Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Γεμάτα τα ξενοδοχεία από τους επισκέπτες του καρναβαλιού

Γεμάτα τα ξενοδοχεία από τους επισκέπτες του καρναβαλιού

0

Αγγίζει το 100% η πληρότητα για το διήμερο της Αποκριάς – 80 – 90 ευρώ η μέση τιμή στα ξενοδοχεία της πόλης

 

Μας κάνουν …αντίπραξη οι Βούλγαροι με χαμηλότερες τιμές για να επωφεληθούν από την μικρή απόσταση

 

Τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς και η Ξάνθη ετοιμάζεται να δεχτεί τους επισκέπτες της. Σύμφωνα με την έρευνα του «Ε» στα ξενοδοχεία της πόλης η πληρότητα  αγγίζει το 98% – 100% ενώ στα περιφερειακά ξενοδοχεία και καταλύματα πάνω από 70 – 80%. Το Booking.com βγάζει πληρότητα για τα δύο βράδια (Σάββατο και Κυριακή) 91% με τιμές για δίκλινο να κυμαίνονται από 203 ευρώ – 295 ευρώ  για τα 5στερα για δύο βράδια με πρωινό ενώ για  τα περιφερειακά από 125 έως 174 ευρώ.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του σωματείου Ξενοδόχων Ξάνθης κ. Γιάννης Ιερόπουλος απομένουν ελάχιστα δωμάτια στα ξενοδοχεία της πόλης και αυτά είναι από ακυρώσεις αυτών που δεν έχουν στείλει προκαταβολές. Οι τιμές ξεκινούν από 60 – 70 ευρώ τη βραδιά και για δωμάτια με θέα 80 – 90 ευρώ με πρωινό. Να σημειώσουμε ότι στο νομό υπάρχουν 36 ξενοδοχεία- καταλύματα συνολικά που αντιστοιχούν σε 2.200 κλίνες ενώ υπάρχουν ακόμη 37 κλίνες που ενοικιάζονται μέσω Airbnb.

Μας κάνουν …αντίπραξη οι Βούλγαροι

Χρυσές δουλειές από τον καρναβάλι της Ξάνθης κάνουν και οι Βούλγαροι ξενοδόχοι του Ζλάτοβγκραντ επωφελούμενοι από το γεγονός ότι η πόλη απέχει από την Ξάνθη μόνο 60 χιλιόμετρα. Υπάρχουν πληροφορίες ότι από 7 ευρώ το δωμάτιο το έχουν ανεβάσει στα 35 ευρώ αυτή την περίοδο για να δελεάσουν τους ομογενείς τους να μην διανυκτερεύσουν στην Ξάνθη που έχει πιο ακριβά ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά να διασκεδάζουν στο Καρναβάλι και να επιστρέφουν στο Ζλάτοβγκραντ!

Θα έρθει κόσμος αλλά όχι όπως άλλοτε

Αυτή είναι η εκτίμηση του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Θράκης Απόστολου Αγκόρτζα, που αναφέρει ότι η πληρότητα μέσα στην Ξάνθη είναι από 70- 80% και χαμηλότερη στα περιφερειακά ξενοδοχεία και καταλύματα. Περισσότερη ζήτηση έχουν τα δίκλινα δωμάτια και μέσα στην πόλη γιατί οι επισκέπτες είναι κυρίως νέοι και χωρίς παιδιά που έρχονται να διασκεδάσουν το διήμερο της Αποκριάς.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthooulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…