Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Υποτονικές και φέτος οι φοιτητικές εκλογές στην Πολυτεχνική

Υποτονικές και φέτος οι φοιτητικές εκλογές στην Πολυτεχνική

0

Ανάμεσα σε πέντε ψηφοδέλτια κλήθηκαν να επιλέξουν οι φοιτητές των πέντε τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ

Τραπεζάκια στήθηκαν στα ΠΡΟΚΑΤ, αλλά δε βοήθησε στην προσέλευση ο βροχερός καιρός

Οι φοιτητές άνοιξαν το «χορό» των εκλογικών αναμετρήσεων με τις φοιτητικές εκλογές που διοργανώθηκαν χθες σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Βέβαια, η διαδικασία δείχνει τα τελευταία χρόνια απαξιωμένη κυρίως λόγω της χαμηλής συμμετοχής στην οποία συντελεί και η διάσπαση σε διαφορετικές κάλπες, όπως ισχύει και στην περίπτωση της Πολυτεχνικής, όπου η ΔΑΠ δε συμμετέχει τα τελευταία χρόνια στις εκλογές για τον Ενιαίο Σύλλογο.

Οι εκλογές χθες διεξήχθησαν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και στη συνέχεια εφορευτικές και παρατάξεις επιδόθηκαν στην καταμέτρηση. Κύριο ζητούμενο και φέτος ήταν η συμμετοχή, ώστε να αναδειχθεί η πολιτική σημασία των εκλογών και να προκύψει ένας μαζικός και δυναμικός ενιαίος σύλλογος Πολυτεχνικής, ώστε να λάβει αποφάσεις και πρωτοβουλίες για διεκδικήσεις στο χώρο της Παιδείας και τη λειτουργία του ΔΠΘ.

Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η αποχή ήταν και πάλι αυτή που αναδείχθηκε πρώτος νικητής. Στις εκλογές για τον ενιαίο σύλλογο φοιτητών Πολυτεχνικής συμμετείχαν οι παρατάξεις Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ και αναδείχθηκε πρώτη δύναμη από τις περσινές εκλογές, με 78 υποψήφιους, η Ενωτική Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Αριστερών-Λεγεωνάριοι Κουρσάροι-ΕΑΑΚ με 23 υποψήφιους, η Πρώτη Ύλη, που συμμετέχει στο δίκτυο σχημάτων του  ΣΥΡΙΖΑ, Bloco, με 20 υποψήφιους, οι Αγωνιστικές Κινήσεις με 25 υποψήφιους και η ΠΑΣΠ με οκτώ υποψήφιους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους

Η μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποιείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (…