Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χτύπησε πάλι δυνατά το «Ρολόι των Νέων»

Χτύπησε πάλι δυνατά το «Ρολόι των Νέων»

0

Μαθητές των τεσσάρων λυκείων της πόλης ανέπτυξαν τις προτάσεις τους για τις θεματικές της Αστικής Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Ανάπτυξης  της Τοπικής Οικονομίας

Την εμπειρία τους και το κίνητρο της ενεργοποίησης των νέων για το μέλλον του τόπου μοιράστηκαν με τους νέους συμμετέχοντες οι διοργανωτές

Για τέταρτη χρονιά χτύπησε δυνατά στην Ξάνθη το «Ρολόι των Νέων», μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τους νέους για τους νέους, με σκοπό την ενεργοποίηση της συμμετοχής της νέας γενιάς στα κοινά και τη διαμόρφωση προτάσεων για το μέλλον του τόπου.

Στη διοργάνωση και φέτος, με τη μορφή που πήρε από πέρυσι, συμμετείχαν ομάδες μαθητών από τα τέσσερα λύκεια της πόλης, που κλήθηκαν να παρουσιάσουν ιδέες και προτάσεις για τις θεματικές της Αστικής Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Ανάπτυξης  της Τοπικής Οικονομίας.

Πρώτη μέρα με παρουσιάσεις για τεχνολογίες αιχμής και καινοτομία- Η Α. Μπερμπέρογλου μίλησε για το «Crowdfunding

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Οικία του Μάνου Χατζιδάκι και στο Xanthi TechLab και η πρώτη μέρα ξεκίνησε με παρουσιάσεις για θέματα τεχνολογιών αιχμής και καινοτομίας, προκειμένου να αντλήσουν ερεθίσματα οι συμμετέχοντες μαθητές. Το «Crowdfunding  και τις πιθανές εφαρμογές του σε τοπικό επίπεδο παρουσίασε η Αναστασία Μπερμπέρογλου, ενώ για «Innovation Hubs και τη σύνδεση της καινοτομίας με την τοπική κοινωνία μίλησε ο Δημήτρης  Γιαννακούδης.

Η παρουσίαση «When Smart met Cities», έγινε από τον φοιτητή και  πανελλήνιο πρωταθλητή ρομποτικής Αλέξανδρο Πανταζίδη, και τέλος για «Βιώσιμη και Δίκαιη Ανάπτυξη», μίλησε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…