Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΟΦΗ – Ξάνθη 0-0: Έχασαν γκολ και βαθμούς

ΟΦΗ – Ξάνθη 0-0: Έχασαν γκολ και βαθμούς

0

Απομακρύνθηκε από την πεντάδα η τοπική ομάδα

Ο ΟΦΗ υποδέχθηκε την Ξάνθη στο Ηράκλειο για την πρώτη χρονικά αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής της Super League για την Κυριακή, αλλά αυτή δεν ανέδειξε νικητή και έληξε ισόπαλη χωρίς γκολ (0-0). Τόσο οι γηπεδούχοι – στο ντεμπούτο του Χάιμε Βέρα στην τεχνική τους ηγεσία – όσο και οι φιλοξενούμενοι είχαν κλασικές ευκαιρίες για να φθάσουν στο γκολ, αλλά δεν τα κατάφεραν είτε (κυρίως) λόγω αστοχίας, είτε λόγω των επεμβάσεων των Στρέζου και Ζίβκοβιτς.

Η ουσία είναι ότι άφησαν δύο βαθμούς στην προσπάθεια που κάνουν για να παραμείνουν την κατηγορία και να μπουν στην πεντάδα αντίστοιχα.

Ο ΟΦΗ προχώρησε σε επτά προσθήκες κατά την τρέχουσα (χειμερινή) μεταγραφική περίοδο. Στο πρώτο ημίχρονο έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες. Η πρώτη στο 16ο λεπτό, όταν ο Κοροβέσης έκανε τη σέντρα με το αριστερό από δεξιά, η άμυνα της Ξάνθης δεν αντιλήφθηκε σωστά τη φάση, ο Γιακουμάκης εξ επαφής αστόχησε. Στο 25ο λεπτό έκανε εξαιρετική κίνηση, μπήκε δεξιά εντός περιοχής, επιχείρησε να κρεμάσει τον Ζίβκοβιτς, αλλά και πάλι η εκτέλεση δεν ήταν ανάλογη της έμπνευσης.

Λείπει ο Έρικ Γέντισεκ, λείπει και το γκολ από την επίθεση της Ξάνθης. Το κενό που έχει αφήσει ο τραυματίας 32χρονος Σλοβάκος φορ δεν έχει αναπληρωθεί από συμπαίκτη του. Ο Ματίας Κάστρο ήταν καλά κλεισμένος από την άμυνα της Ξάνθης, έως εκ τούτου εντελώς απενεργοποιημένος.

Στο 17ο λεπτό μετά τη σέντρα του Ντίρεσταμ από δεξιά, απομάκρυνε ο Μιχόγιεβιτς, ο Μπρίτο έπιασε το σουτ εντός περιοχής με το αριστερό, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Στρέζου.  Στο 58ο ο Καντά έκανε το σουτ εντός περιοχής με το αριστερό, η μπάλα πέρασε  λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της περιοχής του Στρέζου.

Στο 86ο λεπτό ο Ναμπί εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ. Αυτό βέβαια, εμπεριείχε και ρίσκα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Η ομάδα της Ξάνθης βγήκε στην αντεπίθεση, ο Σαρπόνγκ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Κάστρο έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Στρέζος ήταν σε ετοιμότητα. Ακόμη και οι αλλαγές των δύο Χιλιανών συνετέλεσαν προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης (68′ Ντίνας), Νάστος, Μεγιάδο (61′ Σακόρ), Κοροβέσης, Ναμπί, Νέιρα (76′ Βουό), Γιακουμάκης.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντίνις Αλμέιδα, Λισγάρας, Ντίρεσταμ, Κασάδο, Μελιόπουλος (53′ Κασά Καμαρά), Μελισσόπουλος (58′ Μπαριέντος), Καντά, Μπρίτο (63′ Σαρπόνγκ), Κάστρο, Κοβάτσεβιτς.

Super League: Ο Ολυμπιακός μείωσε τη διαφορά μετά την ισοπαλία των δύο δικεφάλων

Όλα τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 19ης αγωνιστικής

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει τέσσερα τέρματα απέναντι στον Πανιώνιο και να πάρει την νίκη ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ την επόμενη αγωνιστική ενώ χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι των δικεφάλων ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε και ο αγώνας του Λεβαδειακού με τον Παναθηναϊκό. Ο Ατρόμητος με γκολ του Μανούσου νίκησε την ΑΕΛ με 1-0. Ο Ματέο Γκαρσία χάρισε την νίκη στον Άρη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Λαμία-Παναιτωλικός 0-2

Ολυμπιακός-Πανιώνιος 4-0

ΟΦΗ-Ξάνθη 0-0

Απόλλων Σμύρνης-Αστέρας Τρίπολης 0-2

ΑΕΛ-Ατρόμητος 0-1

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-0

Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…