Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέος Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης ΑΜΘ, ο Μπαντίκος Κων/νος

Νέος Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης ΑΜΘ, ο Μπαντίκος Κων/νος

0

Αποχαιρετιστήρια- απολογιστική επιστολή του Παναγιώτη Κεραμάρη

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας διαδέχεται τον Παναγιώτη Κεραμάρη, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ.

Ο κ. Μπαντίκος είχε συγκεντρώσει τα περισσότερα μόρια κατά το στάδιο της αξιολόγησης των τυπικών προσόντων των υποψηφίων, ενώ διατήρησε το προβάδισμα αυτό και μετά από το στάδιο των συνεντεύξεων. Έτσι, το όνομά του βρέθηκε στην κορυφή του ενιαίου αξιολογικού πίνακα επιλογής υποψηφίων, ο οποίος δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Σημειώνεται ότι η θητεία των νέων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης θα λήξει τον Ιούλιο του 2022.

Με επιστολή του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ Παναγιώτης Κεραμάρης,  Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης αποχαιρετά την ΠΔΕ ΑΜΘ. Γράφει συγκεκριμένα:

keramaris
«Με τη σταθερή και τακτική παρουσία των ψυχολόγων στα δημοτικά σχολεία και λίγο νωρίτερα στα ΕΠΑΛ, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας»
Παναγιώτης Κεραμάρης
Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης ΑΜΘ

Τον Απρίλιο του 2015 έγραψα στον πρώτο χαιρετισμό μου στην εκπαιδευτική κοινότητα τα παρακάτω: «Η επιλογή μου για τη θέση αυτή αποτελεί για εμένα ύψιστη τιμή, αλλά πάνω από όλα, συναίσθηση ευθύνης για την αντιμετώπιση των πολλών και ποικίλων δημιουργικών προκλήσεων, για την αναβάθμιση και βελτίωση της σχολικής πραγματικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Αγαπητοί συνάδελφοι, σας καλώ «όλους μαζί», μέσα σε πλαίσιο ειλικρίνειας, αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, να ενώσουμε σωματικές και ψυχικές δυνάμεις για το καλύτερο μέλλον των παιδιών

Με την ολοκλήρωση της θητείας μου, κάνοντας ένα μικρό απολογισμό , αισθάνομαι την ανάγκη να υπενθυμίσω τα παραπάνω λόγια. Θέλω να πιστεύω πως, 4 χρόνια μετά, έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι  στο να γίνει πράξη τo πλαίσιο ειλικρίνειας, η αμοιβαία κατανόηση και  η συνεργασία. Η σύνεση, η συναίνεση,  η αλληλεγγύη , η συναδελφικότητα αλλά κυρίως η εντιμότητα, η νομιμότητα, η τήρηση των κανόνων  και η δικαιοσύνη, ήταν οι αρχές τις οποίες προσπάθησα να τηρήσω με θρησκευτική ευλάβεια  καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας μου. Αν τα κατάφερα επαφίεται στη δική σας κρίση.

Αποχωρώντας από τη θέση του περιφερειακού διευθυντή, επαναλαμβάνω την αρχική μου πρόσκληση,  με ενωμένες ψυχικές και σωματικές δυνάμεις να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το μέλλον των παιδιών μας.  Ζητώ συγγνώμη αν κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας , σε κάθε περίπτωση  άθελα μου και χωρίς σκοπιμότητα, έβλαψα καθ΄ οιονδήποτε τρόπο οποιονδήποτε.

Φυσικά και αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω θερμότατες ευχαριστίες προς όλους, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, συναδέλφους εκπαιδευτικούς σε οποιαδήποτε θέση κι αν υπηρετούν, διοικητικούς υπαλλήλους  και συνεργάτες  για την τετραετή συνεργασία μας. Τους θεσμικούς φορείς , σεβασμιοτάτους μητροπολίτες , σοφολογιοτάτους μουφτήδες, περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχες , δημάρχους, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο ,  το Δ’ Σώμα Στρατού και τα ΜΜΕ.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους τέσσερις υπουργούς κ.κ. Μπαλτά, Κουράκη, Φίλη , Γαβρόγλου και  τους γενικούς γραμματείς με τους οποίους είχα την τιμή και τη χαρά να είμαστε συνοδοιπόροι. Πετύχαμε πολλά!

Καλή δύναμη και επιτυχία στον νέο Περιφερειακό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Μπαντίκο Κωνσταντίνο. Εύχομαι, το μέλλον της εκπαίδευσης να είναι ακόμη καλύτερο! Με ιδιαίτερη εκτίμηση. Παναγιώτης Κεραμάρης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χωρίς ψάρια απέμεινε ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός Βιστονίδας

Δεν τα πείραξε ο παγετός γιατί …δραπέτευσαν στην θάλασσα όταν οι πλημμύρες του Δεκεμβρίου …