Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

0

Λίγα λόγια για τις Ευρωεκλογές
Μέχρι το Μάιο έχουμε χρόνο για ν’ αναφερθούμε πιο αναλυτικά για τις Ευρωεκλογές. Φρόνιμο όμως είναι να πούμε κάποια πράγματα από τώρα με την ελπίδα ότι θα φθάσουν κάποτε εκεί που πρέπει.
Λοιπόν, η κοινή πεποίθηση των πολιτών πανευρωπαϊκά είναι ότι όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα αποτελεί κέντρο βολεμένων ευρωβουλευτών, στελεχών και γραφειοκρατών. Ως προς τους βουλευτές κυρίως, οι γνώμες είναι ιδιαίτερα αρνητικές. Κυρίως ως προς την προσφορά και το έργο τους υπέρ της χώρας τους και των συμφερόντων της. Μάλιστα, οι πολίτες στην κριτική τους υποστηρίζουν ότι οι Ευρωβουλευτές περισσότερο χρόνο ζουν στην Ελλάδα παρά στην ευρωβουλή!  Παράλληλα, διαπιστώνουν οι πολίτες ότι η βουλευτική εκπροσώπηση δεν έχει το κύρος και τη βαρύτητα διότι στην Ε.Ε. ισχύ έχουν τα Λόμπι που ουσιαστικά αυτά κάνουν κουμάντο. Τέλος, υπάρχει η αίσθηση ότι αρκετές αποφάσεις της Ευρωβουλής είναι εναντίον των συμφερόντων των μικρών κυρίως λαών.
Γ.Δ.


Χωρίς Τεχνολογική Εκπαίδευση;
Οι τελευταίες αποφάσεις του υπουργού Παιδείας ουσιαστικά καταργούν τελείως τα ΤΕΙ, δηλαδή την ουσία της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Ξεχνούν οι αρμόδιοι πως η αναπτυξιακή πορεία μιας χώρας στηρίζεται στην τεχνολογική κατάρτιση του προσωπικού που θα στελεχώσει τις βιοτεχνίες και βιομηχανίες. Χωρίς αυτό το άκρως απαραίτητο προσωπικό, βιομηχανική ανάπτυξη δεν θα υπάρξει ποτέ. Δεν είναι διαπίστωση δική μας αλλά των ειδικών βιομηχανικών χωρών. Που στα μεσαία αυτά στελέχη στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την ανάπτυξή τους.
Είναι αλήθεια πως στη χώρα μας ποτέ δεν δώσαμε την απαραίτητη βαρύτητα και προσοχή στην Τεχνική Εκπαίδευση. Την είχαμε υποβαθμισμένη, χωρίς σοβαρές υποδομές, κατάλληλο προσωπικό. Τώρα, με την κατάργηση των ΤΕΙ πάρθηκε άλλη μια αρνητική απόφαση εις βάρος του τομέα αυτού.
Γ.Δ.


Ποιος θα ευθύνεται αν χαθεί ανθρώπινη ζωή;
Ειλικρινά δεν μπορώ να κατανοήσω πως είναι δυνατόν να αφήνεις μια ολόκληρη περιοχή όπως η παραλιακή ζώνη του νομού χωρίς ασθενοφόρο! Κι αυτό όχι γιατί δεν υπάρχει όχημα αλλά γιατί δεν υπάρχει οδηγός! Για να ακριβολογούμε, αυτοί που υπήρχαν και κάλυπταν τις 4 βάρδιες μετακινήθηκαν με απόσπαση άλλος στην τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου της Ξάνθης, άλλος σε άλλη υπηρεσία επικαλούμενος λόγους υγείας και οι άλλοι  2 σε άλλα νοσοκομεία. Και το ζήτημα δεν είναι γιατί μετακινήθηκαν αλλά γιατί δεν αντικαταστάθηκαν πριν μετακινηθούν! Άσε που δεν βρέθηκε ακόμη ο υπεύθυνος για όλο αυτό το πρόβλημα που πρόεκυψε αφού ο διοικητής του νοσοκομείου παραπέμπει στον διοικητή της 4ης ΥΠΕ και εκείνος στο ΕΚΑΒ Θράκης και το ΕΚΑΒ Θράκης και στους δύο! Βγάλε άκρη δηλαδή!
Το ζήτημα όμως είναι άλλο: Ποιος θα είναι ο υπεύθυνος αν απ’ αυτή την κατάσταση, χαθεί ανθρώπινη ζωή… περιμένοντας να έλθει ασθενοφόρο από την Ξάνθη και να μεταφέρει ασθενείς ή τραυματίες από τροχαίο (ο μη γένοιτο)στην Ξάνθη;
Μ.Ξ.  


Γύρισε ο «λαγός» στην φωλιά του
Τα’ λεγε ο Ζαγναφέρης για τον Πέτροβιτς ότι είναι «λαγός» του Μέτιου και ότι το έκανε το έκανε για να κάψει τη δική του προσπάθεια να ενώσει όλους εναντίον του και οι περισσότεροι τον θεωρούσαμε υπερβολικό και ότι όλα αυτά τα λέει από την πικρία του που τον πρόδωσε. Όλοι θυμόμαστε την περιβόητη συνάντηση στην Ξάνθη που έδωσαν τα χέρια και φωτογραφήθηκαν Ζαγναφέρης – Πέτροβιτς και αμέσως μετά βγήκε ο Πέτροβιτς και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του! Και τι έγινε τώρα; Αφού διέλυσε το «μέτωπο» εναντίον του Μέτιου επέστρεψε ως «λαγός» στην φωλιά του βγάζοντας πάλι την ίδια φωτογραφία με τον Μέτιο αυτή την φορά.
Πως λέγεται αυτό; Κυβίστηση, παιχνίδια εξουσίας ή πολιτικός τυχοδιωκτισμός;
Όπως και να λέγεται λίγη… τσίπα που λέει ο λαός,  δεν βλάπτει!
Μ.Ξ.


Φαινόμενο
Φαινόμενο της Πολιτικής είναι οι διάφορες μετακινήσεις και προσχωρήσεις από τη μία παράταξη στην άλλη. Εάν κανείς με προσοχή αναλύσει τα διάφορα ονόματα που συμμετέχουν στους συνδυασμούς θα βγάλει ποικίλα συμπεράσματα όπως άνθρωποι που ήταν ανένδοτοι και κατηγορούσαν κάποιον επικεφαλής, στην πορεία συμμετέχουν στον συνδυασμό του εκφράζοντας επαίνους για τον αρχηγό που μέχρι πριν λίγο κατηγορούσαν.
Φαινόμενο συχνό και πλέον σύνηθες. Οι αιτίες αυτών των προσχωρήσεων των μετανοημένων πολλές, κάποιες και ιδιοτελείς. Συμβαίνουν όμως, συνέβησαν κατά το παρελθόν και θα ξανασυμβούν και στο μέλλον.
Γι’αυτό, λίγα λόγια και δηλώσεις, διότι τα γραπτά μένουν και εκθέτουν.
Γ.Δ.


Η ανεξαρτησία θέλει αγώνα
Μένουμε στο ίδιο περίπου θέμα ανεβαίνοντας ένα σκαλί και πηγαίνοντας στις Περιφερειακές εκλογές. Παραδείγματα πολλά με πρόσφατο του αγαπητού Δημήτρη Πέτροβιτς. Επιθυμούσε να τεθεί επικεφαλής για το αξίωμα του Περιφερειάρχη, όμως οι συγκυρίες και τα γεγονότα δεν ήρθαν βολικά γι’αυτόν. Προσπάθησε, το πάλεψε, διαπίστωσε τις δυσκολίες στην εξεύρεση ικανών υποψηφίων, μέτρησε την όλη κατάσταση και γύρισε πίσω συνεχίζοντας πλέον με τον Μέτιο.
Η διαπίστωση είναι απλή: Οι ανεξάρτητες χωρίς τη βοήθεια και κάλυψη του κόμματος υποψηφιότητες, δεν είναι εύκολες. Απαιτούν να ξεπεραστούν πολλά πράγματα, να παραμεριστούν συναισθηματισμοί και να υπάρχει μεγάλη αυτοπεποίθηση για την επιτυχία της πρωτοβουλίας, όπως ακριβώς τόλμησε ο υποψήφιος Τοψίδης. Αυτήν την τόλμη όμως και τον σκληρό αγώνα που απαιτείται στη συνέχεια, λίγοι, ελάχιστοι  μπορούν να δώσουν. Οι δυσκολίες είναι πολλές, οι πιέσεις, οι προσπάθειες επίσης τεράστιες.
Γ.Δ.


Σε αναμονή
Η άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα Παρασκευή στην πόλη μας, σίγουρα θα έχει δημιουργήσει σε κάποιους εύλογη ανησυχία και προβληματισμό ως προς το περιεχόμενο της αντίδρασης που θα υπάρξει προς πιθανές διαγραφές στελεχών που αυτονομήθηκαν στο θέμα της υποψηφιότητας στην περίπτωση της Περιφέρειάς μας.
Όλοι αναγνωρίζουν ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. έρχεται εδώ για να εκφράσει και δημοσίως τη στήριξή του προς τον χρισθέντα Χρ.Μέτιο και να ζητήσει το ίδιο να πράξουν και τα στελέχη του κόμματος. Πιθανόν δε να υπάρξουν και διαγραφές στελεχών της Ν.Δ. σε επίπεδο Περιφέρειας που απομακρύνθηκαν από τον Μέτιο και συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο – κυρίως- του Τοψίδη.
-Ό,τι είναι να αποφασιστεί θα το μάθουμε σύντομα. Εδώ όμως που έφτασαν τα πράγματα, μάλλον δύσκολο να γίνει οπισθοχώρηση.
Γ.Δ.


Απαράδεκτο φαινόμενο
Το φαινόμενο αισχρό και καταδικαστέο, της εξαγοράς ψήφων Ρομά συμπολιτών και μη στις διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις, ήταν η αφορμή να εκδοθεί ψήφισμα της «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά. Το ψήφισμα καταδικάζει τις πρακτικές εξαγοράς που δυστυχώς υπάρχουν και εμφανίζονται στις εκλογικές αναμετρήσεις.
Το ψήφισμα της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: «Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ καταδικάζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πρακτικές του παρελθόντος με γενικευμένα κρούσματα δωροδοκίας πληθυσμών Ρομά κατά τις αναμετρήσεις εθνικών ή αυτοδιοικητικών εκλογών με χρηματοροή και εξαγορά ψήφων. Οι πιο πάνω πρακτικές δεν τιμούν το νομικό μας πολιτισμό, προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητα των πολιτών Ρομά και συνιστούν κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος και του Ποινικού Κώδικα. Δηλώνουμε πως θα είμαστε απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και καλούμε τους Έλληνες Τσιγγάνους πάρα τις τρομακτικές δυσκολίες για την καθημερινή τους επιβίωση να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοια περιστατικά και να καταγγέλλουν αμέσως τέτοιες απόπειρες τόσο στη νομική υπηρεσία της Συνομοσπονδίας όσο και στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές της χώρας. Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ θα επισκεφθεί σύντομα την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ενημερώσει σχετικώς και να επιστήσει την προσοχή στην αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης της Δικαιοσύνης σε τέτοια συμβάντα. Στο ύψος των περιστάσεων καλούμε να σταθεί και το πολιτικό σύστημα της χώρας επιδεικνύοντας τα απαραίτητα αντανακλαστικά για να γυρίσουμε οριστικά σελίδα στις παθογένειες του παρελθόντος».
Γ.Δ.


«Δωράκια» στα άκρα
Ακόμη και οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν στον υπουργό Δικαιοσύνης για το νέο Ποινικό Κώδικα που ετοιμάζει, επειδή κατά τη γνώμη τους (και πολύ σωστά), στο σχέδιο νόμου φωτογραφίζεται η ΧΑ στη διάταξη για μείωση της ποινής, όταν αφορά σε διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς εισηγείται μείωση της ποινής σε 5-10 χρόνια από 10-20 που ισχύει. Η τροποποίηση, όπως έχει επισημαίνει και το ΚΕΕΡΦΑ «αποτελεί ευθεία παρέμβαση στην εκκρεμή δίκη της ΧΑ, η οποία συμπληρώνει 4 χρόνια και βρίσκεται στο τέλος της».
Είχαν βέβαια προηγηθεί κι άλλα περιστατικά που έκλειναν το μάτι στη Χ.Α, όπως το κάλεσμα του κ. Κοτζιά στο Μιχαλολιάκο να καταθέσει ιδέες και προτάσεις για το Μακεδονικό, η πρόσκληση Καμμένου στους βουλευτές της Χ.Α. για επίσκεψη στο Καστελόριζο και φυσικά η εμβληματική και ανεξίτηλη δήλωση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ότι «Στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι». Στο ίδιο νομοσχέδιο βέβαια γίνεται και προεκλογικό ρουσφέτι στον αντιεξουσιαστικό χώρο και στους χρήστες μολότοφ καθώς προτείνεται να μειωθεί από κακούργημα σε πλημμέλημα, με ποινή 3 ετών αλλά και ατιμωρησία αν παραδοθούν τα εκρηκτικά στις αρχές!


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …