για τον δήμο Μύκης

Μίχογλου – Κηλικιώτης για τον δήμο Τοπείρου

 

Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτιμούν με δηλώσεις τους οι πρωταγωνιστές των αυτοδιοικητικών εκλογών στους δήμους της Π. Ε. Ξάνθης. Ως γνωστόν παρότι δεν υπάρχουν ανατροπές στους περιφερειακούς δήμους Αβδήρων – Μύκης και Τοπείρου και συνεχίζουν να προηγούνται και με σημαντική διαφορά οι δήμαρχοι αυτών των δήμων Τσιτιρίδης, Καπζά, Μίχογλου αντίστοιχα, ωστόσο κανείς τους δεν μπόρεσε να εκλεγεί από την α΄ Κυριακή. Ως εκ τούτου θα αναμετρηθεί με τον 2ο στις επαναληπτικές εκλογές της 2ας Ιουνίου. Σ’ ότι αφορά τον δήμο Ξάνθης η αναμέτρηση της α΄ Κυριακής είναι ψήφο-ψήφο μεταξύ του Χ. Δημαρχόπουλου και Μ. Τσέπελη και αυτό σημαίνει πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για το ποιος θα υπερισχύσει τη β΄ Κυριακή

Δήμος Ξάνθης: Δημαρχόπουλος – Τσέπελης, αναμέτρηση για «γερά νεύρα»

Σε δήλωσή του ο Χ. Δημαρχόπουλος αναφέρει: «Οι δημότες της Ξάνθης, την Κυριακή 26 Μαΐου, έστειλαν με την ψήφο τους, δυο μηνύματα. Το πρώτο είναι αυτό της συνεργασίας των υγιών δυνάμεων, που επιθυμούν ν’ αλλάξουν το Δήμο Ξάνθης. Ν’ αλλάξουν σελίδα χωρίς συναλλαγές και χωρίς συμβιβασμούς με το χτες και τις παθογένειες του παρελθόντος. Το δεύτερο μήνυμα που μας έδωσαν οι πολίτες, ήταν η ανανέωση της εμπιστοσύνης τους στο πρόσωπό μου και στον συνδυασμό μας ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ. Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου. Μας συγκινείτε με τις θερμές εκδηλώσεις σας. Παρά τον ανελέητο πόλεμο σε όλη τη θητεία μου, επειδή δεν συμβιβάστηκα και δεν συναλλάχτηκα, οι πολίτες της Ξάνθης, μας στήριξαν και μας κράτησαν ΟΡΘΙΟΥΣ. ΑΝΤΕΞΑΜΕ και ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΑΖΙ. Η Ξάνθη δεν γυρίζει πίσω.

Παραμένουμε πιστοί στις αρχές και στις αξίες μας και σε όλα όσα από την αρχή δεσμευτήκαμε απέναντί σας.

-Να σας κοιτάμε στα μάτια με ειλικρίνεια!

-Να λειτουργούμε χωρίς συναλλαγές και μόνο για το καλό της πόλης.

Σας καλώ ΟΛΟΥΣ την Κυριακή 2 Ιουνίου, να δώσουμε μια ακόμη μάχη για την τελική μας νίκη. Η Ξάνθη προχωρά μπροστά. Οι πολίτες για μια ακόμη φορά θα νικήσουν».

Μ. Τσέπελης: «Σας ευχαριστώ θερμά-Ραντεβού την ερχόμενη Κυριακή»

Δήλωση του επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη για το Αύριο» για το εκλογικό αποτέλεσμα: « «Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους σε αυτές τις εκλογές. Ευχαριστώ όμως κι όλους εκείνους που για δικούς τους λόγους προτίμησαν κάποιον άλλον συνδυασμό. Τους εκτιμώ όλους και δεσμεύομαι απέναντι τους να είμαι ο δήμαρχος όλων των Ξανθιωτών. Θέλω επίσης να επισημάνω τον πολιτικό πολιτισμό που επέδειξαν όλοι οι ανθυποψήφιοί μου αποδεικνύοντας έτσι ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.

Αντιθέτως μας ενώνουν πολλά και κυρίως μας ενώνει ο δήμος Ξάνθης που είναι η καρδιά μας και η ζωή μας. Απομονώνουμε  κάποιες μικρές “παραφωνίες” που εκφράστηκαν από κάποιους κύκλους στους οποίους οι Ξανθιώτες έχουν γυρίσει την πλάτη εδώ και πολύ καιρό. Ο αγώνας όμως δεν τελειώνει σήμερα. Προχωράμε στην δεύτερη και πιο σημαντική διαδικασία της επόμενης Κυριακής, όπου καλώ όλους τους συνδημότες μου να μας δώσουν την τελική νίκη για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη το όραμα και τον σχεδιασμό μας για τον τόπο που αγαπάμε και που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας. Σας ευχαριστώ θερμά και ραντεβού την ερχόμενη Κυριακή».

Ευχαριστήριο από τον Γ. Χατζηθεοδώρου

Τρεις έδρες εξέλεξε ο συνδυασμός «Πολίτες για την Ξάνθη» με επικεφαλής τον Γ. Χατζηθεοδώρου. Σε δήλωσή του αναφέρει:  «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  τους πολίτες  της Ξάνθης που μας τίμησαν με την ψήφο τους,  δίνοντάς  μας τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουμε τους συμπολίτες μας  στο νέο  Δημοτικό Συμβούλιο.  Προσωπικά  ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, τους υποψήφιους δημοτικούς  Συμβούλους, τους συνεργάτες μου και όλο τον κόσμο που πλαισίωσε την προσπάθειά μας. Που μας συνόδευσε στον ωραίο αγώνα  που δώσαμε με εντιμότητα, όραμα και ενθουσιασμό».

Δήμος Αβδήρων: Τσιτιρίδης – Κριτσίνης στον τελικό

Στο δήμο Αβδήρων ο Γ. Τσιτιρίδης κράτησε σταθερά τα ποσοστά του έχοντας εξασφαλίσει μια σημαντική διαφορά των 8 – 9 μονάδων  από τον δεύτερο Α. Κριτσίνη ενώ τρίτος έκοψε το νήμα ο Β. Τσολακίδης.

Γ. Τσιτιρίδης: «Ως υποψήφιος Δήμαρχος με το Συνδυασμό ”ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ”, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους δημότες του Δήμου Αβδήρων που μας τίμησαν με την ψήφο τους, δείχνοντας μας την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη τους και ανέδειξαν το Συνδυασμό μας στην πρώτη θέση. Σας ζητούμε να μας ξανά εμπιστευτείτε και την επόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, αναδεικνύοντας το Συνδυασμό μας και πάλι Δημοτική Αρχή.

Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου για την αγάπη που δείχνετε τόσο σε εμένα όσο και στον Συνδυασμό μας ”ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ”».

Α. Κριτσίνης: Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους συνδημότες μας χριστιανούς και μουσουλμάνους που στήριξαν τον συνδυασμό μας. Δώσαμε έναν καθαρό και έντιμο αγώνα. Κοιτάξαμε με ειλικρίνεια τον κόσμο στα μάτια. Έτσι και για την 2η Κυριακή απευθύνουμε κάλεσμα στο κόσμο να μας στηρίξει.  Να στηρίξει έναν συνδυασμό νέο και άφθαρτο με σοβαρούς και υπεύθυνους ανθρώπους. Όραμά μας είναι να βοηθήσουμε τον δήμο μας να προχωρήσει να ξεφύγει από το τέλμα και καλούμε τον κόσμο να μας δώσει αυτή την δύναμη».

Β. Τσολακίδης: «Δεν είναι το αποτέλεσμα που περιμέναμε. Παρόλα αυτά σεβόμαστε την απόφαση του κόσμου. Ελπίζω να είναι για το καλό του δήμου μας. Απ’ την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στο ρόλο μας»

Δήμος Μύκης: Υπερισχύει ο Τζεμήλ Καπζά

Κάλεσμα για συμμετοχή και την 2η Κυριακή απηύθυνε προς τους συνδημότες ο δήμαρχος Μύκης Τζεμήλ Καπζά που προηγείται του αντιπάλου του Ριτζάν Ντελή Χουσεϊν.

Καπζά: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο δημοκρατικό κάλεσμα των εκλογών και πήγαν να ψηφίσουν. Ευχαριστώ από καρδιάς τους συνδημότες  που μας στήριξαν και μας έδωσαν την πρωτιά και που εμπιστεύτηκαν το πρόσωπο μου. Θέλω να συγχαρώ του αντιπάλους μου που όλοι μαζί δώσαμε μια μάχη φιλική. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα μας στηρίξει και την 2η Κυριακή. Έχουμε την εμπειρία, έχουμε ετοιμότητα και θέληση να ολοκληρώσουμε το έργο μας»

Δήμος Τοπείρου: Με Μίχογλου  – Κηλικιώτη στην 2η Κυριακή

Έχοντας εξασφαλίσει  μια άνετη διαφορά με τον αντίπαλό του Α. Κηλικιώτη ο δήμαρχος Τοπείρου Θ. Μίχογλου απευθύνει ευχαριστήριο μήνυμα στους συνδημότες του και τους καλεί για την τελική νίκη.

Μίχολγου: « Ένα μεγάλο ευχαριστώ φαντάζει, λίγο μπροστά στην χαρά, που μου έδωσαν οι Δημότες Τοπείρου. Ένοιωσα αποδοχή και δικαίωση αλλά και βαριά ευθύνη για τα επόμενα χρόνια.

Τα μηνύματα που έστειλε ο κόσμος, είναι συνεργασία των υγιών δυνάμεων που θέλουν να συνεχίσει ο Δήμος την πορεία εξυγίανσης και της ανάπτυξης.

Χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς συναλλαγές και χωρίς πισωγυρίσματα σε πρακτικές του παρελθόντος. Παρά τον πόλεμο που είχα σε όλη την διάρκεια της θητείας μου, ο κόσμος με κράτησε όρθιο και μου δίνει την δύναμη να συνεχίσω τον αγώνα.

Ο Τόπειρος δεν γυρίζει πίσω. Με πυξίδα την ειλικρίνεια, την εργατικότητα την διαφάνεια, το ήθος  σας κοιτάω στα μάτια και σας καλώ όλους την Κυριακή 2 Ιουνίου να δώσουμε την μάχη για την τελική νίκη».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…