Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μους με χαλβά και κανέλα

Μους με χαλβά και κανέλα

0

-200 γρ. χαλβά βανίλια

-100 γρ. γάλα 3,5% λιπαρά ή γάλα σόγιας για τη νηστεία

-330 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά παγωμένη ή φυτική κρέμα γάλακτος για τη νηστεία

-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

-4 γρ. ζελατίνη (2 μικρά φύλλα)

-100 γρ. μπισκότα

-50 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα

Μαλακώνουμε τη ζελατίνη (είτε σε σκόνη είτε σε φύλλο) μέσα σε ένα μπολ με το παγωμένο γάλα για να “φουσκώσει”. Η ζελατίνη δεν χρειάζεται ανακάτεμα. Την αφήνουμε περίπου 10 λεπτά μέσα στο γάλα. Bάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα αμύγδαλα να χτυπηθούν για πολύ λίγο. Θέλουμε να είναι χοντροκομμένα κομμάτια και μπορούμε να το κάνουμε και με τα χέρια μας. Γεμίζουμε το κάθε ποτήρι με λίγο από το μείγμα μπισκότο και αμύγδαλο που χτυπήσαμε.

Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος (κατευθείαν από το ψυγείο) στο κάδο του μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε μέχρι να γίνει ελαφριά σαντιγύ. Αν χρησιμοποιήσουμε φυτική κρέμα γάλακτος, συνήθως περιέχει τη ζάχαρη, οπότε δεν προσθέτουμε εμείς. Αφού έχουν περάσει 10 λεπτά και έχει μαλακώσει η ζελατίνη στο γάλα, βάζουμε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700 watt για 30 δευτερόλεπτα. Στο μπλέντερ βάζουμε το χαλβά και το γάλα με τη ζελατίνη και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί ο χαλβάς. Σε ένα μπολ βάζουμε το μείγμα με το χαλβά και προσθέτουμε 1-2 κουταλιές από τη σαντιγύ και ανακατεύουμε για να μαλακώσει το μείγμα. Προσθέτουμε το μείγμα στην υπόλοιπη σαντιγύ και τα ενοποιούμε, ανακατεύοντας πολύ απαλά. Ρίχνουμε λίγο από το τελικό μείγμα με τη σαντιγύ σε κάθε ποτήρι πάνω από τα μπισκότα. Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για να παγώσει το γλυκό μας για περίπου (περίπου 4 ώρες), μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω για να το γαρνίρουμε λίγο μαρμελάδα ή ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή κανέλα.

  • Κέικ μήλου με σταφίδες και καρύδια

    4-5 μήλα ξεφλουδισμένα, κομμένα σε κυβάκια 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα 3 φλιτζάνια του …
  • Νηστίσιμος χαλβάς μαρμπρέ

    -250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί -2/3 φλιτζ. αραβοσιτέλαιο -1/2 κιλό σιμιγδάλι χο…
  • Κραμπλ μήλου

    για το κραμπλ -110γρ. βούτυρο παγωμένο -110γρ. άχνη ζάχαρη -175γρ. αλεύρι για τα μήλα -500…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέικ μήλου με σταφίδες και καρύδια

4-5 μήλα ξεφλουδισμένα, κομμένα σε κυβάκια 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα 3 φλιτζάνια του …