Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

0

Χαμηλά εισοδήματα
Δεν το λέμε εμείς. Το λένε τα στοιχεία της έρευνας του ΟΟΣΑ. Τα οποία στοιχεία επιβεβαιώνουν πως από τα χαμηλότερα εισοδήματα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών είναι αυτά της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα. Μάλιστα, με το ποσοστό των νοικοκυριών με μεσαία εισοδήματα να αντιστοιχεί στο 59% του πληθυσμού. Τα νοικοκυριά δε, με τα χαμηλότερα εισοδήματα αντιστοιχούν στο 32% του πληθυσμού.
Σύνολο μεσαίων εισοδημάτων και κατώτερων, 91 τοις εκατό!
-Άραγε πότε θα μειωθεί αυτό το ποσοστό;
Γ.Δ.


Μέρες που είναι
Τώρα τις γιορτές, θα ζήσουμε για άλλη μια φορά το αλαλούμ των αυθαίρετων παρκαρισμάτων μέσα στην πόλη. Επικρατεί η άποψη « έλα μωρέ, μέρες γιορτινές τώρα, δεν θα μας γράψουν».
Κι έτσι, με τη νοοτροπία του ραγιά, πορευόμαστε χωρίς σεβασμό στους κανόνες και τις υποχρεώσεις μας.
Θα φρακάρουν πάλι τα πεζοδρόμια, οι θέσεις ΑμεΑ, τα σημεία για τους τυφλούς, οι ράμπες.
-Κοινωνία ωχαδελφισμού και αναισθησίας.
Γ.Δ.


Ανάσταση στο Κρωμνικό
Μέρες που είναι, Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, με τη μεγάλη γιορτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας να πλησιάζει, σας δίνω αγαπητοί, μια μικρή ευκαιρία απόδρασης εκτός πόλης.
Σάββατο βράδυ, στις οκτώ η ώρα, λειτουργία της Αναστάσεως του Κυρίου, στο χωριό Κρωμνικό, πάνω από τους Τοξότες.
Ο δρόμος καλός, ασφαλτοστρωμένος και όχι μακρινός. Εκεί λοιπόν, μέσα στο φως των κεριών μόνο, στην ησυχία του βουνού, γίνεται η Ανάσταση.
Για όσους πιστούς θέλουν να ζήσουν μια εμπειρία διαφορετική, πρωτόγνωρη. Με τις ψαλμωδίες, με την κατάνυξη των παρευρισκομένων, με τις χαμηλόφωνες συζητήσεις κι ευχές που ο  χώρος επιβάλει στους ανθρώπους.
Ο παπάς, ο ψάλτης, οι Κρωμνικιώτες που τιμούν την εκκλησία τους και οι « άλλοι»  επισκέπτες, φιλόθρησκοι χριστιανοί.
-Μια εμπειρία που αξίζει να ζήσει κανείς το Μ. Σάββατο. Ανάσταση στο Κρωμνικό.
Γ.Δ.


Καιρικό
Κάπου έχει κουράσει κι έχει εκνευρίσει τον κόσμο όλη αυτή η ιστορία με τον καιρό. Μέρες τώρα έχουμε συννεφιές, βροχές, ψύχρα. Η Άνοιξη δεν έχει δώσει τις χαρές της μέχρι στιγμής.
Καιρικό φαινόμενο θα πει κανείς. Στη βόρεια Ευρώπη κάνουν ηλιοθεραπεία και στο Νότο ο καιρός είναι χάλια και μάλλον κάπως έτσι θα πάμε σ’ ολόκληρο το μήνα.
Αισιοδοξούμε όμως, ότι θα μας αποζημιώσει ο Μάιος για να χαρούμε την Άνοιξη, με έξοδο στη φύση, κάμπο και βουνό.
Πάντως με τις συχνές βροχές, η φύση είναι καταπράσινη, οργιάζει…
Γ.Δ.


Συμφωνούμε
Συμφωνούμε απόλυτα με το χθεσινό σχόλιο της εφημερίδας «Θράκη»  για τον βομβαρδισμό δελτίων Τύπου από τις δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις που δέχεται ο τοπικός Τύπος.
Υπάρχει όμως μια παράμετρος εδώ που οφείλουν να λάβουν υπόψιν τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι που κάνουν το κορόιδο. Ότι οι εφημερίδες είναι επιχειρήσεις με προσωπικό, χαρτί, μελάνι, δηλαδή έξοδα.
Κι ενώ όλοι πληρώνουν για την εκτύπωση προσπέκτ, καρτών και ο,τιδήποτε άλλο, κάνουν το κορόιδο εν γνώσει τους για τις εφημερίδες. Βέβαια όχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι, κι αυτό είναι το θέμα.
Υποτιμούν τις εφημερίδες στις οποίες όμως στέλνουν καθημερινά δελτία Τύπου για δημοσίευση! Άρα, ο στόχος είναι το τζάμπα…
Γ.Δ.


Πρωταθλητής
Καθυστερημένο, αλλά όχι ξεχασμένο. Το πρωτάθλημα που άξια κέρδισε ο ΠΑΟΚ. Αφήσαμε λίγο το χρόνο να ηρεμήσουν από τη μεγάλη χαρά οι Παοκτζήδες. Να καταλαγιάσει ο ενθουσιασμός, να βρουν τη φωνή τους από τα τραγούδια.
Τώρα λοιπόν, οφείλουμε να τιμήσουμε το νέο πρωταθλητή ποδοσφαίρου. Που στάθηκε άξιος και ικανός πέρα για πέρα.
Που κέρδισε το πρωτάθλημα αήττητος (ρεκόρ κι αυτό), που έπαιζε όμορφο ποδόσφαιρο, που μετά από 34 χρόνια έφερε την κούπα του Πρωταθλητή στη Θεσσαλονίκη.
Πανάξιος ο ΠΑΟΚ, η ιστορική ομάδα της προσφυγιάς, της φτωχομάνας Σαλονίκης και τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους.
Γ.Δ.


Τάδε έφη Κουτρομάνος
Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και επίτιμος πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κουτρομάνος επισήμανε: «Για την ενεστώσα κατάσταση πραγμάτων ο συγγραφέας είναι σαφής. Στο συγκεκριμένο ιστορικό πλαίσιο διαμορφώθηκε στη χώρα μας μια κακή παράδοση στη θεσμική λειτουργία της Δικαιοσύνης… Η Δικαιοσύνη εξακολουθεί να είναι σε βαθύτατη κρίση.
Οι καθυστερήσεις στην απονομή της( είναι ένας από τους σοβαρούς λόγους που η πλειονότητα των Ελλήνων δεν την εμπιστεύεται». Ο Αθανάσιος Κουτρομάνος υπογράμμισε ακόμα πως «εάν υπάρχουν δικαστές διαθέσιμοι να χρησιμοποιηθούν, δεν θα παραλείψουν να το διαπράξουν, ανεξάρτητα από το ποιο είναι το υποκείμενο του ρήματος “χρησιμοποιώ”».
Τ.Ν.


Διαβάστε κι αυτό:
Κλείνοντας την  παρουσίαση του βιβλίου, το λόγο έλαβε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο οποίος αναφέρθηκε στη δραστηριοποίηση της πολιτικής καθώς και στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, που εξαρτάται από πολλά πράγματα, αλλά κυρίως από τον καλό δικαστή.
Πρόσθεσε δε ότι στη χώρα μας υπάρχει το τεκμήριο της ενοχής και όχι το τεκμήριο της αθωότητας, ασκώντας κριτική στις αλλεπάλληλες αναιρέσεις απαλλακτικών βουλευμάτων.
Τ.Ν.


Πρωινό Κυριακής
Κυριακή και στο ημερολόγιο γράφει 21 Απριλίου
Ανοίγω την τηλεόραση
Ξεκινώ από την ΕΡΤ. Παθαίνω ένα σοκ
Στη γωνία κάτω διαβάζω «Η ΕΡΤ λέει ΟΧΙ στο Φασισμό»
Ρωτώ μόνος: Θα μπορούσε να λέει ΝΑΙ;
-Θεέ και κύριε πρωί-πρωί. Κλείνω την τηλεόραση κι ανοίγω ραδιόφωνο, τοπικό Ρ/Σ.
Γ.Δ.


Ποια η γνωμάτευση για τον Πολάκη;
Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος σε βρεφική ηλικία διαγνώστηκε ότι πάσχει από Νωτιαία Μυική Ατροφία. Εφιαλτικό. Σταδιακά η νόσος οδηγεί τον ασθενή σε «εγκλωβισμό» στο ίδιο του το σώμα, ακυρώνοντας τα όργανα του και τη λειτουργία τους. Το μόνο γερό εργαλείο που είχε διαχρονικά ήταν το μυαλό του και ένα, τερατώδους διαστάσεως, θάρρος- πείσμα-υπομονή. Αρίστευε, πολεμούσε, γκρεμιζόταν και ξαναχτιζόταν, προχωρούσε. Στάθηκε σημαιοφόρος να κουβαλάει μαζί με τη σημαία, με ακραία γενναιοψυχία την τραγική διαφορετικότητά του. Σπούδασε, αρίστευσε και είναι πλέον γιατρός ψυχίατρος για να ψηλαφίζει ψυχές με εργαλεία του καρδιά, ψυχή, μυαλό. Επιμελητής Β’ στο Αττικόν Νοσοκομείο. Είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής, επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ποια η ιατρική γνωμάτευση για τον υπουργό Υγείας μιας χώρας για την ανάρτησή του: «Αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β’ στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι (δηλαδή ως ΑΜΕΑ) Ντροπή και κρίμα…»
Από τι πάσχει ο κ. Πολάκης; Πώς ονομάζεται η ασθένειά του; Πώς ονομάζεται η ασθένεια που ακυρώνει όργανα ψυχής, καρδιάς, συνείδησης ενώ εξωτερικά μοιάζεις αρτιμελής και μπορείς μέχρι και να χορεύεις μάγκικες ζεϊμπεκιές; Άρρωστες ημέρες, άρρωστες ψυχές. Υγιείς ή άρρωστοι οι ψηφοφόροι;
Ρ.Β.


Βρέχει λεφτά και ο δήμος Ξάνθης κρατά ομπρέλα…
Ο δήμαρχος Ξάνθης παραδέχτηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Μ. Δευτέρας ότι ο «Φιλόδημος» δεν «κουμπώνει» με τον δήμο Ξάνθης και όπως εξήγησε εννοούσε ότι οι προτάσεις που υπάρχουν δεν μπορούν  να «κουμπώσουν» (να δέσουν) στα δεδομένα του δήμου Ξάνθης. Γι αυτό ας πούμε η ΔΕΥΑΞ επέλεξε να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ λες και θα την «κούμπωνε» (κακόπεφτε) να πάρει κανένα εκατομμυριάκι και από τον Φιλόδημο όπως ο δήμος Αβδήρων για αντικατάσταση δικτύων.   Ή θα τον «κούμπωνε» (θα του κακόπεφτε)  του δήμου να πάρει λεφτά για τις παιδικές χαρές και να μη χρειαστεί να τα βάλει από ίδιους πόρους όπως επίσης παραδέχτηκε ο… χουβαρντάς  δήμαρχος Ξάνθης. Και για να σχολιάσουμε και το φρέσκο νέο: Δήμοι της περιφέρειας μας όπως της Αλεξανδρούπολης, της Ορεστιάδας , της Καβάλας και του Παγγαίου θα μοιραστούν 5,5  εκ. ευρώ για να αναβαθμίσουν τα Αθλητικά τους κέντρα από τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Μεταξύ αυτών δεν συμπεριλαμβάνεται και ο δήμος Ξάνθης. Γιατί;
Ένα διότι ίσως θα ήταν ότι έχει λεφτά και θα τα αναβαθμίσει από ίδιους πόρους!
Ή ότι είναι μια χαρά κι έτσι τα αθλητικά κέντρα του δήμου και δεν χρειάζονται ενεργειακή αναβάθμιση (όπως το Αμοιρίδιο ας πούμε ή του ΑΟΞ) και δεν «κουμπώνει» το πρόγραμμα αυτό στις ανάγκες του δήμου!
Και τέλος ίσως, μήπως, λέμε τώρα: Από άγνοια, ολιγωρία ή ανικανότητα να υποβάλουν πρόταση;
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …