Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αγωνία στην ουρά της Superleague – Που ποντάρει η Ξάνθη

Αγωνία στην ουρά της Superleague – Που ποντάρει η Ξάνθη

0

Αποχαιρέτησε ήδη ο Λεβαδειακός

Κι ενώ στην κορυφή τα πράγματα έχουν κριθεί με τον ΠΑΟΚ να είναι αγκαλιά με τον τίτλο, στην ουρά όμως η αγωνία κορυφώνεται, καθώς πέντε ομάδες, μεταξύ των οποίων και η Ξάνθη, θα παλέψουν για τη διάσωσή τους. Την Κυριακή μάθαμε τον δεύτερο που αποχαιρέτησε τη Superleague και δεν είναι άλλος από τον Λεβαδειακό, ο οποίος μετά από 8 χρόνια υποβιβάζεται μετά την ήττα του από τον Πανιώνιο, ακολουθώντας τον προ πολλού υποβιβασμένο Απόλλωνα Σμύρνης.

Έτσι λοιπόν έχουμε πραγματικό πόλεμο μεταξύ των πέντε : Λάρισα, Ξάνθη, Αστέρας, ΟΦΗ  και ΠΑΣ Γιάννινα θα παλέψουν τις επόμενες δύο αγωνιστικές.

Η Ξάνθη με 29 βαθμούς, βρίσκεται στο -2 από τη Λάρισα, όμως η Θεσσαλική ομάδα έχει ΑΕΚ και Ολυμπιακό στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, ενώ αντίθετα η Ξάνθη παίζει με τον Απόλλωνα και θεωρείται εύκολη υπόθεση η νίκη και οι τρεις βαθμοί που θα της εξασφαλίσουν τη διαμονή.

Ο Αστέρας που επίσης έχει 29 βαθμούς έχει να αντιμετωπίσει τον αδιάφορο Πανιώνιο αλλά και τον ΟΦΗ που κι αυτός καίγεται για τη νίκη

Ο ΟΦΗ με 28 βαθμούς  όπως είπαμε θα δώσει με τον Αστέρα το παιχνίδι της επιβίωσης, ενώ θα βρει απέναντί του και τον πολύ ισχυρό Ατρόμητο

Τέλος ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει να αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ που θα κυνηγήσει τη νίκη για λόγους γοήτρου την τελευταία αγωνιστική, οπότε θα τα δώσει όλα στην επόμενη αγωνιστική με τον αδιάφορο Πανιώνιο

Στην κορυφή τώρα,  ο ΠΑΟΚ παρότι είναι αγκαλιά με τον τίτλο, δεν κατάφερε να τον πανηγυρίσει και μαθηματικά στη Λάρισα καθώς «κόλλησε» στο 1-1 και έτσι η στέψη πήρε παράταση μία εβδομάδα. Λογικά, η φιέστα θα γίνει την επόμενη Κυριακή στην κατάμεστη Τούμπα, όπου κόντρα στον ήδη υποβιβασμένο Λεβαδειακό, οι Θεσσαλονικείς θα χρειάζονται έναν βαθμό.

Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός ξέφυγε κι άλλο στη δεύτερη θέση, ενώ η ΑΕΚ με το 2-2 στη Λαμία παρέμεινε τρίτη. Στη… μάχη της τέταρτης θέσης έχουμε πλέον νικητή, καθώς ο Ατρόμητος με το εντυπωσιακό 2-0 στην έδρα του Άρη τον άφησε οριστικά πέμπτο.

Οι «κίτρινοι» έχασαν μοναδική ευκαιρία να πάρουν καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο, ωστόσο είναι τυχεροί που θα βγουν λογικά πέμπτοι, καθώς ο Παναθηναϊκός έχασε με 3-1 στο ΟΑΚΑ από τον ΟΦΗ και έτσι δεν μπόρεσε να πλησιάσει στους δύο πόντους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής:

ΑΕΛ – ΠΑΟΚ 1-1

Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός 0-1

Άρης – Ατρόμητος 0-2

Λαμία – ΑΕΚ 2-2

Λεβαδειακός – Πανιώνιος 1-2

Ολυμπιακός – Ξάνθη 4-0

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-3

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 0-0

Το πρόγραμμα των ομάδων που θα παλέψουν για τη σωτηρία τους τις δύο τελευταίες αγωνιστικές (Με αστερίσκο σημειώνονται τα εκτός έδρας ματς):

ΛΑΡΙΣΑ (31 βαθμοί)
ΑΕΚ*
Ολυμπιακός

ΞΑΝΘΗ (29 βαθμοί)
Απόλλων Σμύρνης
Άρης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (29 βαθμοί)
ΟΦΗ*
Πανιώνιος

ΟΦΗ (28 βαθμοί)
Αστέρας Τρίπολης
Ατρόμητος*

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (27 βαθμοί)
Πανιώνιος*
ΠΑΟΚ

Η Βαθμολογία

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρωτιές σε βόλεϊ και μπάσκετ για τα κορίτσια του 2ου Γυμνασίου

Την πρώτη θέση τους σχολικούς αγώνες βόλεϊ κατέκτησε η ομάδα των  κοριτσιών του 2ου Γυμνασ…