Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Σταθμευμένο» το σύγχρονο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης

«Σταθμευμένο» το σύγχρονο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης

0

Μετά από 2 άγονους διαγωνισμούς αναμορφώνεται και επαναπροκηρύσσεται –  «Ψύλλοι στ’ αυτιά»  της αντιπολίτευσης – Επαναπροκήρυξη διαγωνισμού για καύσιμα μόνο για Σταυρούπολη

 

Εταιρείες δηλώνουν συμμετοχή στον διαγωνισμό αλλά δεν καταθέτουν δικαιολογητικά

Στα αγγλικά οι οικονομικοί δείκτες του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής από το ΥΠΕΣ και το ΥΠΟΙΚ

 

Αντιμέτωπη με πολλούς άγονους διαγωνισμούς που χρειάζονταν επαναπροκήρυξη ήταν η οικονομική επιτροπή του δήμου Ξάνθης που συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Απριλίου. Σε σημείο μάλιστα που εκφράστηκαν υπόνοιες από τον επικεφαλής της Κοινωνίας Δημοτών Μανώλη Φανουράκη, στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την προμήθεια σύγχρονου συστήματος ελεγχομένης στάθμευσης ότι …κάποιο λάκκο έχει η φάβα ….

Γκρίνια γιατί δεν έρχονται εγκαίρως οι εισηγήσεις

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με γκρίνια από την πλευρά της αντιπολίτευσης επειδή η τελευταία εισήγηση που αφορούσε τον διαγωνισμό για τα LED την παρέλαβε ο κ. Αχμέτ Καρά μία ώρα πριν την συνεδρίαση ενώ 6 εισηγήσεις από τα 14 συνολικά θέματα στάλθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης. Η δικαιολογία ήταν ότι εκείνη την ώρα προωθήθηκαν απ’ τις υπηρεσίες. Στην συνέχεια δόθηκε το πράσινο φως κατά πλειοψηφία για την β’ φάση του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την αντικατάσταση φωτιστικών στις οδούς Τσιμισκή και Πραξιτέλους – Ηλιουπόλεως για 2 εταιρείες (μία για κάθε ομάδα) που πέρασαν τον έλεγχο των δικαιολογητικών και έτσι σε 10 μέρες θα κληθούν να καταθέσουν τις οικονομικές προσφορές τους.

Ομοφωνία σε κατακύρωση 3 διαγωνισμών – Επαναπροκήρυξη διαγωνισμού για καύσιμα μόνο για Σταυρούπολη

Ομόφωνα εγκρίθηκαν τα θέματα που αφορούσαν διαγωνισμούς προμήθειας ηλεκτρολογικού υλικού , απορρυπαντικών και συναφών ειδών καθώς και ο διαγωνισμός για εργασίες καθαρισμού του περιαστικού άλσους για λόγους πυρασφάλειας. Ιδιαίτερα για τον τελευταίο ο κ. Καρά ρώτησε αν συμπεριλαμβάνει και τον καθαρισμό του συνοικισμού του Σαμακώβ και ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως ετοιμάζεται η τεχνική μελέτη με έγκριση που δόθηκε από το Δασαρχείο για να συμπεριληφθεί. Επίσης αποφασίστηκε επαναπροκήρυξη διαγωνισμού αλλά μόνο για την Σταυρούπολη που αφορά προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών ο οποίος είχε κριθεί άγονος καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Στην επαναπροκήρυξη τροποποιούνται οι όροι στο σκέλος της εντοπιότητας.

Εταιρείες δηλώνουν συμμετοχή στον διαγωνισμό αλλά δεν καταθέτουν δικαιολογητικά

Όπως εξήγησαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες σ’ αυτόν το διαγωνισμό εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής 3 επιχειρήσει εκ των οποίων όμως οι δύο δεν προσκόμισαν ούτε έντυπα, ούτε δικαιολογητικά,  ούτε δείγματα όπως ήταν οι όροι του διαγωνισμού. Για το λόγο αυτό η επιτροπή διαγωνισμού τους απέκλεισε από την επόμενη φάση. Όπως ειπώθηκε έχει γίνει ο έλεγχος δικαιολογητικών στην εναπομένουσα εταιρεία και ήταν όλα σωστά. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης εκφράστηκε η απορία γιατί εφόσον οι εταιρίες δηλώνουν συμμετοχή τελικά δεν καταθέσουν δικαιολογητικά. Οι υπηρεσιακοί απάντησαν ότι ενδεχόμενα το κάνουν για να παρακολουθούν την εξέλιξη του διαγωνισμού. Ο κ. Καρά ψήφισε Λευκό γιατί ήταν στο θέμα, η εισήγηση του οποίου δόθηκε λίγο πριν έρθει στην οικονομική. Την στάση του σχολίασε ο κ. Παπαδόπουλος λέγοντας ότι για ένα διαδικαστικό θέμα ψηφίζετε λευκό και ο κ. Καρά του απάντησε ότι: «το έργο το έχουμε ψηφίσει».

«Ψύλλοι στ’ αυτιά»  της αντιπολίτευσης για το διαγωνισμό με το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης

Σε ρυθμούς χελώνας προχωρά ο συνοπτικός διαγωνισμός για την προμήθεια σύγχρονου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης αφού για 2η φορά κρίθηκε άγονος,  γεγονός που προκάλεσε την ερώτηση του κ. Καρά αν υπάρχει απώλεια εσόδων από το δήμο αφού δεν λειτουργεί το υφιστάμενο σύστημα στάθμευσης. Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως οι υπάλληλοι κάνουν ελέγχους αλλά ενδεχομένως να υπάρχει απώλεια εσόδων και ρώτησε τις υπηρεσίες αν μπορεί με απόφαση Δημοτικού συμβουλίου να δοθεί σε απευθείας ανάθεση εφόσον είναι 60.000 ευρώ. Η κα Σπανού απάντησε πως η απευθείας ανάθεση φαίνεται σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού και επιτρέπεται μέχρι της 26 Απριλίου. Ο κ. Φανουράκης εξέφρασε την αντίθεση του λέγοντας ότι μπορεί πίσω από αυτή την παρελκυστικότητα να κρύβεται σκοπιμότητα ώστε να δοθεί με ανάθεση σε κάποιον και άφησε να εννοηθεί σ’ αυτόν που παρουσίασε το σύστημα ο οποίος και δεν εμφανίστηκε στον διαγωνισιμό. Για το λόγο αυτό πρότεινε να διερευνήσει η υπηρεσία τι γίνεται και σε άλλους δήμου και η προκήρυξη να γίνει ποιο ευέλικτη και να επαναπροκηρυχθεί με νέους όρους. Με την πρότασή του συμφώνησαν όλα τα μέλη της Οικονομικής. Επαναπροκήρυξη για άλλους λόγους  υπάρχει και στο συνοπτικό διαγωνισμό για το πρόγραμμα :Centour II:For a better SME management”.

Στα αγγλικά οι οικονομικοί δείκτες του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής από το ΥΠΕΣ και το ΥΠΟΙΚ

Με το Λευκό της αντιπολίτευσης εγκρίθηκε το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Όπως εξήγησε η κα Σπανού το ΥΠΕΣ έστειλε την εγκύκλιο στις 13/3 και ζητούσε ως τις 29/3 να καταθέσουν το 5ετές πρόγραμμά τους. Όπως είπε επικοινώνησε με τον αρμόδιο  γραμματέα λέγοντας ότι αυτό είναι ανέφικτο από την στιγμή μάλιστα που οι οικονομικοί δείκτες ήταν στα αγγλικά. Σε ερώτημα που έθεσε γιατί το ΥΠΕΣ χρησιμοποιεί την αγγλική γλώσσα σε επίσημα έγγραφά του η απάντηση ήταν ότι έτσι τους το έστειλαν από το ΥΠΟΙΚ. Αυτό που  είπε τελικά ήταν όμως άτυπα μπορεί να το υποβάλλει με την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής μέχρι τις 13/3 γιατί θα χρειαστεί και απόφαση Δ.Σ. Σ’ ότι αφορά το ίδιο το μεσοπρόθεσμο εμφανίζονται ελλείμματα και όπως εξήγησε η κα Σπανού αυτό γίνεται γιατί δεν μεταφέρεται το χρηματικό απόθεμα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …