Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καταδίκη και μέτρα για την επίθεση σε εκπαιδευτικό ζητά από το υπουργείο Παιδείας ο Διδασκαλικός Σύλλογος

Καταδίκη και μέτρα για την επίθεση σε εκπαιδευτικό ζητά από το υπουργείο Παιδείας ο Διδασκαλικός Σύλλογος

0

Ανακοίνωση, με αφορμή βιαιοπραγία κατά εκπαιδευτικού στο Δροσερό

 Τα μέλη του ΔΣ εκφράζουν αγανάκτηση και καταδικάζουν τον ξυλοδαρμό. Χαρακτηρίζουν αντιδραστική, αντιπαιδαγωγική και αντικοινωνική την επίθεση

Ανακοίνωση με αφορμή τον ξυλοδαρμό εκπαιδευτικού στο Δροσερό εξέδωσε ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, καταδικάζοντας απερίφραστα την επίθεση και ζητώντας από το υπουργείο Παιδείας να κάνει το ίδιο, αλλά και να λάβει μέτρα για τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας και ασφάλειας  των εκπαιδευτικών . Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: «το Διοικητικό Συμβούλιο του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης κατόπιν ενημέρωσης για τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 σε σχολική μονάδα της πόλης μας και είχαν ως αποτέλεσμα βιαιοπραγία σε βάρος συναδέλφου, μέλος του Συλλόγου μας, επισημαίνει τα εξής:

-Εκφράζει την αγανάκτηση όλων των εκπαιδευτικών και τη βαθιά ανησυχία τους για το νέο αυτό περιστατικό βίας κατά εκπαιδευτικού που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων παρόμοιων, λυπηρών συμβάντων ανά την Ελλάδα, όπου εκπαιδευτικοί γίνονται δέκτες βίαιης συμπεριφοράς από γονείς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού αυτού, πέραν του  τραυματισμού του εκπαιδευτικού και της εισαγωγής του στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου, υπήρξαν λεκτικές, φραστικές επιθέσεις και εναντίον των παρευρισκομένων συναδέλφων στην προσπάθειά τους να προστατέψουν το συνάδελφό τους.

-Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε  απερίφραστα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά και επίθεση, ως επίδειξη ισχύος αυτόκλητων προστατών, τη θεωρούμε βαθύτατα αντιδραστική, αντιπαιδαγωγική και ταυτόχρονα αντικοινωνική, που αντίκειται στο ρόλο και τη βασική αρχή της συνεργασίας όλων όσοι εμπλέκονται στο σχολικό περιβάλλον. Η συνεργασία σχολείου-οικογένειας αποτελεί έναν ιδιαίτερο, σημαντικό και καθοριστικό παράγοντα  επικοινωνίας που αποδεδειγμένα μπορεί και συμβάλλει στη δημιουργία του κατάλληλου παιδαγωγικού κλίματος και της σχολικής ευημερίας, προς όφελος πάντα των μαθητών.

-Καταγγέλλει κάθε πράξη και ενέργεια που προσβάλλει τον ίδιο τον εκπαιδευτικό, την προσωπικότητά του, το έργο των εκπαιδευτικών που όλα αυτά τα χρόνια  καταβάλλουν κάθε  δυνατή προσπάθεια στηρίζοντας φιλότιμα το δημόσιο σχολείο.

-Εκφράζει ολόψυχα τη συμπαράστασή του στο συνάδελφο και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εκπαιδευτικοί σε καμία περίπτωση δεν τρομοκρατούνται από τέτοιες πρακτικές, συνεχίζοντας να επιτελούν το εκπαιδευτικό τους  λειτούργημα  με φροντίδα και ενδιαφέρον για όλους τους μαθητές χωρίς διακρίσεις.

-Καλεί κάθε εκπαιδευτικό, Συλλογικότητα και Φορέα να καταδικάσει το συγκεκριμένο περιστατικό βιαιοπραγίας που αμαυρώνει τη δημόσια εκπαίδευση, προσβάλει την προσωπικότητα του εκπαιδευτικού, υποβαθμίζει το ρόλο και το έργο του.

-Καλεί το Υπουργείο Παιδείας να καταδικάσει το γεγονός και να λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας και ασφάλειας  των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην 10η θέση των εμβολιασμών της ΕΕ η Ελλάδα

Τα ποσοστά για εμβολιασθέντες υγειονομικούς και ανά ηλικιακή ομάδα Φτάνουν τις 30.000 οι ε…