Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Σα να έπαιζε στην έδρα του ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-2 στα Πηγάδια

Σα να έπαιζε στην έδρα του ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-2 στα Πηγάδια

0

Xanthi Fans:  Μπράβο στους παίκτες για την εκτός έδρας εμφάνιση

Αήττητος πέρασε ο ΠΑΟΚ και από την Ξάνθη επικρατώντας με 2-1 μπροστά σε σχεδόν 7.000 οπαδούς του και έφτασε ένα βήμα πιο κοντά στο φετινό πρωτάθλημα με δύο γκολ των Ολιβέιρα και Ενρίκε.  Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε την υπεροχή, έβαλε δυο πανέμορφα γκολ, είχε τουλάχιστον ευκαιρίες για τρία-τέσσερα ακόμα και δεν κινδύνεψε παρά μόνο στα τελευταία λεπτά και μετά τη μείωση του σκορ από τη Ξάνθη. Ο ΠΑΟΚ έφτασε έτσι στην 23η φετινή του νίκη σε 26 ματς ενώ έχει και τρεις ισοπαλίες ενώ πλέον έχει πετύχει 55 γκολ και έχει δεχτεί 13 διαθέτοντας φυσικά την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης βρήκε τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 2-1 και να πανηγυρίζει μπροστά σε 7.000 οπαδούς του που μετέτρεψαν το γήπεδο της Ξάνθης σε μια μικρή Τούμπα.

Ο Πορτογάλος Ολιβέιρα ένας εκ των κορυφαίων στο ματς ήταν αυτός που έδωσε το προβάδισμα με ένα πανέμορφο σε εκτέλεση φάουλ στο 33′ της αναμέτρησης ενώ στη συνέχεια ήταν ο καταλύτης ώστε να μοιράσει σωστά το παιχνίδι της ομάδας του και να κόψει τις επιθέσεις των γηπεδούχων.

Ο Άγγλος Άκπομ που μπήκε αλλαγή στο 67΄από τον Λουτσέσκου, ήταν αυτός που ξεκίνησε και τελείωσε την επίθεση με την ασίστ προς τον Ενρίκε και το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων που ουσιαστικά καθάρισαν την αναμέτρηση.

Η Ξάνθη αποδεκατισμένη από τραυματισμούς και τιμωρίες, κατάφερε να μειώσει στο 85′ με κεφαλιά του Αλμέιδα αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να φτάσει απειλητικά στην εστία του Πασχαλάκη. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα ήταν αυτοί που είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να πετύχουν και τρίτο γκολ όταν στο 87′ ο Άκπομ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά και πάλι ο Ζίβκοβιτς ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του έδιωξε και πάλι με τα πόδια.

Το γήπεδο της Ξάνθης έχει χωρητικότητα κοντά στις 7.000. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι 6.500 από τους 7.000 που βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο “Xanthi Arena” ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ οι οποίοι γέμισαν από άκρη σε άκρη το γήπεδο της τοπικής ομάδας.

Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ αν και φιλοξενούμενος ήταν σαν να παίζει στην Τούμπα με τους οπαδούς του να φτιάχνουν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα και αποθέωσαν τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του “Δικέφαλου”.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντίρεσταμ, Αλμέιδα, Κοβάσεβιτς, Καντά (64′ Κάστρο), Γέντρισεκ, Σιλά, Μελιόπουλος (72′ Μπρίτο), Λισγάρας, Κασάδο, Ντε Αμορίμ (78′ Σαρπόνγκ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Ολιβέιρα, Σάκχοφ, Πέλκας (87′ Μίσιτς), Ζαμπά (63′ Γιαννούλης), Ενρίκε, Σβιντέρσκι (66′ Άκπομ).

Γκολ: 85′ Αλμέιδα/33′ Ολιβέιρα, 67′ Ενρίκε

Νέα ειρωνική ανακοίνωση των Xanthifans μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ

Παραμονές του αγώνα της Ξάνθης με τον ΠΑΟΚ οι XanthiFans είχαν εκδώσει ειρωνική ανακοίνωση για τον Χρήστο Πανόπουλο και την διοίκηση του ΑΟΞ, ανακοινώνοντας την απόφαση να απόσχουν από τον συγκεκριμένο αγώνα αλλά και τους επόμενους.

Κάτι παραπάνω από δυο ώρες μετά τη λήξη της αναμέτρησης, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, εξέδωσαν νέα, σε αρκετά ειρωνικό ύφος επίσης, με την οποία δίνουν συγχαρητήρια στους παίκτες για την εμφάνισή τους «σε ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι».

Η ανακοίνωση φέρει τον τίτλο «συγχαρητήρια παλικάρια» και έχει ως εξής: Συγχαρητήρια στους παίκτες της ΑΟΞάρας μας, που σε ακόμα μια εκτός έδρας εμφάνιση, πάλεψαν για τη φανέλα! Μπράβο παιδιά!»

Η Ξάνθη έκοψε με τον ΠΑΟΚ τα μισά εισιτήρια της χρονιάς!

Χάρις στον ΠΑΟΚ η Ξάνθη έκανε ρεκόρ εισιτηρίων τη φετινή σεζόν στον αγώνα που έγινε στα Πηγάδια κόβοντας συνολικά 6.558 εισιτήρια! Είναι χαρακτηριστικό ότι στα προηγούμενα 11 παιχνίδια είχε κόψει συνολικά 12.779 εισιτήρια! Κι ενώ μέχρι τότε ο μέσος όρος της ήταν 1.065, μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ εκτινάχθηκε σε 1.487 εισιτήρια!

Ήταν τόσοι πολλοί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο γήπεδο (και τόσο λίγοι εκείνοι της Ξάνθης) που όταν σκόραραν οι γηπεδούχοι και αναγγέλθηκε ο σκόρερ από τα μεγάφωνα (Αλμέιδα) ουδείς βρέθηκε να φωνάξει το όνομά του! Μέχρι τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, η Ξάνθη είχε διαθέσει τα περισσότερα εισιτήρια στον αγώνα της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό (1.933) ενώ τα λιγότερα που έχει κόψει ήταν την 22η αγωνιστική στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό (μόλις 188 εισιτήρια) εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Αναλυτικά τα εισιτήρια της Ξάνθης στη Super League 2018-19

1η Αγωνιστική : Ξάνθη-Παναθηναϊκός 1.933 εισιτήρια

3η Αγωνιστική: Ξάνθη-Παναιτωλικός 1.064 εισιτήρια

4η Αγωνιστική: Ξάνθη-ΟΦΗ 1.057 εισιτήρια

6η Αγωνιστική: Ξάνθη-ΑΕΛ 1.017 εισιτήρια

8η Αγωνιστική: Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα 965 εισιτήρια

10η Αγωνιστική: Ξάνθη- Πανιώνιος 1.284 εισιτήρια

13η Αγωνιστική: Ξάνθη-Ολυμπιακός 1.342 εισιτήρια

17η Αγωνιστική: Ξάνθη- Ατρόμητος 940 εισιτήρια

20η Αγωνιστική: Ξάνθη- Λαμία 806 εισιτήρια

22η Αγωνιστική: Ξάνθη- Λεβαδειακός 188 εισιτήρια

24η Αγωνιστική: Ξάνθη- Αστέρας Τρίπολης 884 εισιτήρια

26η Αγωνιστική: Ξάνθη – ΠΑΟΚ 6.558 εισιτήρια

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…