Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Επιτυχημένη η άσκηση της Πυροσβεστική για χημικά όπλα

Επιτυχημένη η άσκηση της Πυροσβεστική για χημικά όπλα

0

Το σχέδιο περιελάμβανε διαχείριση φακέλου με ύποπτο περιεχόμενο (σκόνη, άνθρακα)

 

Στην άσκηση συμμετείχε προσωπικό από την Π.Υ. Ξάνθης, την Π.Υ. ΒΙΠΕ Ξάνθης καθώς και προσωπικό από την 4η ΕΜΑΚ που εδρεύει στην Κομοτηνή

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης  στο πλαίσιο της συνεχούς και δια  βίου εκπαίδευσης των υπαλλήλων της αλλά και της συνεργασίας της στο θέμα πυρασφάλειας και ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, με άλλους φορείς (ΕΛΑΣ, Φορείς Υγείας κ.λ.π.) σας ενημερώνει ότι, ολοκληρώθηκε  με απόλυτη επιτυχία η άσκηση που είχε προγραμματιστεί στις 18/4/19 και Ω/09.00 στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Ξάνθης, που αφορούσε την έρευνα, αναζήτηση, εύρεση, περισυλλογή, παράδοση στο ΚΕΕΛΠΝΟ φακέλου με ύποπτο περιεχόμενο (σκόνη, άνθρακα).

Στην άσκηση συμμετείχε προσωπικό από την Π.Υ. Ξάνθης, την Π.Υ. ΒΙΠΕ Ξάνθης καθώς και προσωπικό από την 4η ΕΜΑΚ που εδρεύει στην Κομοτηνή.

Το κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χρησιμοποιήθηκε ως προσομοιωτής άλλου κτιρίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα προκειμένου η εκπαίδευση και η άσκηση να πραγματοποιηθεί σε όσο το δυνατόν ρεαλιστικές και πραγματικές συνθήκες.

Η άσκηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και μετά την  ολοκλήρωσή της  ακολούθησε σύσκεψη του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, της Π.Υ. ΒΙΠΕ Ξάνθης και της 4ης ΕΜΑΚ που επωμίστηκε το βάρος υλοποίησης του σεναρίου της άσκησης, προκειμένου να διαπιστωθούν, αναλυθούν και ερευνηθούν όλα τα σημεία της άσκησης-εκπαίδευσης.

Στόχος της άσκησης ήταν, η διαπίστωση του επιχειρησιακού επιπέδου των υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας καθώς και η βελτίωση του συντονισμού και της επικοινωνίας των εμπλεκομένων σε παρόμοια συμβάντα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

75χρονος ξανθιώτης στη σπείρα των πορτοφολάδων των ΜΜΜ της Αθήνας

Εντοπίστηκε ως ο μοναδικός ημεδαπός ανάμεσα στα 36 άτομα που συνέλαβε η αστυνομία  Τα στοι…