Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μεϊμαράκης προς αυτοδιοικητικούς: «Το ζητούμενο είναι να γράψει η …φανέλα»

Μεϊμαράκης προς αυτοδιοικητικούς: «Το ζητούμενο είναι να γράψει η …φανέλα»

0

«Να μην πληρώσει το κόμμα την διχόνοια. Το πανελλήνιο βοά για πολιτική αλλαγή», είπε στην Ξάνθη ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης

 

 

Κάλεσμα προς όλο το «εκκλησίασμα να γυρίσει στο σπίτι του» όπως είπε. Άσκησε δριμεία κριτική σε Αλέξη Τσίπρα και Γιώργο Παπανδρέου – Υπεραμύνθηκε τις πολιτικές επιλογές του Κώστα Καραμανλή

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την Ξάνθη, την οποία επισκέφτηκε στις 8 το απόγευμα της Κυριακής 31 Μαρτίου στο πλαίσιο της περιοδείας του σ’ όλες τις πόλεις της Θράκης από το πρωί της ίδιας μέρας. Τον κ. Μεϊμαράκη συνόδευαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Άκης Τσελέντης , γνωστός σεισμολόγος και η κα Κατερίνα Μάρκου με καταγωγή από την Θράκη.  Του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Χ. Δημαρχόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρης, ο  δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, ο δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, η πρώην δήμαρχος Αβδήρων Εύα Τσακίρη με την οποία τους συνδέει παλαιά φιλία.

Θερμό χαιρετισμό αντάλλαξε και με τον πρώην δήμαρχο Μύκης Μουτζαχήντ Ντουκιαντζή για τον οποίο διακινούνται φήμες ότι θα είναι στο ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών. Παρών επίσης ήταν ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και αρκετά στελέχη του κόμματος που παρακολούθησαν την πολιτική εκδήλωση στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Μεϊμαράκης. Να σημειώσουμε πως η εκδήλωση δεν είχε πολύ κόσμο ίσως γιατί ήταν σε εξέλιξε ο αγώνας Ξάνθη – ΠΑΟΚ στα Πηγάδια.

Κάλεσμα Μεϊμαράκη προς όλο το «εκκλησίασμα να γυρίσει στο σπίτι του»

Η ομιλία του επικεντρώθηκε σε τρεις άξονες. Ειδικότερα ο κ. Μεϊμαράκης έστειλε μήνυμα προς τους ΑΝΕΛ και όλο το εκκλησίασμα όπως είπε, όσους ψηφοφόρους της ΝΔ,  ξεστράτισαν να επανέλθουν στο …σπίτι τους , καθόσον πλέον δεν υφίσταται το δίλημμα μνημόνιο – αντιμνημόνιο το οποίο ήταν και η γενεσιουργός αιτία της διαφοροποίησής τους. Το δεύτερο μήνυμα είχε αποδέκτη το εκλογικό σώμα κυρίως των «ευκολόπιστων» και αυτών που θέλουν οι πολιτικοί να τους «χαϊδεύουν τα αφτιά», όπως τους αποκάλεσε τους οποίους και κάλεσε να: «φιλτράρουν πρώτα ότι ακούν και να μετά να κρίνουν» για  μην κάνουν και δεύτερο ιστορικό λάθος και εμπιστευτούν πολιτικούς όπως «ο Τσίπρας που εκλέχθηκε με την υπόσχεση ότι θα σκίσει τα μνημόνια το 2014 ή ο Γιώργος Παπανδρέου το 2009  που εκλέχτηκε με «τα λεφτά υπάρχουν» αλλά να εμπιστευτούν τη ΝΔ, το κόμμα που λέει πάντα αλήθεια , που είναι κόμμα αρχών και αξιών και όχι πελατειακών σχέσεων όπως το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τέλος προς τους αυτοδιοικητικούς και κυρίως αυτούς που προέρχονται από τον πολιτικό χώρο της ΝΔ να παλέψουν πρώτα – πρώτα για την «φανέλα», δηλαδή για την πρωτιά της ΝΔ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και να μην δημιουργήσουν συνθήκες διχασμού και πόλωσης. Επίσης τόνισε την κομβική σημασία των ευρωεκλογών στην παρούσα φάση που πλέον δεν υπάρχει η δυσαρέσκεια που προκάλεσε η στάση της στην ελληνική κρίση αλλά πως το διακύβευμα είναι ποιά Ευρώπη θέλεις και πως θα επωφεληθείς για την χώρα μας και πόσο σημαντικό είναι  για τη χώρα που πρέπει να διαθέτει μια ισχυρή ομάδα διεκδίκησης κονδυλίων όσο και για τη ΝΔ καθώς όπως είπε το ποσοστό που θα λάβει η ΝΔ θα είναι προάγγελος της αυτοδυναμίας της στις εθνικές εκλογές.

Άσκησε δριμεία ακριτική σε Αλέξη Τσίπρα και Γιώργο Παπανδρέου – Υπεραμύνθηκε τις πολιτικές επιλογές του Κώστα Καραμανλή

Ο κ. Μεϊμαράκης δεν παρέλειψε επίσης να κάνει μια ιστορική αναδρομή από την εποχή της κυβέρνησης Καραμανλή στην οποία διατέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας. Συγκεκριμένα τόνισε πως ο Κώστας Καραμανλής είπε αλήθειες στο ελληνικό λαό γι αυτό πρότεινε πάγωμα σε μισθούς και συντάξεις ώστε να ελέγξει  το χρέος. Ωστόσο είχε απέναντι τον Γιώργο Παπανδρέου που ενώ είχε ενημερωθεί όπως είπε αντέταξε το σύνθημα «Λεφτά υπάρχουν» και παραπλάνησε τους ψηφοφόρους. Ο κ. Μεϊμαράκης άσκησε δριμεία κριτική στην πολιτική που άσκησε Παπανδρέου λέγονται που έκανε σπατάλες και πως ο ίδιος με δηλώσεις του ότι «η χώρα είναι τιτανικός και οι Έλληνες είναι τεμπέληδες», δημιούργησε κλίμα δυσπιστίας στις αγορές με αποτέλεσμα να μετατρέψει την κρίση χρέους σε κρίση δανεισμού και λόγω της έλλειψης μηχανισμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο να διαχειριστούν την κρίση δανεισμού της χώρας κλήθηκε το ΔΝΤ. Ο κ. Μεϊμαράκης υπερασπίστηκε και την  περίοδο Σαμαρά επισημαίνοντας πως η οικονομικά είχε μπει σε τροχιά σταθεροποίησης και αν ο Τσίπρας δεν οδηγούσε την χώρα σε εκλογές με αφορμή την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας η χώρα θα είχε βγει από την κρίση και δεν θα είχε φορτωθεί άλλα 100 δισ.  Μνημόνιο. Αναφέρθηκε επίσης και στο δημοψήφισμα και είπε πως νιώθει υπερήφανος που η ΝΔ έβαλε πλάτη γιατί διακυβεύονταν η παραμονή μα ή όχι στο ευρώ και αυτό ως κόμμα που βάζει πρώτα το συμφέρον της χώρας έπραξε αναλόγως. Είπε επίσης πως κι ο ίδιος κλήθηκε σε μια δύσκολη στιγμή να αναλάβει τα ηνία του κόμματος σημειώνοντας πως η ΝΔ θα είχε την τύχη του ΠΑΣΟΚ αν δεν ήταν κόμμα αρχών και όχι πελατειακών σχέσεων και αν τον Σεπτεμβρίου του 2015 έπαιρνε ποσοστό κάτω από 20%. «: «Κρατήσαμε υψηλά ποσοστά. Αποδείξαμε ότι η φλόγα  που έχει ο πυρσός είναι ακόμα αναμμένος μέσα μας», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του, αποσπώντας χειροκροτήματα.

«Το ζητούμενο είναι να γράψει η …φανέλα»

Τελειώνοντας έστειλε μηνύματα ενότητας στον αγώνα των αυτοιδοικητικών της ΝΔ εκφράζοντας την αντίθεσή του στον διχασμό και την πόλωση που θα τους εμποδίσει να συνεργαστούν στον β’ γύρο. Σημείωσε πως το ζητούμενο είναι η ΝΔ να καταγράψει υψηλά ποσοστά: «Πρέπει να γράψει η φανέλα… το πανελλήνιο βοά, θέλει πολιτική αλλαγή. Πρέπει να επιτύχουμε υψηλά ποσοστά . Γι αυτό όχι στην διχόνοια και στην τριβή που κάνει κακό στο κόμμα», σημείωσε.   Ευθέως δε εξέφρασε την στήριξή του στον Χ. Μέτιο και στον Χ. Δημαρχόπουλο παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ξεκάθαρα πως σε κανένα δήμο πλην της Αθήνας και Θεσσαλονίκη η ΝΔ δεν θα δώσει χρίσματα.

Χαιρετισμοί και …χαριτολογήματα

Να σημειώσουμε πως στην έναρξη της εκδήλωσης αναγνώστηκε ο χαιρετισμός του γραμματέα Λευτέρη Αυγενάκη. Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης Μιχάλης Πατεράκης που ευχήθηκε στις επόμενες εκλογές η ΝΔ να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και η Ξάνθη να έχει 3 βουλευτές. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο χαιρετισμός του δημάρχου Ξάνθης που τόνισε πως η κυβέρνηση μόνο προβλήματα έχει δημιουργήσει και ιδιαίτερα στην Θράκη και σημείωσε πως οι ευρωεκλογές θα δώσουν το προμήνυμα της νίκη  της ΝΔ που είναι το κόμμα της αλήθειας και της εντιμότητας και του ρεαλισμού. Σύντομος και ο χαιρετισμός κ. Μέτιου που ανέδειξε την σημασία της νίκης της ΝΔ στις  ευρωεκλογές και στην τοπική αυτοδιοίκηση καθώς όπως είπε πολλά προγράμματα για την περιφέρειες περνούν από τις Βρυξέλες και η χώρα πρέπει ένα έχει μια ισχυρή ομάδα διεκδίκησης. Μίλησε επίσης και η κα Μάρκου η όποια αναφέρθηκε στην Συμφωνία των Πρεσπών  που χαρακτήρισε εθνική ήττα και ταπείνωση  και πως για την ίδια πρόκειται για προδοσία. Γι αυτό είπε πως οι ευρωεκλογές είναι μια ευκαιρία να πουν οι έλληνες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε. Τέλος ο κ. Τσελέντης αυτοχαρακτηρίστηκε ως ο «Εγκέλαδος της ΝΔ» και πως πρόκειται να κάνει σεισμό στην Ευρώπη από τις διεκδικήσεις του αν εκλεγεί.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

Λιγοστό κόσμο συγκέντρωσε η παρουσία Μεϊμαράκη στην Ξάνθη αλλά οι γαλάζιοι αυτοδιοικητικοί παρόντες
«Οι παλιές φιλίες δεν ξεχνιούνται» είπε η Εύα Τσακίρη υποδεχόμενη θερμά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…