Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΣ Γιάννινα – Ξάνθη 0-0: Λευκή ισοπαλία με δύο χαμένους

ΠΑΣ Γιάννινα – Ξάνθη 0-0: Λευκή ισοπαλία με δύο χαμένους

0

Για 7η αγωνιστική χωρίς νίκη η τοπική ομάδα

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και την Ξάνθη που διεξήχθη το βράδυ του Σαββάτου στους Ζωσιμάδες. Συνεχίστηκε έτσι και την 23η αγωνιστική, το σερί της τοπικής ομάδας να μην μπορεί να επιτύχει νίκη για έβδομο παιχνίδι, μετά την νίκη επί του Ατρομήτου στις 20 Ιανουαρίου. Από τότε η Ξάνθη, σε επτά ματς είχε πέντε ισοπαλίες και δυο ήττες, έχοντας χάσει σημαντικό έδαφος στο βαθμολογικό πίνακα.

Παράλληλα σε αυτές τις επτά αναμετρήσεις οι παίκτες της Ξάνθης έχουν πετύχει μόλις ένα γκολ παρουσιάζοντας ένα τεράστιο πρόβλημα δυστοκίας που εξελίσσεται σε μάστιγα για την ομάδα.  Η απουσία του Γέντριτσεκ το διάστημα αυτό ήταν καθοριστική για την επιθετική αποτελεσματικότητα της ομάδας, και παρά το γεγονός ότι έχει επιστρέψει στα δύο τελευταία ματς, δεν έχει καταφέρει ακόμη να φτάσει στο αγωνιστικό επίπεδο που είχε πριν τραυματιστεί.

Η Ξάνθη παρά το ότι είχε περισσότερες κλασικές ευκαιρίες στο παιχνίδι, δεν κατάφερε να τις μετουσιώσει σε γκολ και έτσι περιορίστηκε σε άλλη μία εκτός έδρας ισοπαλία. Το αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί καμία από τις δύο ομάδες για τη συνέχεια γιατί η μεν Ξάνθη έχει απομακρυνθεί πολύ από την 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη αλλά και ο ΠΑΣ παραμένει στη ζώνη κινδύνου για υποβιβασμό.

Στο παιχνίδι ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος, είχε την υπεροχή, την οποία όμως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει ενώ αντίθετα η Ξάνθη ήταν η ομάδα που είχε τις περισσότερες κλασικές ευκαιρίες στην αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιξαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μιχαήλ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο ΠΑΣ ήξερε πως κόντρα στην Ξάνθη ήθελε μόνο τη νίκη προκειμένου να πάρει μια βαθμολογική ανάσα και να μην βρεθεί ανάλογα με τα αποτελέσματα της Κυριακής κάτω και από τον Λεβδειακό. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς και στη μεγαλύτερη διάρκεια του είχαν την υπεροχή. Δεν κατάφεραν όμως να την αξιοποιήσουν καθώς παρά την πίεση στην αντίπαλη εστία, τα κόρνερ, και τα στημένα που κέρδισαν γύρω από το τέρμα του Ζίβκοβιτς δεν κατάφεραν να φτιάξουν κλασική ευκαιρία.

Αντίθετα η Ξάνθη που έμεινε να παρακολουθεί τον ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν αυτή που είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στο ματς για να ανοίξει το σκορ. Αρχικά στο 45′ με την προβολή του Γέντρισεκ να φεύγει μόλις έξω και στο 57′ όπου ο Μπαριέντος βγήκε τετ α τετ με το πλασέ που επιχείρησε να είναι κακό και να αποκρούει ο Μιχαήλ.

Οι γηπεδούχοι όμως δεν άντεξαν στον ρυθμό που οι ίδιοι έβαλαν στο ματς και λόγω του ότι έμειναν με 10 παίκτες, κι έτσι στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης έδειξαν κουρασμένοι και να μην μπορούν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους και να απειλήσουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ξάνθη να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να γίνει απειλητική στα τελευταία λεπτά, χωρίς βέβαια ουσιαστικό αποτέλεσμα.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Μιχαήλ, Σκόνδρας (69′ Τζημόπουλος), Κάργας, Αλ. Μιχαήλ, Κάστρο, Γιάκος (63′ Πάντελιτς), Νικολιάς, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Λεό (72′ Ξύδας), Μάνος.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κασάδο, Μπαριέντος (87′ Αμορίμ), Αλμέιδα, Ντουρίτσκοβιτς (90′ Σιλά), Λισγάρας, Καμαρά, Καντά, Γέντρισεκ, Μπαξεβανίδης, Σαρπόνγκ (73′ Ντίρεσταμ).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Αγωνίζεται σήμερα με τον ΓΑΣ στην Κομοτηνή

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 24ης αγωνιστικής Συνεχίζεται με την 24η αγωνιστική το πρ…