Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Χωρίς ασθενοφόρο το Κ.Υ. Αβδήρων

Χωρίς ασθενοφόρο το Κ.Υ. Αβδήρων

0

Ανάστατοι οι κάτοικοι – Έγινε απόσπαση του οδηγού και δεν αντικαταστάθηκε!

Με δύο ώρες καθυστέρηση ήρθε το ασθενοφόρο από την Ξάνθη για διακομιδή ασθενούς

 

 

Ευθύνες στο ΕΚΑΒ ρίχνει ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ – Απ’ το ΕΚΑΒ ρωτούν γιατί αποσπάστηκε ο οδηγός από το Κ.Υ. Αβδήρων;

 

 

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι των Αβδήρων αλλά και της ευρύτερης παραλιακής ζώνης του νομού που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας Αβδήρων καθώς το τελευταίο διάστημα το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που διέθετε το Κέντρο έχει τεθεί σε αχρησία αφού δεν έχει οδηγό! Οι 4 οδηγοί που διέθετε για να καλύπτει όλες τις βάρδιες έχουν αποσπαστεί στο νοσοκομείο της Ξάνθης αλλά και αλλού χωρίς να αντικατασταθούν! Έτσι πλέον για τα επείγοντα περιστατικά που χρειάζονται διακομιδές στο νοσοκομείο της Ξάνθης ειδοποιείται ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την Ξάνθη με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποβεί μοιραίος για τον ασθενή.

Με δύο ώρες καθυστέρηση ήρθε το ασθενοφόρο από την Ξάνθη για διακομιδή ασθενούς

Όπως αναφέρει η πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών κα Τουμπάρη, τις προάλλες, ασθενής και οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Αβδήρων περίμεναν δύο ώρες  το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ήρθε από την Ξάνθη για να κάνει διακομιδή του ασθενούς στο νοσοκομείο Ξάνθης αφού κρίθηκε αναγκαία από τους γιατρούς  του Κέντρου. Οι κάτοικοι ζητούν επειγόντως να λυθεί το θέμα και το Κέντρο Υγείας να έχει το ασθενοφόρο και οδηγούς για όλες τις βάρδιες ώστε να έχουν την υγειονομική κάλυψη που δικαιούνται. Για το λόγο αυτό διαμαρτυρήθηκαν στον διοικητή του νοσοκομείου κ. Γερόπουλο, ενημέρωσαν τον δήμαρχο κ. Γιώργο Τσιτιρίδη ο οποίος και απέστειλε επιστολή προς τους βουλευτές ζητώντας άμεση επίλυση καθώς επίκειται η καλοκαιρινή περίοδος που έχει κίνηση η παραλιακή ζώνη και δεν μπορεί να μην έχει ασθενοφόρο στο μοναδικό Κέντρο Υγείας αυτής.

Ευθύνες στο ΕΚΑΒ ρίχνει ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ

Το «Ε» επικοινώνησε με τον διοικητή του νοσοκομείου Ξάνθης κ. Αχιλλέα Γερόπουλο ο οποίος και μας παρέπεμψε στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης  και στον διοικητή κ. Ευστράτιο Πλωμαρίτη, ο οποίος με την σειρά του τόνισε πως η ΥΠΕ έχει ζητήσει να προσλάβει 2 οδηγούς επικουρικού προσωπικού για 2 χρόνια ωστόσο: «Η προκήρυξη έληξε στις 6/12 χωρίς να υπάρξει ενδιαφέρον. Θα δούμε τι διαθέσιμο προσωπικό έχουμε και τον Οκτώβριο του 2019 θ’ ανοίξει και πάλι η πλατφόρμα για προσλήψεις», σημείωσε ο κ. Πλωμαρίτης. Για το συγκεκριμένο όμως θέμα εμμέσως πλην σαφώς έριξε το μπαλάκι των ευθυνών στο ΕΚΑΒ: «Την χρήση και τη διαχείριση των ασθενοφόρων την έχει το ΕΚΑΒ και όχι η ΥΠΕ.  Είναι γεγονός ότι έχει προβλήματα υποστελέχωσης και γι αυτό παρατηρούνται καθυστερήσεις».

Απ’ το ΕΚΑΒ ρωτούν γιατί αποσπάστηκε ο οδηγός από το Κ.Υ. Αβδήρων;

Το «Ε» απευθύνθηκε στο ΕΚΑΒ Θράκης που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη για να λάβει απαντήσεις αρμοδίως ότι: «Το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να προσλάβει οδηγούς για τα ασθενοφόρα στα Κέντρα Υγείας που υπάγονται στο υπουργείο Υγείας». Και επίσης ότι: « αυτό είναι αρμοδιότητα της Υγειονομικής περιφέρειας και όχι του ΕΚΑΒ». Οι απαντήσεις αυτές συνοδεύτηκαν με μια ερώτηση των αρμοδίων του ΕΚΑΒ: «Ας μας απαντήσουν από την ΥΠΕ και από το νοσοκομείο ποιος έδωσε την εντολή μετακίνησης του οδηγού στο νοσοκομείο Ξάνθης;». Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» οι δύο οδηγοί ζήτησαν απόσπαση, ο ένας για λόγους υγείας . Υπάρχει τουλάχιστον ένας που εκδήλωσε ενδιαφέρον να αποσπαστεί από την Ξάνθη στο Κ. Υ. Αβδήρων ωστόσο αυτό μέχρι στιγμής δεν επιλέχθηκε ως λύση. Να σημειώσουμε ότι προς αυτή την κατεύθυνση ενεργούν και οι βουλευτές και όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Γρηγόρης Στογιαννίδης σύντομα θα δοθεί λύση όπως δόθηκε για τα Κέντρα Υγείας Σταυρούπολης και Εχίνου που αντιμετώπιζαν αντίστοιχα προβλήματα.

Ας το ελπίσουμε!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …