Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ξανθιώτισσα γυναικολόγος υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία

Ξανθιώτισσα γυναικολόγος υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία

0

Η Χιουμεϊρά Αμέτ Ογλού στα τέσσερα νέα ονόματα που ανακοινώθηκαν χθες

Γυναίκα υποψήφια από τη μειονότητα και στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Μια ξανθιώτισσα συγκαταλέγεται στις τέσσερις νέες υποψηφιότητες για την Ευρωβουλή με τη Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για τη γυναικολόγο Χιουμεϊρά Αμέτ Ογλού, που θα είναι και η εκπρόσωπος της μειονότητας στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Βιογραφικό

Στο βιογραφικό της, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας η ίδια αναφέρει: «Γεννήθηκα στην Ξάνθη, όπου και ολοκλήρωσα τη μέση εκπαίδευση. Συνέχισα τις σπουδές μου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα. Εργάστηκα στα νοσοκομεία Ξάνθης και Καβάλας. Από το 2014 είμαι Ειδική Μαιευτήρας-Γυναικολόγος-Χειρουργός και διατηρώ ιατρείο στην πόλη της Ξάνθης.

Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές. Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμά του, αναλαμβάνοντας την τιμή και την ευθύνη της εκπροσώπησης όλων των μουσουλμάνων κατοίκων της Θράκης και ιδιαιτέρως των γυναικών της μειονότητας. Καθημερινά όλοι μας οφείλουμε να δίνουμε τον αγώνα για την εξάλειψη των ανισοτήτων ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες και τη στήριξη της οικογένειας. Οι ευρωπαϊκές πολιτικές προτεραιότητες πρέπει να ενσωματώνουν και τη διάσταση του φύλου για την πρόοδο, την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Σε μια περίοδο που ενισχύεται διαρκώς ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός και η μισαλλοδοξία, το υπόδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων στην ελληνική Θράκη, πρέπει να διαφυλαχθεί, να ενισχυθεί και να αποτελέσει το πρότυπο πολιτικών, που θα προωθούν την συμβίωση και την αλληλοκατανόηση μεταξύ όλων των πολιτών της Ε.Ε. ανεξαρτήτως, φύλου ή θρησκευτικών πεποιθήσεων».

Γυναίκα εκπροσωπεί τη μειονότητα και στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Η Μουσταφά Ουφούκ από την Κομοτηνή στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Θυμίζουμε ότι και στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ συγκαταλέγεται γυναίκα υποψήφια από τη μειονότητα, η οποία ανακοινώθηκε ανάμεσα στους 16 πρώτους υποψήφιους που γνωστοποιήθηκαν. Πρόκειται για την Μουσταφά Οφούκ, κόρη του βουλευτή Μουσταφά Μουσταφά, η οποία γεννήθηκε στην Καβάλα το έτος 1989. Ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια εκπαίδευσή της στο 1ο Μειονοτικό Δημοτικό Κομοτηνής και την δευτεροβάθμια στο 1ο Αθλητικό Γυμνάσιο και 1ο Ενιαίο Λύκειο Κομοτηνής. Το 2011 αποφοίτησε από το τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Μαρμαρά της Κωνσταντινούπολης. Από τον Σεπτέμβριο του 2014 ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου στο γραφείο της στην Κομοτηνή. Είναι εν ενεργεία δημοτική σύμβουλος με την παράταξη ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή στον Δήμο Κομοτηνής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…