Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση Την επόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για τις 206 θέσεις Κοινωφελούς στην Ξάνθη

Την επόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για τις 206 θέσεις Κοινωφελούς στην Ξάνθη

0
oaed

Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 8.933 προσλήψεις σε δήμους και φορείς

 

Σε µία εβδοµάδα, δηλαδή την ερχόµενη ∆ευτέρα ή Τρίτη (18 ή 19 Φεβρουαρίου), ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο µεγάλο πρόγραµµα κοινωφελούς εργασίας που προβλέπει 8.933 προσλήψεις σε 56 δήµους και 37 περιβαλλοντικούς φορείς της χώρας. Η δηµόσια πρόσκληση από τον ΟΑΕ∆ πρέπει να αναµένεται στις αρχές της επόµενης εβδοµάδας, ώστε να µπει σε τροχιά η διαδικασία των αιτήσεων.

Στα 609, 75 ευρώ το νέο καθαρό μηνιάτικο

Σύµφωνα µε τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, που φτάνει στη Βουλή ώστε να ψηφιστεί πιθανότατα εντός του Φεβρουαρίου, το νέο καθαρό ηµεροµίσθιο στα προγράµµατα κοινωφελούς εργασίας διαµορφώνεται αναδροµικά από την 1η Φεβρουαρίου στα 24,39 ευρώ για όλους. Αυτό σηµαίνει πως το νέο καθαρό µηνιάτικο θα µπορεί να φτάσει έως και τα 609,75 ευρώ για 25 µεροκάµατα τον µήνα.

Έως τις 31/1/2019 το καθαρό ηµεροµίσθιο ήταν 19,81 ευρώ, µε αποτέλεσµα οι µηνιαίες απολαβές να διαµορφώνονται έως 495,25 ευρώ για τους εργάτες άνω των 25 ετών. Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου ίσχυε και η ηλικιακή διάκριση του υποκατώτατου για τους νέους έως 25 ετών, οι οποίοι είχαν καθαρό ηµεροµίσθιο στην κοινωφελή 17,27 ευρώ και µηνιάτικο έως 431,75 ευρώ.Πλέον όλοι οδηγούνται στα 24,39 ευρώ καθαρά την ηµέρα και στα 609,75 ευρώ τον µήνα. Προσοχή, τους νέους αυξηµένους µισθούς δεν δικαιούνται να λάβουν µόνο οι 8.933 που θα προσληφθούν στο νέο πρόγραµµα, αλλά από τον Φεβρουάριο και όλοι οι 37.481 εργαζόµενοι που ήδη απασχολούνται σε προγράµµατα κοινωφελούς εργασίας. Ειδικότερα θα πρέπει να λάβουν τις νέες αυξηµένες απολαβές οι απασχολούµενοι στα προγράµµατα:

Κοινωφελούς χαρακτήρα σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και δοµές προσωρινής υποδοχής (Γ’ Κύκλος): 2.082 εργαζόµενοι.

Κοινωφελούς χαρακτήρα σε δήµους, περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας: 30.333 εργαζόµενοι.

Κοινωφελούς χαρακτήρα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στις Αποκεντρωµένες ∆ιοικήσεις για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστηµάτων της χώρας: 5.066 εργαζόµενοι.

Αυτό σηµαίνει πως ωφελούνται από τις αυξήσεις απολαβών συνολικά 46.414 εργαζόµενοι. Στο νέο πρόγραµµα κοινωφελούς, που περιλαµβάνει 8µηνη απασχόληση και κατάρτιση, µπορούν να συµµετέχουν οι γνωστές κατηγορίες ανέργων-ωφελούµενων που εντάσσονται σε αυτά τα προγράµµατα. Η δράση εστιάζεται στους µακροχρόνια ανέργους -άνεργοι για πάνω από 12 µήνες- και µάλιστα στους άνω των 45 και 55 ετών οι οποίοι έχουν και τη µεγαλύτερη µοριοδότηση.

Δείτε την κατανομή των θέσεων που δημοσίευσε αποκλειστικά το «Ε»: https://empros.gr/2019/01/me-206-theseis-i-nea-koinofelis-ergasia-ston-dimo-ksanthis/

ergates kathariotita

1 πρόσληψη στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης

 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: από 08-02-2019 έως και 18-02-2019

 

Το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης, που εδρεύει στην Ξάνθη της ΠΕ Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας του Τμήματος, ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ΙΔΟΧ, 18μηνης διάρκειας, 3ωρης απασχόλησης, ενός (1) ατόμου και συγκεκριμένα, ανά υπηρεσία, έδρα και ειδικότητα, ως εξής:

1ΥΕ Καθαριότητας, Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης Α.Μ.Θ.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.8 με όλα τα απαραίτητα, κατά την προκήρυξη, δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στα Γραφεία της Υπηρεσίας μας στη διεύθυνση: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ., Αστυνομική Ακαδημία, Σχολή Αστυφυλάκων ΕΛ.ΑΣ., Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης, 2ο χλμ. Ξάνθης Καβάλας, Τ.Κ. 671 00, Ξάνθη Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, (υπόψιν κ. Μπατζάκη Κυριάκου).

Πληροφορίες στα τηλ.: 25410 84729 & 25410 84720.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: από 08-02-2019 έως και 18-02-2019

6 προσλήψεις στην Κτηματική Υπηρεσία Ξάνθης

 

ΟΑΕΔ: Νέο ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 3.000 ανέργους πτυχιούχους σε φορείς του Δημοσίου

 

 

Την έναρξη του «Ειδικού προγράμματος απασχόλησης για 3.000 ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς» προωθεί τον Μάρτιο το υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για την β’ φάση του προγράμματος των 5.500 πτυχιούχων στον δημόσιο τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη φάση είχαν υποβληθεί 15.000 αιτήσεις και γι αυτό αποφασίστηκε να υπάρξει και β’ φάση του προγράμματος.

Δικαίωμα αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης, ηλικίας 22 έως 29 ετών (εφεξής ωφελούμενοι/ες), οι οποίοι δεν συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης ούτε απασχολούνται με οποιονδήποτε τρόπο.

Η συνολική διάρκεια απασχόλησης των ωφελουµένων ορίζεται στους 12 µήνες.

 

Οι θέσεις στην Κτηματική Υπηρεσία Ξάνθης (ΥΠΟΙΚ)

Ειδικότητα Θέσεις
ΤΕ Τοπογράφων Μηχανικών 2
ΠΕ Νομικών 2
ΤΕ Διοικητικού προσωπικού 2

 

 

ΟΑΕΔ: Από χθες οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης θέσεων εργασίας

 

 

Ξεκίνησε χθες Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019 και ολοκληρώνεται την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 η υποβολή αιτήσεων των εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τη διατήρηση θέσεων εργασίας κατά τη χειμερινή περίοδο 2018-2019». Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, που λειτουργούν εποχικά, κατά τη χειμερινή περίοδο και συγκεκριμένα από την 1η Νοεμβρίου 2018 έως την 28η Φεβρουαρίου 2019.

Σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση 1/2019, δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν οι κάθε μορφής ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εφόσον πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Α) Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ή/και ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες θα υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα και λειτουργούν εκτός της Διοικητικής Περιφέρειας Αττικής (πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων) και του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της πόλεως της Θεσσαλονίκης,

Β) έχουν άδεια λειτουργίας του Ε.Ο.Τ. σε ισχύ,

Γ) Είναι εποχικές, είχαν διακόψει τη συνεχόμενη λειτουργία τους τουλάχιστον για δύο έτη, κατά την προηγούμενη πενταετία (2013-2017), και συγκεκριμένα, τη χρονική περίοδο από 1η Νοεμβρίου μέχρι 28η Φεβρουαρίου, εκτός εάν μετείχαν σε ένα τουλάχιστον από τα προηγούμενα προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας για τη χειμερινή περίοδο ή είναι νέες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (άρχισαν δηλαδή να λειτουργούν από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά), οπότε θα πρέπει να διέκοψαν την συνεχόμενη λειτουργία τους κατά το προηγούμενο έτος (2017) πριν την 1η Νοεμβρίου.

Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που άρχισαν να λειτουργούν από την 1η Νοεμβρίου 2017 και μετά, δεν επιχορηγούνται.

 

Αιτήσεις

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά, αποκλειστικά στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), στο πεδίο καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων, από τις 12-02-2019 και ώρα 11η πρωινή έως τις 15-04-2019 και ώρα 12η μεσημβρινή.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης είναι η ενδιαφερόμενη ξενοδοχειακή επιχείρηση να είναι εγγεγραμμένος χρήστης στο πληροφοριακό σύστημα (portal) του ΟΑΕΔ και να διαθέτει κωδικούς πρόσβασης σε αυτό (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

trapeza ellados

ΑΣΕΠ: Θέμα χρόνου η προκήρυξη για 60 μόνιμες θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδος χωρίς πτυχίο

 

Το ΑΣΕΠ είναι έτοιμο να ανακοινώσει προκηρύξεις, μία εκ των οποίων αφορά την κάλυψη 60 μόνιμων θέσεων στην Τράπεζα Ελλάδος.

Η προκήρυξη από τον ΑΣΕΠ θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί είναι τα κριτήρια που θα ζητηθούν. Η προκήρυξη θα αφορά αποφοίτους Λυκείου (ΔΕ υποψηφίους).

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…