Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σαλιγκαρένια τυροπιτάκια

Σαλιγκαρένια τυροπιτάκια

0

Για τη ζύμη

1 γιαούρτι (200 γρ)

1 φαρίν απ (500 γρ)

1 βιτάμ soft (250 γρ)

Για τη γέμιση

250 γρ φέτα

1 αυγό

3 κουταλιές της σούπας γάλα

λίγο πιπέρι

λίγο αλάτι στην περίπτωση που η φέτα είναι ανάλατη

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε

μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Λιώνουμε πολύ καλά την φέτα με το πιρούνι. Χτυπάμε το αυγό, το γάλα ,το πιπέρι και το ανακατεύουμε με την φέτα. Ανοίγουμε την ζύμη μας λεπτές λωρίδες περίπου 2 cm x 15 cm και βάζουμε κατά μήκος της κάθε λωρίδας λίγες κουταλιές από την γέμιση. Τυλίγουμε την λωρίδα ώστε στο τελείωμα του γυρίσματος να μοιάζει με σαλιγκαράκι. Στο κλείσιμο αλείφουμε με λίγο γάλα για να κολλήσουμε την ζύμη.

Τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.

  • Κυπριακές ταχινόπιτες

    500 γρ. αλεύρι 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κύβο ν…
  • Νηστίσιμη Χορτόπιτα

    Για το φύλλο -1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του -1 φλιτζ. τσαγιού μπίρα -8 κουτ. σούπ…
  • kremidopita_copy

    Πίτα με Ανθότυρο, Λιαστή Ντομάτα και Πάστα Ελιάς

    για το χειροποίητο φύλλο 4 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό 1 3/4 φλιτζάνια νερό 2 κουταλιές της σο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα και αμύγδαλα

    Για τη ζύμη -900γρ. αλεύρι σκληρό -2 φακελάκια μαγιά ξηρή -210γρ. ζάχαρη -180γρ. βούτυρο 8…
  • Σπετζοφάι μανιταριών

    -500γρ. μανιτάρια αγάρικα -2-3 μανιτάρια portobello -1 σκελίδα σκόρδο -4 κ.σ. ελαιόλαδο -1…
  • Πασχαλινά κουλουράκια

    -400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ -125 γρ. ζάχαρη άχνη -180 γ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα και αμύγδαλα

Για τη ζύμη -900γρ. αλεύρι σκληρό -2 φακελάκια μαγιά ξηρή -210γρ. ζάχαρη -180γρ. βούτυρο 8…