Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια

0

-400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

-125 γρ. ζάχαρη άχνη

-180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

-25 γρ. πλήρες γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

-2 αυγά

-1 πορτοκάλι ξύσμα

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, το γάλα, ένα αυγό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αναμειγνύουμε τα υλικά με το σύρμα ή με το φτερό μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Προσέχουμε να μην χτυπήσουμε πολύ το μείγμα για να μη σκληρύνει η ζύμη. Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Αφού κρυώσει, την χωρίζουμε σε μικρότερα κομμάτια και ξεκινάμε το πλάσιμο. Ρολάρουμε τη ζύμη στον πάγκο, μέχρι να έχουμε μακρόστενα κορδόνια. Τα διπλώνουμε στη μέση και τα στρίβουμε σε πλεξούδα ή σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Είναι σημαντικό όλα τα σχήματα να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.

Μεταφέρουμε τα κουλουράκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού για να γυαλίσουν.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά. Τα κουλουράκια είναι έτοιμα όταν αποκτήσουν ένα βαθύ χρυσαφένιο και λαμπερό χρώμα!

  • Σπιτικά Kράκερς με Λιαστή Ντομάτα

    -110 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -80 gr. αλεύρι ολικής άλεσης -3 λιαστές ντομάτες -5-6…
  • Αλμυρά παξιμαδάκια

    -520γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ -6 αβγά -100γρ. αμύγδ…
  • Νόστιμα αλμυρά κουλουράκια

    -½ φλιτζ. βούτυρο φρέσκο (σε θερμοκρασία δωματίου) -½ φλιτζ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωμ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φασόλια Μαυρομάτικα με Ρύζι και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

– 200 γρ. φασόλια μαυρομάτικα – 70 γρ. ρύζι καρολίνα – 3 κρεμμύδια ξερά – 350 ml. ζωμό λαχ…