Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

0

Σημερινή πραγματικότητα
Μας ξάφνιασε δυσάρεστα, μας προβλημάτισε και δεν σας κρύβουμε ότι σκεφτήκαμε εάν πρέπει να το δημοσιοποιήσουμε. Μας στάλθηκε ηλεκτρονικά και δυστυχώς, ο φίλος που το έστειλε, έχει απόλυτο δίκιο. Διαβάστε και πιστεύουμε ότι θα καταλάβετε για ποιο πράγμα συζητάμε. Λοιπόν, μας γράφει, «πιστεύαμε ότι η τηλεόραση δημιουργεί στρατό ηλιθίων, αλλά το διαδίκτυο έχει σαρώσει τα πάντα. Φτάσανε στο σημείο να πετάνε τυριά πάνω στα παιδιά τους για να μαζέψουν λάικς!»
-Δυστυχώς, αυτή είναι μια συγκεκριμένη πραγματικότητα…
Γ.Δ.


Ντύθηκε …Δήμαρχος
Τα’ δωσε όλα ο Μανώλης Τσέπελης στον χορό του «Διόνυσου» το Σάββατο το βράδυ. Είναι γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός και κοινωνικός αλλά εκείνη τη βραδιά ξεπέρασε τον εαυτό του. Ο χορός ήταν μασκέ αλλά ο ίδιος επέλεξε να φορέσει ένα κομψό γαλάζιο κοστούμι με λευκό πουκάμισο και γραβάτα, σε στενή γραμμή …τελευταία λέξη της μόδας (που θα’ λεγε και ο Κουδουνάρης  από το Mystyle Rocks). Βλέποντας τον κάποιος από την παρέα μασκαρεμένος ο ίδιος, τον ρώτησε: «Εσύ Μανώλη ντύθηκες δήμαρχος έτσι;»!
Φαντάζεστε τι έγινε….
Μ.Ξ.


Περιοδείες υποψηφίων
Οι γιορτές, τα πανηγύρια και γενικά οι εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν κόσμο, είναι μια καλή ευκαιρία για επαφές και γνωριμίες. Του καιρού βοηθούντος λοιπόν, οι υποψήφιοι κάθε μορφής ξεχύθηκαν στα σημεία των εκδηλώσεων της Καθαράς Δευτέρας και είχαν μια καλή ευκαιρία να συναντήσουν φίλους και γνωστούς, να ανταλλάξουν ευχές και να σφίξουν πάρα πολλά χέρια. Και να υπενθυμίσουν σε όσους το γνώριζαν την υποψηφιότητά τους και να την κάνουν γνωστή σε όσους δεν την γνώριζαν.
-Ανθρώπινο και κατανοητό.
Γ.Δ.


Δεν μας φοβίζει ο Μάρτης
Όχι, δεν μας φοβίζει ο Μάρτης ό,τι κι αν κάνει. Γνωρίζουμε ότι είναι το τέλος του κι αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία. Έχει βέβαια «κακό» όνομα ως παλουκοκάφτης, όμως εμείς εκεί. Θα τον αντιμετωπίσουμε χωρίς να μας προβληματίζει ιδιαίτερα.
Εξάλλου ό,τι κι αν κάνει άσχημο, θα είναι για λίγο. Διότι στη συνέχεια θα βγει ο ήλιος, η Άνοιξη σε λίγες ημέρες θα έρθει κι επίσημα και ποιος στη χάρη μας.
-Αισιοδοξία λοιπόν.
Γ.Δ.


Τι θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των τοπικών δημοτικών εκλογών
Η συζήτηση στην παρέα, ανδρών τε και γυναικών και το θέμα επίκαιρο, οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Τέθηκε κάποια στιγμή το εύλογο ερώτημα ποιο είναι αυτό που μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των τοπικών δημοτικών εκλογών.
Ακούστηκαν πολλές απόψεις, όπως η κομματική προέλευση των υποψηφίων και του επικεφαλής, τα πρόσωπα που συμμετέχουν στον συνδυασμό, η βοήθεια εκ μέρους των βουλευτών και πολιτευτών, οι πελατειακές σχέσεις, η Ανεργία που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο, η Ακρίβεια και φορολογία που απορροφά το εισόδημα, η οικονομία συνολικά του νομού και της χώρας; Όλα τα ερωτήματα σοβαρά, όλα με το δικό τους ειδικό βάρος που ανάλογα επηρεάζουν τον ψηφοφόρο. Τι θα επιλέξει ο Ξανθιώτης ψηφοφόρος, άγνωστο.
Το πιθανότερο ότι θα λάβει υπ’ όψιν του όχι μια παράμετρο αλλά περισσότερες με κυρίαρχη τα πρόσωπα. Διότι αυτά στο τέλος θα κληθούν να υλοποιήσουν αυτά που πρέπει.
Γ.Δ.


Έρχεται ο Μητσοτάκης
Ήταν αποφασισμένο, υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση λόγω ταξιδιού στις ΗΠΑ και η νέα ημερομηνία έκλεισε για μεθαύριο Παρασκευή στο Ελισσώ στις 18.30. Για τον πρόεδρο της Ν.Δ. ο λόγος, που θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην πόλη μας και όπως μας λένε άνθρωποι της ΝΟΔΕ, θα γίνει μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση.
Παράλληλα ο Κυρ. Μητσοτάκης θα έχει και ιδιαίτερη συνάντηση με τις ΝΟΔΕ της Περιφέρειάς μας στους οποίους θα ζητήσει τη στήριξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Χρ.Μέτιου.
-Εν αναμονή λοιπόν της επίσκεψης Μητσοτάκη.
Γ.Δ.


Έρχεται και ο Τοψίδης
Ημέρες προεκλογικές, ημέρες τρεξίματος και αγώνα και οι υποψήφιοι βρίσκονται σε συνεχή κίνηση. Έτσι, την Κυριακή έχει αποφασιστεί να γίνει εκδήλωση-ανακοίνωση των υποψηφίων και παρουσίαση θέσεων του συνδυασμού για την Περιφέρεια του Χριστόδουλου Τοψίδη, με τον τίτλο «Περιφερειακή Σύνθεση».
Η εκδήλωση θα γίνει λοιπόν στις 11 η ώρα, στο ξενοδοχείο Ζ.Παλλάς και βέβαια είναι προσκεκλημένοι οι συμπολίτες που επιθυμούν να ενημερωθούν για το θέμα των Περιφερειακών εκλογών.
Γ.Δ.


Ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση
Μπορεί η παρούσα περίοδος να έχει προεκλογικό άρωμα, όμως η ζωή συνεχίζεται όπως οφείλει εξάλλου να κάνει. Έτσι, την προσεχή Δευτέρα 18 Μαρτίου, στις 19.30 στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου του πολιτικού επιστήμονα-διεθνολόγου Ιωάννη Αθ. Μήτσιου, στην Καπναποθήκη Π – Καπνεργατών 9.
Πρόκειται για το βιβλίο με τίτλο «Το Στοίχημα της Αναγέννησης» – Το μέλλον της Ελλάδας σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο.  Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
-Ιωάννης Διαφωνίδης, ιδρυτής Εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ
-Πολυμένης Απόστολος, Πρόεδρος Συλλόγου Εβριτών, πτυχιούχος ΠΑΜΑΚ και ο συγγραφέας. Συντονίζει η δημοσιογράφος Κική Οικονόμου.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επίκαιρο και ενδιαφέρον βιβλίο που έχει προσεγγίσει τις εξελίξεις στην περιοχή της βαλκανικής, το ρόλο της χώρας μας και το μέλλον της ως παρουσία γεωγραφικής, οικονομικής, πολιτικής κλπ.
Είσοδος ελεύθερη.
Γ.Δ.


Δούλεψαν όλοι
Μένουμε στις Γιορτές μας. Κατά γενική εκτίμηση, η αγορά μας δούλεψε, είχε κίνηση. Κυρίως βέβαια στο κέντρο, όπου υπήρξε το φόρτε, χωρίς να πάνε πίσω και οι υπόλοιποι δρόμοι.
Εξάλλου, όπως δήλωσε παράγοντας της αγοράς, κινήθηκαν από τα περίπτερα μέχρι και οι βιοτεχνίες, εννοώντας οι επιχειρήσεις διατροφής, κρέατος, αναψυκτικών, τα ξενοδοχεία, ταξί, Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ, οι δεκάδες πλανόδιοι, τα εποχικά καταστήματα, τα καφέ, αναψυκτήρια, μπαρ, ΟΛΑ!
Ας είμαστε ειλικρινείς: Αυτές οι εκδηλώσεις στον πυρήνα τους έχουν ως στόχο την ενίσχυση της αγοράς, της τοπικής οικονομίας. Η κίνηση των διαφόρων επαγγελματιών, ντόπιων στη συντριπτική πλειοψηφία, μέρος των χρημάτων που εισπράττει τα διαθέτει τοπικά για αγορές άλλων ειδών, ένδυσης, υπόδησης κλπ. Έτσι το χρήμα κάνει κύκλο, έτσι η επιβίωση των εμπορικών και βιοτεχνικών επιχειρήσεων επιτυγχάνεται, έτσι ευημερεί μια τοπική κοινωνία. Είναι μία από τις παραμέτρους, ας μην το ξεχνάμε αυτό.
Γ.Δ.


«Ξάνθη για Όλους»… πλην του Φανουράκη!
Μπορεί να μην έβγαλαν επίσημες ανακοινώσεις αλλά η αποχώρηση του Μανώλη Φανουράκη από την παράταξη «Ξάνθη για Όλους» με επικεφαλής τον Σάββα Μελισσόπουλο είναι γεγονός. Δεν γνωρίζουμε τους λόγους που οδήγησαν σ’ αυτή την αποχώρηση, ωστόσο αυτό που εικάζουμε είναι ότι πρέπει να είναι πολύ σοβαροί και ότι προέκυψαν τώρα γιατί αν ήταν διαφορετικά δεν θα «έδενε το γλυκό» από την αρχή. Σε κάθε περίπτωση όμως, το γεγονός αυτό φέρνει μια σειρά από συνέπειες. Είναι, άραγε, προς το συμφέρον του συνδυασμού μια αποχώρηση  στο «παρά πέντε» ενός ιδρυτικού της μέλους; Μήπως αποδυναμώνεται η προσπάθεια κι αυτό ο κ. Μελισσόπουλος καθώς και οι άλλοι της παράταξης θα έπρεπε να το μετρήσουν καλά; Ο Φανουράκης δεν είναι τυχαίος. Είναι χρόνια αυτοδιοικητικός και δοκιμάστηκε σε διοικητικές θέσεις και άσχετα  αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί του έχει αφήσει μετρήσιμο έργο. Και μη ξεχνάμε ότι ήταν ο κυριότερος με θεσμικό ρόλο στην παράταξη ενώ το γεγονός ότι προέρχεται από ένα άλλο πολιτικό χώρο ήταν αυτό που ενίσχυε το πλουραλιστικό προφίλ του συνδυασμού. Σ΄ ότι αφορά αυτούς που τον θεωρούσαν «βαρίδιο» θα κριθούν για την επιλογή τους.
Μ.Ξ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…