Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Στο σκαμνί» όλη η Οικονομική  γιατί δεν έκλεισε Καφέ μπαρ της παραλίας

«Στο σκαμνί» όλη η Οικονομική  γιατί δεν έκλεισε Καφέ μπαρ της παραλίας

0

Αφορά την περίοδο του 2014. Η δίκη θα γίνει στις 12/2/2019.

 

Χωρίς καύσιμα κίνησης και θέρμανσης κινδυνεύουν να μείνουν αυτοκίνητα και κτήρια της Σταυρούπολης – Άγονος ο διαγωνισμός

 

Με 4 θέματα εκτός και  14 ημερήσιας διάταξη συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ξάνθης τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούσαν την πορεία των διαγωνισμών για την προμήθεια διαφόρων υλικών για τις λειτουργικές ανάγκες των υπηρεσιών του δήμου.

Στο σκαμνί όλη η Οικονομική του 2014  με εισαγγελική εντολή για μαγαζί της παραλίας

Όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του 2014 όταν πρόεδρος ήταν ο δήμαρχος κ. Δημαρχόπουλος θα δικαστούν για παράβαση καθήκοντος κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης, επειδή ψήφισαν να μην κλείσει μαγαζί της παραλίας για υπέρβαση ωραρίου μουσικής και ενώ είχε ξεπεράσει τον αριθμό των παραβάσεων.

Όλα τα μέλη θα δικαστούν από τον πλημμελειοδικείο πλην του κ. Α. Καρά που λόγω του επαγγέλματός του ως νομικού θα δικαστεί από το Εφετείο. Η δικάσιμος ορίστηκε για τις 12/2/2019. Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που κατηγορούνται υπέβαλλαν την σχετική αίτηση να εκπροσωπηθούν από τον νομικό του δήμου. Τα άλλα 2 εκτός ημερησίας αφορούσαν των μίσθωση μηχανημάτων που χρησιμοποιήθηκαν για την αντιμετώπισης της κακοκαιρίας και τον διαγωνισμό με τις ασφαλτοστρώσεις στην Λεύκη που ολοκληρώθηκε με έκπτωση 50,69%. Αυτά τα δύο θέματα η Κοινωνία Δημοτών τα καταψήφισε.

Οι λαμπτήρες LED και τα μη …πεπραγμένα στην Χρύσα

Στα υπόλοιπα θέματα έγινε γνωστό ότι στο 1ο θέμα που αφορούσε την προμήθεια λαμπτήρων LED μετά από ερώτηση του Μ. Φανουράκη ότι ο διαγωνισμός έχει πάρει την έγκριση του ΚΑΠΕ και του Ταμείου Παρακαταθηκών . Το θέμα πέρασε ομόφωνα όπως και ο διαγωνισμός για προμήθεια μηχανημάτων από τον «Φιλόδημο». Με αφορμή το 4ο θέμα που αφορούσε προμήθεια πινακίδων ο κ. Καρά έκανε την επισήμανση και συγχρόνως τη διαμαρτυρία του γιατί ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η οδοσήμανση και η αρίθμηση στις οδούς της Χρύσας στο φυλλάδιο των Πεπραγμένων του δήμου αναφέρεται ως έργο …πεπραγμένο! Η απάντηση του προέδρου της Επιτροπής Κυριάκου Παπαδόπουλου ήταν πως ουσιαστικά το έργο έχει ολοκληρωθεί απλά υπάρχει μόνο μια  – δυο εκκρεμότητες στην αρίθμηση.

Χωρίς καύσιμα κίνησης και θέρμανσης κινδυνεύουν να μείνουν αυτοκίνητα και κτήρια της Σταυρούπολης

Ένα άλλο ζήτημα που απασχόλησε την Επιτροπή ήταν ο διαγωνισμός προμήθειας καυσίμων θέρμανσης και κίνησης και λιπαντικών που αφήνει έξω την Σταυρούπολη. Αυτό προέκυψε από την μελέτη που αναφέρει ότι οι εταιρείες που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει να έχουν έδρα εντός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης, όμως καμιά από τις εταιρείες που έχουν καταθέσει προσφορά δεν έχει έδρα στην Σταυρούπολη. Όπως ανέφερε κ. Παπαδόπουλος αυτό το κομμάτι του διαγωνισμού θα κηρυχθεί άγονο. Πρόκειται για το ποσό των 36.000 ευρώ για 6 συνολικά αυτοκίνητα του δήμου και 4 κτήρια στην Σταυρούπολη. Εκφράστηκε ο προβληματισμός μήπως μείνουν χωρίς καύσιμα τα αυτοκίνητα αλλά και θέρμανσης τα κτήρια και πως θα πρέπει οι υπάλληλοι να μεταφέρουν καύσιμα από την Ξάνθη.

Να σημειώσουμε τέλος πως οι υπάλληλοι του δήμου Ξάνθης κατέθεσαν προσφυγή ζητώντας τα δώρα τους που κόπηκαν και δόθηκε εξουσιοδότηση στους δικηγόρους του δήμου να προασπίσουν τα συμφέροντα του δήμου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…