Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Νηστίσιμο brownie με ταχίνι

Νηστίσιμο brownie με ταχίνι

0

-150γρ. ταχίνι

-150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-150γρ. ζάχαρη μαύρη

-150γρ. χυμό πορτοκαλιού

-1 σφηνάκι ρούμι ή λικέρ πορτοκαλιού (π.χ. Cointreau, Grand Marnier)

-125γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια

-1 κουτ. σούπας κανέλα

-1 φλιτζάνι καρύδια χοντροαλεσμένα

-1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε με μια σπάτουλα το ταχίνι με τον χυμό πορτοκαλιού και το ρούμι. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.

Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και τα προσθέτετε στο μίγμα. Προσθέτετε τέλος τα καρύδια. Σκεπάζετε ένα τετράγωνο ταψί με λαδόκολλα και ρίχνετε μέσα το μίγμα. Ισιώνετε την επιφάνειά του.

Ψήνετε το brownie στο φούρνο για 15-20 λεπτά. Όταν κρυώσει το πασπαλίζετε αν θέλετε με άχνη ζάχαρη.

  • Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα και αμύγδαλα

    Για τη ζύμη -900γρ. αλεύρι σκληρό -2 φακελάκια μαγιά ξηρή -210γρ. ζάχαρη -180γρ. βούτυρο 8…
  • Σπετζοφάι μανιταριών

    -500γρ. μανιτάρια αγάρικα -2-3 μανιτάρια portobello -1 σκελίδα σκόρδο -4 κ.σ. ελαιόλαδο -1…
  • Σουπιές με πατάτες

    -12 σουπιές καθαρισμένες -2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες -200 γρ. μπαγιάτικο ψωμί -λίγος μ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα και αμύγδαλα

    Για τη ζύμη -900γρ. αλεύρι σκληρό -2 φακελάκια μαγιά ξηρή -210γρ. ζάχαρη -180γρ. βούτυρο 8…
  • Σπετζοφάι μανιταριών

    -500γρ. μανιτάρια αγάρικα -2-3 μανιτάρια portobello -1 σκελίδα σκόρδο -4 κ.σ. ελαιόλαδο -1…
  • Πασχαλινά κουλουράκια

    -400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ -125 γρ. ζάχαρη άχνη -180 γ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα και αμύγδαλα

Για τη ζύμη -900γρ. αλεύρι σκληρό -2 φακελάκια μαγιά ξηρή -210γρ. ζάχαρη -180γρ. βούτυρο 8…