Αρχική Χωρίς κατηγορία Ψάχνουν έντυπο για να φιλοξενήσει την τουριστική προβολή της Ξάνθης

Ψάχνουν έντυπο για να φιλοξενήσει την τουριστική προβολή της Ξάνθης

0

Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά το θέμα με το αίτημα της Αρχιτεκτονικής Σχολής για παραχώρηση του «Π»

 

Δεν παρουσιάστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο οι πανεπιστημιακές αρχές – Μήπως ατόνησε το ενδιαφέρον τους;

 

 

Για δεύτερη φορά αναβλήθηκε το θέμα που αφορούσε την εξέταση του αιτήματος για παραχώρηση του «Π» στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΔΠΘ, στην συνεδρίαση του συμβουλίου της Τρίτης 5 Φεβρουαρίου. Η αιτιολογία ήταν ότι δεν παραβρέθηκαν οι πανεπιστημιακές αρχές και να υποβάλλουν μια ολοκληρωμένη και εξειδικευμένη πρόταση όπως τους ζητήθηκε ώστε να εξεταστεί το αίτημα τους. Υπενθυμίζουμε ότι το αίτημα παρουσιάστηκε στο Δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση του Αυγούστου 2018, ωστόσο επειδή εκφράστηκαν διάφοροι προβληματισμοί από τις παρατάξεις, ο δήμαρχος ανέβαλλε το θέμα ζητώντας ολοκληρωμένη και εξειδικευμένη πρόταση από την Αρχιτεκτονική Σχολή. Να σημειώσουμε ότι το αίτημα αφορούσε την παραχώρηση του «Π» εκτός του τμήματος που έχει παραχωρηθεί στο ΙΘΤΠ, συμπεριλαβομένου όμως του τμήματος της πολεοδομίας προκειμένου αφού γίνει αποκατάσταση του κτηρίου να στεγαστούν υπηρεσίες και δραστηριότητες της Αρχιτεκτονικής. Να θυμίσουμε επίσης ότι μέρος της στέγης κατέρρευσε τον Οκτώβρη. Το γεγονός ότι δεν παραβρέθηκαν οι πανεπιστημιακές αρχές προκάλεσε υπόνοιες ότι έχει ατονήσει το ενδιαφέρον της Αρχιτεκτονικής.

Αποσύρθηκε το θέμα για το ένθετο «The gold book of Xanthi»

Τα υπόλοιπα 27 θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα γι αυτό και τα περισσότερα πέρασαν ομόφωνα. Αυτό που συζητήθηκε αρκετά ήταν το 21ο που αφορούσε την ανάθεση υπηρεσίας για τη διαφημιστική προβολή του δήμου Ξάνθης στο ένθετο «The gold book of Xanthi» του διμηνιαίου περιοδικού Travel Icons. Όπως εξήγησε η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Παρτσαλίδου πρόκειται για ένα ένθετο με διαφημιστικό υλικό για το δήμο που θα διανεμηθεί με το εν λόγω περιοδικό που έχει κυκλοφορία σ’ όλη την Ελλάδα προκειμένου να προσελκύσει ο δήμος επισκέπτες κατά την περίοδο των ΘΛΕ και του Καρναβαλιού. Ο κ. Φανουράκης προέβαλλε ενστάσεις επειδή το ένθετο αυτό θα διανεμηθεί μέσω άλλου περιοδικού που όπως είπε είναι σκανδαλοθηρικής ύλης και επίσης θα διανεμηθεί μόνο στην κεντρική Μακεδονία και όχι σ’ όλη την Ελλάδα και ότι δεν συναινεί ο δήμος Ξάνθης να διαφημίζεται μέσω τέτοιων περιοδικών πληρώνοντας 2.500 ευρώ. Τη θέση του υποστήριξε και ο κ. Ανταμπούφης που πρότεινε να κάνουν χρήση του ιντερνέτ, να μπουν στην σελίδα του περιοδικού και να αποκτήσουν ιδία άποψη. Πράγμα που έγινε. Προφανώς λοιπόν και δεν ικανοποιήθηκε και ο δήμαρχος που πρότεινε να αποσυρθεί το θέμα για διερεύνηση.

Νέα παράταση για τα τραπεζοκαθίσματα

Σ’  ότι αφορά τα άλλα θέματα αποφασίστηκε ομόφωνα να υποβληθεί αίτημα για 8 προσλήψεις προσωπικού. Επίσης δόθηκε παράταση έως τον Μάρτιο για την υποβολή αιτήσεων για τραπεζοκαθίσματα καθώς έγινε γνωστό από την υπηρεσία πως υποβλήθηκαν μόνο 150 αιτήσεις που αντιστοιχούν μόνο στο 1/3 των ενδιαφερομένων. Υπενθυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη παράταση. Η προηγούμενη έληξε στις 31/1/2019.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σύγχυση από το νομοσχέδιο «λάστιχο» στην εκτός σχεδίου δόμηση

Νέα δεδομένα από τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ στο νόμο που τέθηκε σε διαβούλευση – Δ…