Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Νηστίσιμος χαλβάς μαρμπρέ

Νηστίσιμος χαλβάς μαρμπρέ

0

-250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί

-2/3 φλιτζ. αραβοσιτέλαιο

-1/2 κιλό σιμιγδάλι χοντρό

Σιρόπι

-4 φλιτζ. νερό

-2 φλιτζ. ζάχαρη

-ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι: Ρίχνουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα. Την τοποθετούμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει. Αποσύρουμε και κρατάμε στην άκρη. Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα χωρίς να το αφήσουμε να κάψει. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 10 λεπτά. Δεν φεύγουμε μακριά από την κατσαρόλα γιατί μπορεί να αρπάξει. Χαμηλώνουμε περισσότερο τη φωτιά και ρίχνουμε το σιρόπι. Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο.

Οταν το μείγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας αποσύρουμε από τη φωτιά. Βγάζουμε τη μισή ποσότητα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.

Επιλέγουμε μια φόρμα με τρύπα στο κέντρο και τη γεμίζουμε βάζοντας εναλλάξ μια κουταλιά άσπρο χαλβά και μια κουταλιά σοκολατένιο.

Ετσι πετυχαίνουμε τη διχρωμία που χαρακτηρίζει το μαρμπρέ. Αφήνουμε τον χαλβά να σταθεί για περίπου 30 λεπτά ώστε να ξεφορμαριστεί εύκολα. Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…