Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ O Άρης κέρδισε και μας προσπέρασε στη μάχη για την Ευρώπη

O Άρης κέρδισε και μας προσπέρασε στη μάχη για την Ευρώπη

0

Μέτρια η Ξάνθη έχασε από τον ψυχωμένο Άρη με 0-1!

Ο παθιασμένος Άρης κατάφερε μία πολύ σημαντική νίκη εχθές το βράδυ στα Πηγάδια, στην εξ’ αναβολής 15η αγωνιστική, απέναντι σε μια πολύ μέτρια Ξάνθη καταφέρνοντας έτσι να προηγηθεί έναντι της δικής μας ομάδας, στη μάχη για την 5η θέση που δίνει το Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι «κίτρινοι» σκόραραν στο 37’ με τον Γκαρσία και ανέβηκαν στην έκτη θέση του πρωταθλήματος, ενώ η Ξάνθη βρίσκεται στην έβδομη πλέον θέση.
Χωρίς σημαντικές φάσεις εξελίχθηκε το πρώτο διάστημα της αναμέτρησης. Οι δυο αντίπαλοι παρά τις προσπάθειες τους δεν δημιούργησαν καμιά καλή ευκαιρία και είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο κόρνερ του αγώνα παραχωρήθηκε στο 28′ από την Ξάνθη στους Θεσσαλονικείς. Ο Άρης έχοντας την σκέψη του στην επιθετική δημιουργία άφησε την άμυνα του ακάλυπτη και στο 30′ έγινε η πρώτη καλή φάση, με την Ξάνθη να πλησιάζει στην εστία του Κουέστα, αλλά στην παράλληλη μπαλιά που έγινε στην περιοχή ο Κάστρο δεν κατάφερε να μπει στην φάση και να διεκδικήσει το γκολ.Στο 37′ ο Άρης πήρε προβάδισμα με ευθύβολο δυνατό σουτ του Ματέο Γκαρσία, που αξιοποιώντας την τυφλή απόκρουση του Σιλά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς κάνοντας το 0-1.

Η Ξάνθη μπήκε πιο αποφασιστικά στο δεύτερο μέρος με στόχο να ισοφαρίσει. Στο 53′ πλησίασε πολύ κοντά στον στόχο αυτό αλλά η κεφαλιά του Κάστρο από καλή θέση και σέντρα του Σιλά, δεν ήταν εύστοχη. Ο Άρης βρήκε χώρο, άρχισε να ξεδιπλώνει και πάλι τις επιθετικές του πρωτοβουλίες και στο 58′ ο Γκαρσία έστειλε δυνατό γωνιακό σουτ, που έδιωξε από την γωνία της εστίας του ο Ζίβκοβιτς. Στο 72′ ο Μαρτίνες έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία με τον Ζίβκοβιτς εντυπωσιακά. Ο ίδιος παίκτης στο 82′ σημάδεψε με αριστερό φαλτσαριστό σουτ το δεξί δοκάρι κι έχασε μοναδική ευκαιρία για να «κλειδώσει» τη νίκη για την ομάδα του.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Αλμέιδα, Σιλά, Καμαρά (76′ Μελιόπουλος), Κοβάσεβιτς, Σάρπονγκ (63′ Μπρίτο), Καντά (57′ Γέντρισεκ), Μπρίτο, Μπαριέντος.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Τζανακάκης, Δεληζήσης, Ρόουζ, Κόρχουτ (84′ Ματίγια), Σιώπης, Ματίγια, Λάρσον (68′ Μαρτίνες), Γκαρσία, Ντιγκινί, Διαμαντόπουλος (79′ Βαλεριάνος).

Όλα τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

Η Βαθμολογία μετά την 15η αγωνιστική

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 6 μετάλλια επέστρεψε η «Ανατολική Δύναμη» από το Κύπελλο ΤΑΕΚΒΟ ΝΤΟ Αν.Μακεδονίας και Θράκης

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη Με 9 αθλητές και αθλήτριες συνοδεία του…