Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 4η Επιστημονική Ενημερωτική Ημερίδα: «Ο Καρκίνος στη ζωή της γυναίκας»

4η Επιστημονική Ενημερωτική Ημερίδα: «Ο Καρκίνος στη ζωή της γυναίκας»

0

Διοργανώνεται την Κυριακή από την Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ξάνθης

Η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ξάνθης, μέλος του Πανελληνίου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας  διοργανώνει την 4η Επιστημονική Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Ο Καρκίνος στη ζωή της γυναίκας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου 2019, ημέρα Κυριακή στο Επιμελητήριο Ξάνθης (Βασ. Κωνσταντίνου 1)  και ώρα έναρξης 11:00 π.μ. Η ημερίδα απευθύνεται σε μαιευτήρες-γυναικολόγους, γενικούς ιατρούς, μαίες, νοσηλευτές/νοσηλεύτριες, φοιτητές τομέων υγείας, γυναίκες, μητέρες και μη, γενικότερα σε όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν θεμελιωδώς πάνω σε θέματα τα οποία θα εισηγηθούν επαγγελματίες υγείας και αφορούν το καρκίνο του μαστού, της μήτρας, του τραχήλου, την ψυχολογική προσέγγιση αυτού καθώς και την ενημέρωση πάνω στη πρόληψη του. Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους.

Ενημέρωση και πληροφόρηση «από μητέρα προς μητέρα»

Σύμφωνα με τους διοργανωτές: «μοναδικός σκοπός και αποστολή της ημερίδας είναι να διαφωτίσει και να ευαισθητοποιήσει όλες τις γυναίκες να κατανοήσουν τον καρκίνο , να ενημερωθούν και να βοηθηθούν μέσα από σωστή πληροφόρηση. Ως γυναίκες-μητέρες  εθελόντριες θέλουμε να προάγουμε  την αξία της γυναικείας φύσης καθώς η γνώση των παραγόντων κινδύνου που συμβάλλουν στον καρκίνο είναι είναι ένα σημαντικό βήμα για την έγκαιρη διάγνωση της νόσου».

Η δράση της ομάδας από το έτος ιδρύσεως της (2012)  είναι καθαρά εθελοντική, χωρίς οικονομικές απολαβές με μοναδικό στόχο την «από μητέρα  προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό και τη μητρότητα.

Το πρόγραμμα της ημερίδας

1.Λιάππης Απ. Τριαντάφυλλος  Χειρουργός Μαστού. Θέμα  «Καρκίνος μαστού και προληπτικός έλεγχος» και «Προληπτικός έλεγχος κατά τη κύηση και τη γαλουχία».

2.Ξανθοπούλου Ελένη MD, MSc, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος. Επιστημονικός Συνεργάτης- Υποψήφια Διδάκτωρ Α.Π.Θ. Θέμα « Καρκίνος μήτρας-τραχήλου και προληπτικός έλεγχος/Τεστ Παπανικολάου».

3.Θεμιστοκλής Παπαδόπουλος Ψυχολόγος-Συστημικός Ψυχοθεραπευτής. Θέμα « Ο καρκίνος στη ζωή της γυναίκας, το σώμα, το πνεύμα και οι αλλαγές στη ζωή της».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε κρίση 49 υποψήφιοι Διευθυντές σε 30 Γυμνάσια – Λύκεια και ΕΠΑΛ της Ξάνθης

47 υποψήφιοι Διευθυντές για  7 Εκκλησιαστικά Λύκεια της χώρας – Ανάρτηση του τελικού πίνακ…