Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τούρτα Καρδιά

Τούρτα Καρδιά

0
tourta kardia

για το παντεσπάνι

4 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα αλεύρι

1 μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

2 κουταλιές της σούπας κακάο

για τη μους σοκολάτας μπανάνας

200 γραμμάρια κουβερτούρα μαύρη

100 γραμμάρια γάλα φρέσκο

200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος για γλυκά

2 ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες

επιπλέον

1/2 ποτηράκι λικέρ

1 φακελάκι σαντιγί

μαρμελάδα φράουλας ή κεράσι

τριμμένη μαύρη σοκολάτα

Χτυπάμε τα υλικά για το παντεσπάνι με το μίξερ και τοποθετούμε τη ζύμη μας σε βουτυρωμένη φόρμα σιλικόνης για κέικ σε σχήμα καρδιάς περίπου 24 εκατοστών. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Αφού κρυώσει το ξεφορμάρουμε, το κόβουμε σε δύο κομμάτια.

Κομματιάζουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα και λίγο πριν βράσει το προσθέτουμε στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενσωματώνουμε λίγη λίγη μέσα στη σοκολάτα με απαλές κινήσεις. Στρώνουμε το πρώτο κομμάτι από το παντεσπάνι σε μια βάση για τούρτα και το ραντίζουμε με το λικέρ. Στρώνουμε μία χοντρή στρώση από τη μους σοκολάτας-μπανάνας και έπειτα βάζουμε και το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι. Το ραντίζουμε με λικέρ. Χτυπάμε τη σαντιγί στο μίξερ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στο φάκελο και την απλώνουμε σε όλην την τούρτα. Φτιάχνουμε περιμετρικά της τούρτας με κορνέ σχεδιάκια και στη μέση απλώνουμε τη μαρμελάδα ενώ στολίζουμε τα πλαϊνά με τρίμματα σοκολάτας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπιφτέκια σολομού

-500 gr. φιλέτο σολομού ψιλοκομμένο σαν κιμάς -2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα -1/2 χούφτα …