Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Απ’ τα χέρια στα …μαχαίρια!

Απ’ τα χέρια στα …μαχαίρια!

0

Δηλώσεις Δ. Πέτροβιτς στο «Ε» για την συνάντηση με Χ. Μέτιο: ««Συζητάμε με όλους…  θα είμαστε στις κάλπες…»- Υπονόησε ότι θα υπάρχουν εξελίξεις το επόμενο διάστημα

 

Κ. Ζαγναφέρης: «Ο Πέτροβιτς είναι αριβίστας …είναι «λαγός» του Μέτιου. Γι αυτό έκαψε την δική μου υποψηφιότητα»

 

Με μια …αμήχανη μάλλον δήλωση στο «Ε»  απαντά ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου και υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς για την φημολογούμενη συνάντησή του στην Αθήνα με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο. Η είδηση ερμηνεύτηκε ποικιλοτρόπως από τα ΜΜΕ του Έβρου ωστόσο ο ίδιος ερωτηθείς από το «Ε» αρκέστηκε να προβεί στις ακόλουθες δηλώσεις ενώ αποδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς την συνάντηση και έστειλε ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι παρών στις κάλπες, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει αν θα είναι ως επικεφαλής συνδυασμού ή απλά υποψήφιος με άλλον επικεφαλής.

Πέτροβιτς: «Συζητάμε με όλους…  θα είμαστε στις κάλπες…»

Ειδικότερα τάδε έφη Δημήτρης Πέτροβιτς:  «Όσα λέγονται ότι δεν θα είμαστε στις κάλπες είναι ευσεβείς πόθοι κάποιων που το επιθυμούν. Είμαστε μια ομάδα 33 ατόμων και  λειτουργούμε σαν ομάδα. Εγώ είμαι απλά πρώτος μεταξύ ίσων . Μαζί αποφασίζουμε. Συζητάμε με όλους κι αυτό που έχω να πω είναι ότι θα είμαστε στις κάλπες. Στόχος μας είναι να πάμε μόνοι μας αλλά είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο». Μετά την …ομολογουμένως …ήξεις αφήξεις, δήλωση ο κ. Πέτροβιτς υπονόησε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις το επόμενο διάστημα, αφήνοντας έτσι το περιθώριο για συνειρμούς του τύπου «έπαιξα βιολί αλλά αύριο θα ακούσετε την μουσική», κατά τον θυμόσοφο Νασρεντίν Χότζα!

Ζαγναφέρης: «Ο Πέτροβιτς είναι αριβίστας …είναι «λαγός» του Μέτιου»

Κι αν ο κ. Πέτροβιτς μάσησε τα λόγια του ο αντιπεριφεριεάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης δεν κάνει το ίδιο. Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Πέτροβιτς τον αποκάλεσε «αριβίστα» και «λαγό» του Μέτιου: «Είναι γνωστός αριβίστας ο Πέτροβιτς. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι πως θα επιβιώσει πολιτικά. Αυτός έκαψε την δική μου υποψηφιότητα γιατί είναι «λαγός» του Μέτιου. Είναι συνηθισμένος στις πολιτικές …κυβιστήσεις. Το ίδιο θα κάνει και τώρα».

Έχει προηγούμενα με τον  Πέτροβιτς ο Ζαγναφέρης

Είναι γεγονός ότι η δήλωση Ζαγναφέρη είναι ιδιαιτέρως αιχμηρή ωστόσο να θυμίσουμε πως  ο Κ. Ζαγναφέρης έχει προηγούμενα με τον κ. Πέτροβιτς από την εποχή που γινόταν η προσπάθεια ενός ενωτικού ψηφοδελτίου με τη συμμετοχή όλων των αντιπεριφερειαρχών  απέναντι στον Χ. Μέτιο που είχε λάβει το χρίσμα της ΝΔ. Ήταν ο πρώτος που είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να είναι επικεφαλής αλλά κατόπιν υποχώρησε εφόσον ο Δ. Πέτροβιτς προέβη μονομερώς σε ανακήρυξη  της δικής του υποψηφιότητας. Αυτή η ενέργεια ήταν καθοριστική για τη διαμόρφωση αυτού του πολιτικού σκηνικού αλλά και να τροφοδοτήσει τον συνδυασμό του Τοψίδη αφού οι Αμοιρίδης και Μαρκόπουλος προτίμησαν τον Τοψίδη και όχι τον Πέτροβιτς ενώ ο ίδιος ο Ζαγναφέρης απέχει.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…