Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό

0

Από τον Στ. Κοκκινίδη με την ευκαιρία της επίσκεψης του

Μια ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα απευθύνει ο συμπολίτης μας Σταύρος Κοκκινίδης με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην περιοχή

κ.Πρωθυπουργέ

Η επιλογή σας να μιλήσετε στο κλειστό γυμναστήριο Ευμοίρου της πόλης δεν μου δίνει την δυνατότητα άμεσου διαλόγου και αυτό με αναγκάζει να σας απευθύνω δημόσια αυτή την επιστολή, με την ελπίδα ότι θα την  συμπεριλάβετε στην ομιλία σας .

Αναφέρομαι λοιπόν στην πρόσφατη ψήφιση νόμου για την ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στη χώρα και συγκεκριμένα στη πόλη της Πάτρας.

Αναρωτιέμαι καλόπιστα κ. πρόεδρε εάν αυτή είναι η απάντηση της χώρας μου για το μέλλον,  όταν  μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη  η ψηφιακή και η 4η βιομηχανική επανάσταση!

Εσείς δηλαδή ως πρωθυπουργός επιλέγετε να παράγουμε νομικούς σε ένα κλάδο ήδη κορεσμένο, με μεγάλη ανεργία δημιουργώντας ταυτόχρονα μεγάλο πρόβλημα στη περιοχή μας.

Γνωρίζετε ότι  με την επιλογή σας αυτή συνειδητά πλέον τροφοδοτείτε την πόλη της Πάτρας με περισσότερους φοιτητές, υπάρχουν ήδη πολλές χιλιάδες εκεί και είναι πλέον Πανεπιστημιούπολη. Και το κάνετε αυτό σε μια   περιοχή  όπου υπάρχει σπουδαίο διεθνές λιμάνι και πολλές άλλες αναπτυξιακές  δυνατότητες επιλέγοντας να αποδυναμώσετε ακόμη περισσότερο τη Θράκη!!

Παρακάμψατε πολύ γρήγορα τις διαμαρτυρίες,  κινητοποιήσεις της νομικής κοινότητας της χώρας, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, των Μητροπολιτών της Θράκης και της κοινωνίας γενικότερα.

κ. Πρωθυπουργέ

Όλες οι κυβερνήσεις που διαρκώς κατηγορείτε μετά την μεταπολίτευση προσέθεταν πάντα και επιχειρούσαν να δώσουν δυνατότητες  στη περιοχή μας μέσα από ομόφωνα πορίσματα διακομματικών επιτροπών, αναπτυξιακών νόμων, διοχέτευση πόρων και έργων π.χ, Εγνατίας Οδού… Είναι η πρώτη φορά που εσείς τις  αφαιρείτε δυνατότητες!!

Με τον τρόπο αυτό ακόμα αθετείτε άμεσα τις τωρινές διακηρύξεις σας ότι εκπροσωπείτε τους πολλούς και τους αδύνατους ενώ  στη πράξη συμβαίνει το αντίθετο. Οι συγκρίσεις είναι εύκολες όπως και τα συμπεράσματα!!

Θέλω να ελπίζω ότι στο τέλος θα πρυτανεύσει το δίκαιο και η λογική και θα αναιρέσετε αυτή την επιχειρούμενη παραπέρα αποψίλωση της περιοχής μας.

Σταύρος Κοκκινίδης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Σταύρος Κοκκινίδης
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…