Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σήμερα η 2η Συνδιάσκεψη των Δικαστικών Υπαλλήλων του Εφετείου Θράκης

Σήμερα η 2η Συνδιάσκεψη των Δικαστικών Υπαλλήλων του Εφετείου Θράκης

0
dikastirio

Πραγματοποιείται στην Ξάνθη με θέματα που αφορούν εργασιακές εξελίξεις, κλαδικά θέματα, αλλά και κοινωνικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι των δικαστηρίων

Σήμερα, Παρασκευή 15 Μαρτίου και ώρα 10 πμ, στην αίθουσα συσκέψεων της Λέσχης Αξιωματικών Ξάνθης, θα πραγματοποιηθεί η 2η Συνδιάσκεψη του συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων της Περιφέρειας του Εφετείου Θράκης, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Σκοπός της συνδιάσκεψης είναι να συζητηθούν προβλήματα του κλάδου και κυρίως της εφετειακής μας περιφέρειας, με την πεποίθηση των διοργανωτών ότι «η ενημέρωση, η σωστή πληροφόρηση και η ανταλλαγή απόψεων θα βοηθήσουν στη χάραξη μιας κοινής πορείας προς αντιμετώπιση των εργασιακών προβλημάτων και επιπλέον θα δώσουν ιδέες και λύσεις για το χειρισμό ορισμένων εξ αυτών, θα τονωθεί δε το αίσθημα της αλληλεγγύης, της συναδελφικότητας και της ηθικής συμπαράστασης».

Η συνδιάσκεψη θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς από την Πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ξάνθης, Αναστασία Χατζοπούλου, το μέλος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Δράμας, Άννα Γκαϊτατζή, τον Πρόεδρο Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Γεώργιο Διαμάντη, τον Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, Κωνσταντίνο Μαλάκη.

Θα εκλεγεί το προεδρείο, θα γίνει απολογισμός και αξιολόγηση των θεμάτων της 1ης Συνδιάσκεψης, ενώ θα ακολουθήσουν οι εισηγήσεις που αφορούν εργασιακά και άλλα θέματα του κλάδου και συγκεκριμένα:

-Διοίκηση μέσω στόχων-Οργανωμένη Μάθηση. Μιμίκη Βαΐα – Αλεξάνδρα, Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Δράμας, Δικαστική Υπάλληλος Πρωτοδικείου Δράμας.

– Η μοντελοποίηση των διαδικασιών: Εισηγήτρια: Σεργιαννίδου Νίκη, Πρόεδρος  Δ.Σ. Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Μέλος Υπηρεσιακού Συμβουλίου Εφετείου Θράκης, Δικαστική Υπάλληλος Ειρηνοδικείου Κομοτηνής.

-Υπάλληλοι ΙΔΑΧ: Εισήγηση από τον Χατζίνα Δημήτριο, Μέλος Δ.Σ. Ο.Δ.Υ.Ε., Υπάλληλο Πρωτοδικείου Πειραιά.

-11:30 – 11:50: Νέος Νόμος για τα Προσωπικά Δεδομένα, Εισηγητής: Δαρούσης Αθανάσιος, Αστυνόμος Β΄ του Τμήματος Ασφάλειας Νομού Ξάνθης.

– «Η μονιμότητα του δικαστικού υπαλλήλου», Σύντομη εισήγηση από την Κοσμίδου Ουρανία, Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Δράμας, Αντιπρόσωπος ΟΔΥΕ στην ΑΔΕΔΥ, Δικαστική Υπάλληλος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δράμας.

-Εισήγηση από τον Κωνσταντινίδη Μανόλη, Μέλος Δ.Σ. Ο.Δ.Υ.Ε., Υπάλληλο Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

-Σχέδιο Νέου Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων, Εισηγητές: Μισαηλίδου Μαριάνθη- Μπεσμέρτης Λαυρέντιος, Γενική Γραμματέας και μέλος Δ.Σ. Ο.Δ.Υ.Ε αντίστοιχα.

-Δράσεις ΑΔΕΔΥ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ, Εισηγητής: Ευστρατίου Χαράλαμπος, Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, Υπάλληλος Περιφέρειας Ξάνθης.

– Διαπολιτισμική Προσέγγιση και Διακρίσεις στην Εξυπηρέτηση πολιτών, Εισηγήτρια: Χατζοπούλου Αναστασία, Πρόεδρος Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ξάνθης, Δικαστική Υπάλληλος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ξάνθης.

-Αποσπάσεις εντός εφετειακής Περιφέρειας. Προτεινόμενες λύσεις. Εισηγήτρια: Τσαλαπάτη Παναγιώτα, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Δράμας, Δικαστική Υπάλληλος Πρωτοδικείου Δράμας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…