Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» παρουσίασε ο Χ. Μέτιος στην Ξάνθη

Τη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» παρουσίασε ο Χ. Μέτιος στην Ξάνθη

0

Σύστησε έντεκα υποψήφιους της παράταξης. Μίλησε για αναπτυξιακό σχεδιασμό για την ΠΑΜΘ με κοστολογημένες δράσεις. Κάθετος άξονας και αρδευτικό στην πρώτη γραμμή για την Ξάνθη

 Αναφέρθηκε σε σχέδιο υπονόμευσής του από την εκλογή του στη θέση του περιφερειάρχη, τονίζοντας ότι δεν πτοήθηκε

Το σχεδιασμό και τους υποψηφίους του για την ΠΕ Ξάνθης παρουσίασε ο περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος με τη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» Χρήστος Μέτιος, το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Z Palace”, σε ακροατήριο με έντονο «γαλάζιο» χρώμα, καθώς παραβρέθηκε πλήθος στελεχών της Νέας Δημοκρατίας από την περιοχή. Το παρών έδωσε ο π. υπουργός Αλέκος Κοντός, οι δήμαρχοι Ξάνθης Μ. Δημαρχόπουλος και Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης, η υποψήφια ευρωβουλευτής Χιουμεϊρά Αμέτ Ογλού, ο π. βουλευτής Ακήφογλου Μπηρόλ, ο π. βουλευτής Γ. Παυλακάκης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κώστας Μαλάκης, η πρόεδρος του ΠΣ και εν νέου υποψήφια Ελένη Δημούδη-Τζατζαΐρη, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μιχάλης Πατεράκης, ο Δημήτρης Σαλτούρος, και ακόμη στις πρώτες σειρές βρέθηκαν ο Ντελή Γιουσούφ, ο Διονύσης Βώβος, ο Αντώνης Πασχάλης, αντιδήμαρχοι και βέβαια οι υποψήφιοι. Διόλου τυχαία δίπλα στον περιφερειάρχη καθόταν ο Μαρίνα Παυλίδου.

Ο Χρήστος Μέτιος κατά την έναρξη της ομιλίας του σχολίασε ότι η αίθουσα αποδείχθηκε μικρή, και αναφέρθηκε στην Ξάνθη, χαρακτηρίζοντάς την τόπο του Δημόκριτου και της Φιλοσοφίας, του καπνού, του εμπορίου και της αστικής τάξης. «Είναι ο τόπος του Αλέξανδρου Μπαλτατζή και του Αγροτικού Κινήματος, του Μάνου Χατζιδάκι και του πολιτισμού, η Ξάνθη του Γιώργου Παυλίδη και της φλόγας για την αυτοδιοίκηση… βρισκόμαστε στην Ξάνθη που πάντα ήξερε να πρωτοπορεί και να αγωνίζεται. Ο τόπος που μας φιλοξενεί, είναι ένας τόπος με χίλια χρώματα γιατί εκφράζει μια κουλτούρα επικοινωνίας και διαφορετικότητας που μας χαρακτηρίζει…», σημείωσε ο ίδιος.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό για την επόμενη τετραετία της Περιφέρειας είναι έτοιμος και κοστολογημένος με 344 δράσεις ρεαλιστικές, δρομολογημένες και με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις, ενώ βασίζεται σε έξι άξονες, οι οποίοι είναι: Ανάπτυξη Πρωτογενούς Τομέα, Στήριξη της επιχειρηματικότητας, Τουρισμός, Επενδύσεις στην Ενέργεια, Κοινωνική Πολιτική και Έργα υποδομών.

Ο κ. Μέτιος υπογράμμισε ότι η περιφερειακή ενότητα Ξάνθης έχει το χαμηλότερο ΑΕΠ από όλη την Περιφέρεια, καθώς όπως είπε, παραδοσιακές καλλιέργειες όπως ο καπνός έχουν πληγεί, το οικογενειακό εισόδημα έχει μειωθεί, η ανεργία είναι σε υψηλά επίπεδα, οι νέοι μεταναστεύουν, η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων καταγράφει προβλήματα. «Είμαστε σήμερα εδώ για να πούμε στους πολίτες της Ξάνθης ότι, ο τόπος μας μπορεί να πάει μπροστά. Μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματά του. Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και υπό την καθοδήγηση μια ενωμένης και δυνατής διοίκησης μπορεί να κάνει το βήμα προς την ανάπτυξη και την ευημερία», επεσήμανε ο ίδιος.

Τα έργα υποδομής στην Ξάνθη

Ειδικά για την ΠΕ Ξάνθης, ο κ. Μέτιος αναφέρθηκε στον κάθετο άξονα Ξάνθης-ελληνοβουλγαρικών συνόρων, σημειώνοντας ότι το τμήμα Δημάριο-σύνορα κατασκευάζεται και στόχος είναι η συνολική αναβάθμιση του συνολικού οδικού δικτύου. «Πρόθεσή μας είναι η διάθεση σημαντικών πόρων και για το τμήμα αυτό από αναπτυξιακό μας πρόγραμμα», είπε ο ίδιος.

Ενημέρωσε ότι για τα 85 χλμ που αφορούν στο δίκτυο φυσικού αερίου για την ΠΕ Ξάνθης θα επενδυθούν 3,7 εκ. ευρώ, ενώ ανέφερε ενδεικτικά, την διάθεση κονδυλίων για την ολοκλήρωση των μελετών για τους αναδασμούς σε Εράσμιο, Κουτσό και Σούνιο, τη διάθεση 500.000 ευρώ για ενίσχυση εγγειοβελτιωτικών υποδομών στο ΤΟΕΒ Θαλασσιάς, 375.000 ευρώ για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Αβδήρων, ενώ τόνισε ότι πάνω από 15 εκ. ευρώ θα επενδυθούν για τη νέα ΟΧΕ οροσειράς Ροδόπης και ποταμού Νέστου.

Ειδικά, για το αρδευτικό επεσήμανε ότι πρόκειται για έργο πρώτης γραμμής και μετά την απόφαση του ΣτΕ ανοίγει ο δρόμος για την επανεκκίνηση, μέσα από το υπουργείο που πρέπει να δρομολογήσει τη διαδικασία για να βρεθούν πόροι για την υλοποίησή του.

Χ. Μέτιος: «Δεν πτοήθηκα από την εκστρατεία λάσπης»

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Μέτιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο στίγμα των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Περιφέρειά μας, σημειώνοντας ότι:, «από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα καθήκοντα περιφερειάρχη έγινε φανερό ότι η εκλογή μου δυσαρέστησε κάποιους εντός και εκτός παράταξης που έθεσαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο υπονόμευσής μου. Στηρίχτηκαν σε μια μικρή ομάδα περιφερειακών συμβούλων οι οποίοι αποφάσισαν ότι δεν συμφωνούν μαζί μου όταν δεν ικανοποίησα προσωπικές τους απαιτήσεις». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι δεν τον ενοχλεί η κριτική, ωστόσο, «στα 17 χρόνια που έχω συμπληρώσει στην αυτοδιοίκηση δε θυμάμαι να έχει γίνει άλλη τέτοια εκστρατεία λάσπης». Πάντως, σχολίασε ότι: «όσο κι αν προσπάθησαν δεν κατάφεραν να με πτοήσουν ούτε εμένα ούτε την παράταξη» και τόνισε μετ’ επιτάσεως ότι η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί για τον ίδιο τιμή και δύναμη. Ανέφερε δε, καταληκτικά: «δεν αρνούμαι ότι έγιναν και λάθη αλλά έπρεπε να συνεχίσουμε το έργο μας δεν είχαμε δικαίωμα να αφήσουμε την περιφέρεια και την παράταξη στάσιμες, επειδή κάποιοι το ήθελαν».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού με τους υποψήφιους της Ξάνθης

 

Οι υποψήφιοι της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης» για την ΠΕ Ξάνθης

1 .Κυριακή Αλατζά

2. Αχμετσίκ Ριτβάν

3. Δημήτρης Γαλανόπουλος

4. Νικόλαος Ευφραιμίδης

5. Ερκάν Κιουτσούκ Χασάνογλου

6. Παρασκευάς Κοτόπουλος

7. Κώστας Κουρτίδης

8. Μουσταφά Μουσταφά Γκιοκσάλ

9. Αλέβ Σιαμπάν Ογλού

10. Χουσεΐν Τσορμπατζήκ

11. Αναστασία Ταουκτσόγλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…