Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ζυμαρικά με σάλτσα ταραμά

Ζυμαρικά με σάλτσα ταραμά

0

-400 γρ. ριγκατόνι ή πένες

-4 πιπεριές Φλωρίνης, από βάζο, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες

-70 γρ. αμύγδαλο με τη φλούδα του, χοντροκοπανισμένο

-100 γρ. ταραμάς λευκός

-200 ml ελαιόλαδο

-200 ml λευκό, ξηρό κρασί (βρασμένο για 2-3 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ)

-1 φέτα ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε λίγο νερό και στραγγισμένο

-1/3 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο, κοπανισμένο

-1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 200 ml από το νερό όπου τα βράσαμε.

Χτυπάμε στον πολυκόφτη τον ταραμά με το νερό που έχουμε κρατήσει και ρίχνουμε με συνεχή αλλά αργή ροή 180 ml από το ελαιόλαδο εναλλάξ με το κρασί. Προσθέτουμε το ψωμί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια αραιή και λεία σάλτσα. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές με το αμύγδαλο και το δεντρολίβανο για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, τη σάλτσα ταραμά, το ξύσμα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν ομοιόμορφα τα υλικά. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…