Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Σδρέβανος απαντά με αντεπίθεση στην επίσκεψη Χατζηθεοδώρου στη ΔΕΥΑΞ

Ο Σδρέβανος απαντά με αντεπίθεση στην επίσκεψη Χατζηθεοδώρου στη ΔΕΥΑΞ

0

Ο συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε σε ανυπαρξία έργων και απορρόφησης κονδυλίων, καθώς και απαρχαιωμένο δίκτυο στη δημοτική επιχείρηση

 Λαϊκισμό και ισοπέδωση του χρεώνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ, τονίζοντας ότι παρέλειψε σκοπίμως πληροφορίες που τέθηκαν σε γνώση του σε αναλυτική παρουσίαση

Δεν άφησε «να περάσουν» οι δηλώσεις του Γιώργου Χατζηθεοδώρου, συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου δημάρχου για την Ξάνθη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μαρίνος Σδρέβανος, ο οποίος σε ήπιο, αλλά αυστηρό τόνο απάντησε στις ανεπάρκειες που επικαλέστηκε ο κ. Χατζηθεοδώρου, με αφορμή την επίσκεψή του στην δημοτική επιχείρηση και τους χρεώνει λαϊκισμό και ισοπέδωση.

Η επίσκεψη Χατζηθεοδώρου

xatzitheodorou

Με ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Χατζηθεοδώρου ενημέρωσε για την επίσκεψή του στη ΔΕΥΞ, γράφοντας: «επισκεφτήκαμε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ξάνθης για να ενημερωθούμε για την πορεία της επιχείρησης ύδρευσης του Δήμου μας. Η υποδοχή ήταν υποδειγματική όπως και το ενδιαφέρον του προέδρου να μας ενημερώσει.

Τα ερωτήματα πολλά αλλά δυστυχώς οι απαντήσεις δεν υπήρξαν. Πώς θα μπορούσε να γίνει άλλωστε αφού το έργο της ΔΕΥΑΞ με ευθύνη και της δημοτικής αρχής, είναι ανύπαρκτο.

Να αναφερθούμε:

– στο μεγάλο έργο του Παραδείσου, στον αγωγό 15 χλμ με έτοιμες μελέτες από την προηγούμενη δημοτική αρχή, στα συρτάρια.

– Καμία πρόβλεψη ανακαίνισης και συντήρησης για τα παλιά υδραγωγεία Ξάνθης. Όσο για την Σταυρούπολη, ανύπαρκτη στο πλάνο της επιχείρησης

– Το απαρχαιωμένο δίκτυο του αστικού συνοικισμού;

– Ούτε ένα έργο υποδομής την τελευταία πενταετία.

– Ούτε ένα αίτημα απορρόφησης κονδυλίων για άμεσα έργα από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”

Το μόνο που σίγουρα έχει η επιχείρηση ύδρευσης Ξάνθης, σίγουρα είναι το προσωπικό της, που αντιμετωπίζει τις πολλαπλές βλάβες του απαρχαιωμένου και επικίνδυνου πλέον δικτύου, υπερβάλλοντας εαυτώ».

Η απάντηση Σδρέβανου

sdrevanosΤο μόνο βασικό που προέκυψε από την επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου Ξάνθης κυρίου Χατζηθεοδώρου στη Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης είναι ότι δεν κατάλαβε ποια επιχείρηση επισκέφτηκε. Γιατί διαφορετικά δεν θα εξέδιδε μια τέτοια ανακοίνωση, η οποία βρίθει ανακριβειών και ψευδών ειδήσεων .Εμείς καλόπιστα θα εκλάβουμε τις δηλώσεις ως ατυχείς που οφείλονται στην σπουδή της υποψηφιότητας του, δηλώνουμε όμως ότι τυχόν επανάληψη τέτοιων ανακριβειών δεν θα απαντηθεί με την ίδια ηπιότητα.

Κύριε Χατζηθεοδώρου, o χαρακτηρισμός σας για το ανύπαρκτο έργο της Δ.Ε.Υ.Α. αδικεί πρωτίστως το προσωπικό της, το οποίο τεχνηέντως επιχειρείτε να κολακέψετε. Οι εργαζόμενοι και οι δημότες της Ξάνθης γνωρίζουν τι έργο επιτελείται στην επιχείρηση και στην πόλη. Επιλέξατε να δώσετε βάρος στην κακόπιστη και παραπλανητική  ενημέρωση που είχατε από τις «πηγές» σας, κλείνοντας τα αυτιά στη λεπτομερή και 2ωρη τουλάχιστον ενημέρωση που σας έγινε. Δεν εξηγείται αλλιώς η απόκρυψη βασικών σημείων της ενημέρωσης π.χ την συνεχή, επί τέσσερα χρόνια μείωση του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης, τις μηδενικές οφειλές προς τη ΔΕΗ, των έγκαιρων πλέον, εντός των καθορισμένων από το νόμο προθεσμιών, πληρωμών των προμηθευτών, τη ρύθμιση και αποπληρωμή σε δόσεις χρέος προς το Δήμο Ξάνθης ύψους 1.800.000,00€ το οποίο παρέλαβε η Διοίκηση και το οποίο δημιουργήθηκε, από την μη πληρωμή τοκοχρεολυτικών δόσεων δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, την έγκαιρη πληρωμή των ετήσιων τοκοχρεωλυτικών δόσεων δανείων ποσού 410.000,00€ περίπου, καθώς επίσης και την καθιέρωση ειδικού τιμολογίου για ευπαθείς ομάδες (ποσοστό έκπτωσης 50% ) και για Α.Μ.Ε.Α. (ποσοστό έκπτωσης 99%) .

Η επιχείρηση υλοποιεί ένα μεγάλο έργο αποκατάστασης του υπάρχοντος δικτύου και κατασκευής νέων  δικτύων ύδρευσης σε οικισμούς, και το πράττει υλοποιώντας ταυτόχρονα πρόγραμμα εσωτερικού εκσυγχρονισμού της λειτουργίας και απαλλάσσοντας την από αγκυλώσεις που εμπόδιζαν ακόμη και τη δυνατότητα υποβολής προτάσεων για μεγάλα έργα.

Την επόμενη φορά θα φροντίσουμε να ανοίξουμε όλα τα συρτάρια της επιχείρησης για τις ξεχασμένες μελέτες τις οποίες επικαλείστε, μήπως και μας βοηθήσετε να τις εντοπίσουμε.

Διοίκηση και προσωπικό της ΔΕΥΑ Ξάνθης συνεργάζονται αρμονικά για να απολαμβάνουν οι δημότες την ανταπόδοση της δικής τους συνεισφοράς.

Το προσωπικό υπερβάλλει εαυτόν και στέκεται αντάξιο των απαιτήσεων του κόσμου,  και εννέα πολίτες της Ξάνθης οι οποίοι αποτελούν το Δ.Σ. της επιχείρησης, ανιδιοτελώς φέρουν σε πέρας ένα δύσκολο έργο διοίκησης, προκειμένου η επιχείρηση να μακροημερεύει.

Στοιχειώδης σεβασμός δεν βλάπτει. Η ισοπέδωση και ο λαϊκισμός μόνο πρόσκαιρα ωφελεί, μακροπρόθεσμα ζημιώνει και ίσως ανεπανόρθωτα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τοποθετούνται στις βάσεις οι αίθουσες της προσχολικής αγωγής  

Από το Σάββατο ξεκινούν οι εργασίες τοποθέτησης των 6 πρώτων αιθουσών. Μεταφέρονται τη Δευ…