Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Συν – εργασία» Τσολακίδη – Καλιαμπάκα – Μπηρόλ για τον Δήμο Αβδήρων

«Συν – εργασία» Τσολακίδη – Καλιαμπάκα – Μπηρόλ για τον Δήμο Αβδήρων

0

Σύμπραξη δυνάμεων με κοινό όραμα και πρόγραμμα.  Συνεργασία με βάση το πρόγραμμα και όχι για …καρέκλες μετά τις εκλογές

Β. Τσολακίδης: «Ο δήμος είναι σε τέλμα, διοικείται με αυτόματο πιλότο…»

 Μπηρόλ: «Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει κόμματα. Μας ενώνει το κοινό όραμα για τον δήμο μας»

Καλιαμπάκας: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια για στείρες αντιπαραθέσεις

Τον νόμο του Κλεισθένη που ενθαρρύνει τις συνεργασίες πρώτοι θέτουν σε εφαρμογή στην Ξάνθη, τρεις παρατάξεις στον Δήμο Αβδήρων: Η «Κοινή Πορεία» του Βασίλη Τσολακίδη, η «Στροφή» του Νίκου Καλιαμπάκα και η κίνηση του Ινζέ Μεμέτ Μπηρόλ, πρώην Δημάρχου Σελέρου ενώνουν τις δυνάμεις στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου σε μια διευρυμένη σύμπραξη με το όνομα «Συν – εργασία» επικεφαλής της οποίας έχει τεθεί τον ο Βασίλης Τσολακίδης.  Την απόφασή τους αυτή για συνεργασία καθώς και το κοινό τους όραμα για τον δήμο παρουσίασαν στα τοπικά ΜΜΕ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Απριλίου στο καφέ «Φοίλιστρον».

Β. Τσολακίδης: «Ο δήμος είναι σε τέλμα, διοικείται με αυτόματο πιλότο…»

Για χαμένες ευκαιρίες στο δήμο Αβδήρων, ένα δήμο με πολλές δυνατότητες που ωστόσο δεν αξιοποιήθηκαν από την δημοτική αρχή μίλησε ο Βασίλης Τσολακίδης σημειώνοντας πως ο δήμος Αβδήρων έχει οδηγηθεί σε τέλμα και ότι διοικείται από αυτόματο πιλότο καθώς λείπει το όραμα.  Ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι υπήρχαν διαθέσιμα πολλά χρήματα και απ’ το περιφερειακό πρόγραμμα αλλά και από τομεακά προγράμματα του υπουργείου ο δήμος δεν ενέταξε έργα παρότι είχε μελέτες. Σ’ ότι αφορά στον «Φιλόδημο» από τον οποίο ο δήμος Αβδήρων απορρόφησε 8,5 εκ. ευρώ τα περισσότερα από όλους τους δήμους του νομού, ο κ. Τσολακίδης παραδέχτηκε ότι αυτό ήταν μια επιτυχία των υπηρεσιών του δήμου ωστόσο σημείωσε πως αν τα έργα αυτά είχαν χρηματοδοτηθεί από το Περιφερειακό πρόγραμμα τα χρήματα του Φιλόδημου θα μπορούσαν να διατεθούν σε υποδομές βελτίωσης της καθημερινότητας. «Όλα τα έργα που εντάχθηκαν έχουν ξεκινήσει επί των ημερών μου στο Δήμο», είπε. Τόνισε επίσης ότι η δημοτική αρχή απέτυχε στο να δημιουργήσει συνθήκες ισόρροπης ανάπτυξης, για όλους τους οικισμούς του δήμου κάνοντας λόγο μάλιστα για «πατρικίους και πληβείους» και μάλιστα με ψηφοθηρικά κριτήρια και ότι απέτυχε στο σκέλος της κοινωνικής συνοχής που είναι απαραίτητη για ένα δήμο όπως ο δήμος Αβδήρων. Ο κ. Τσολακίδης εξέφρασε την χαρά του για αυτή τη συνεργασία στην οποία ηγείται ως ο αρχαιότερος όπως είπε και την αισιοδοξία του ότι η συνεργασία θα κερδίσει στις εκλογές και ότι θα κάνει έργο στο δήμο Αβδήρων.

 Μπηρόλ: «Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει κόμματα. Μας ενώνει το κοινό όραμα για τον δήμο μας»

Ο κ. Μπηρόλ σημείωσε πως και οι τρεις προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους ωστόσο τους ενώνει το κοινό τους όραμα για τον τόπο τους και ο κοινός στόχος να δουλέψουν για να πάει μπροστά . «Ανήκουμε σε διαφορετικούς χώρους αλλά στόχος μας είναι να πάει μπροστά ο Δήμος μας και πιστεύω ότι θα το πετύχουμε. Η Τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει κόμματα πρέπει να έχει όραμα και αυτό μας ενώνει. Ο Δήμος Αβδήρων  την 1η Σεπτέμβρη πρέπει να διοικείται και δεν πρέπει να χάσουμε ούτε μια μέρα. Ο νέος νόμος για την απλή αναλογική μας αναγκάζει να συνεργαστούμε».

Καλιαμπάκας: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια για στείρες αντιπαραθέσεις που μας καταδικάζουν στον να διαχειριζόμαστε την φτώχεια μας»

Ο Νίκος Καλιαμπάκας συμμερίστηκε τις απόψεις των δύο προλαλησάντων και πρόσθεσε πως η συνεργασία είναι αποτέλεσμα της κοινής πεποίθησης ότι: «δεν έχουμε την πολυτέλεια για στείρες αντιπαραθέσεις που μας καταδικάζουν στο να διαχειριζόμαστε την φτώχεια μας. Σημείωσε δε πως με τον κ. Τσολακίδη δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται: «Πολιτικοί λόγοι και συγκυρίες δεν μας επέτρεψαν να συνεργαστούμε στον δήμο αλλά πλέον αυτό ήταν αναπόφευκτο να γίνει και θα απογοητεύαμε τους δημότες αν δεν βρίσκαμε ένα κοινό βηματισμό».

Συνεργασία με βάση το πρόγραμμα και όχι για …καρέκλες μετά τις εκλογές

Αναφέρθηκε από τον κ. Τσολακίδη πως είναι έτοιμος κατά 80% ο συνδυασμός και πως θα ανακοινωθούν ονόματα τις επόμενες μέρες. Εξήγησε δε πως λόγω της συνένωσης των συνδυασμών παρατηρείται περίσσευμα σε κάποιες περιοχές και αυτό θα ρυθμιστεί τις επόμενες μέρες. Ειπώθηκε επίσης πως η «Συν – εργασία» θα είναι ανοιχτή σε συνεργασίες και μετά τις εκλογές αλλά με βάση τις προγραμματικές συγκλίσεις και όχι για τις καρέκλες .

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou
@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…