Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Νίκη σωτηρίας για την Ξάνθη με 2-0!

Νίκη σωτηρίας για την Ξάνθη με 2-0!

0

Εξασφαλίστηκε και μαθηματικά η παραμονή στη Superleague

Επιτέλους μία νίκη για την ομάδα της  Ξάνθης, μία νίκη που την έψαχνε απεγνωσμένα  για να σταματήσει την κατρακύλα και ν’ αποφύγει το ενδεχόμενο περιπετειών παραμονής στην Σούπερ Λίγκα. Η νίκη αυτή ήρθε για την τοπική ομάδα επί του  Απόλλωνα με 2-0.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Ξάνθη έφτασε τους 32 βαθμούς και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία. Αυτό διότι σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον ΟΦΗ στους 32 πόντους, η ομάδα μας υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Η ομάδα της Ξάνθης  πίεσε τον Απόλλωνα από τα πρώτα λεπτά του ματς αν και η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τους φιλοξενούμενους. Η πίεση των γηπεδούχων «καρποφόρησε» στο 15’, όταν ο Κάντα έκανε την σέντρα και ο Βαφέας στην προσπάθεια του ν’ απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Η Ξάνθη προηγήθηκε με το αυτογκόλ του Βαφέα και πέντε λεπτά αργότερα ο Ντουρίτσκοβιτς παραλίγο να κάνει το 2-0 όταν σε χτύπημα φάουλ η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Η Ελαφρά Ταξιαρχία ανέβασε την απόδοσή της μετά το 25’ και στο 27’ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Ακόστα για να ισοφαρίσει, αλλά ο Ζίφκοβιτς έκανε σωτήρια απόκρουση για την ομάδα.

Η Ξάνθη συνέχισε να πιέζει και στο δεύτερο ημίχρονο και δημιούργησε δύο ευκαιρίες στο 51’, αλλά ο Αστράς είπε «όχι» σε δύο περιπτώσεις.

Τελικά το 2-0 έγινε στο 81’ με τον Γέντρισεκ (ποιος άλλος) να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικόρ σκορ.

Ξάνθη: Zίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Αλμέιδα, Λισγάρας, Κασάδο, Καμαρά, Μπαριέντος (93’ Αμορίμ), Ντουρίτσκοβιτς (87’ Σιλά), Κάντα (46’ Κοβάσεβιτς), Κάστρο, Γέντρισεκ.

Απόλλωνας: Αστράς, Στάθης, Κοντοές, Βαφέας, Ναδάλες, Ντούρσο, Γαρουφαλιάς, Ρώσση (66’ Μπελιντέλι), Ακόστα (84’ Οικονομόπουλος), Βάρκας (75’ Ντεφεντερίκο), Ριβέρο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…