Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με πολλές ευκαιρίες, πολλά δώρα και πολλές ευχές η κοπή της βασιλόπιτας στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ

Με πολλές ευκαιρίες, πολλά δώρα και πολλές ευχές η κοπή της βασιλόπιτας στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ

1

Στις δυνατότητες συμμετοχής σε δράσεις και προγράμματα που θα ενισχύσουν τις προοπτικές της επαγγελματικής σταδιοδρομίας των καταρτιζόμενων αναφέρθηκε η διευθύντρια κ. Δημούδη

 Παραβρέθηκαν και βραβεύτηκαν παλαιότεροι σπουδαστές που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στη μαγειρική

Στην κατάμεστη από καταρτιζόμενους και εκπαιδευτές, αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων «Βασιλείου Γεράσιμος», έκοψε  την πρωτοχρονιάτικη πίτα του και φέτος το ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης στις 31-1-2019 . Η διευθύντρια του ΙΕΚ ΟΑΕΔ κ Δημούδη Χρυσούλα,  ευχαρίστησε για την παρουσία τους όλους τους παρευρισκόμενους. Παρόντες και μερικοί αποφοιτήσαντες στο  παρελθόν καταρτιζόμενοι, οι οποίοι βραβεύθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς.

Ο κ Αθανασίου Αθανάσιος που εμφανίστηκε με στολή εργασίας, καθώς και με το αναγνωριστικό σήμα της λέσχης αρχιμαγείρων ,της Ελληνικής Λέσχης αρχιμαγείρων  έχει βραβευθεί  με «ΧΡΥΣΟ ΣΚΟΥΦΟ», ασημένια  και χάλκινα μετάλλια ,ενώ εργάζεται και ως ΣΕΦ στην Ξανθίππη. Ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο πέτυχαν  και οι συνεργάτες του κ. Κουτσουρίδης Νικόλαος και ο κ. Κωνσταντίνος Παππάς.

Ο τέταρτος βραβευθείς κ. Παπαμιχαήλ Γεώργιος που διαπρέπει κι αυτός σαν επαγγελματίας ΣΕΦ, έχει πετύχει αντίστοιχα βραβεία. « Τον στέλνουμε», δήλωσε η κ. Δημούδη «μ’ ένα πρόγραμμα σε μια έκθεση της Περιφέρειας, στις Βρυξέλλες, στην Ευρωβουλή όπου θα συνεργαστεί με έναν διεθνούς φήμης ΣΕΦ και θα μαγειρεύουν για τους Ευρωβουλευτές και όλα τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου. Καταλαβαίνετε το βιογραφικό του». Η ίδια τόνισε επίσης, την παρουσία του κ. Αμβροσιάδη Γρηγόρη και ζήτησε συγγνώμη από όσους παλιούς ήταν παρόντες και δεν μπορούσε να διακρίνει ανάμεσα στο πλήθος.  Ανακοίνωσε  πως το ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης έχει γίνει πανελλήνια γνωστό, για τις επιτυχίες του και η πρόσφατη συνεργασία του με την Περιφέρεια,  επεκτείνει τις δράσεις του και στην Ευρώπη. Ανέφερε χαρακτηριστικά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας κοινωνικούς επιχειρηματίες για μαθητές και νέους από 16 ετών και άνω »  που υλοποιεί το Βρετανικό συμβούλιο, όπου θα συμμετάσχει μια ομάδα που ήδη έχει συγκροτηθεί από καταρτιζόμενους  του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης με την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους κ. Κουκουσουλάτου. Η ομάδα αυτή θα παρουσιάσει  τον τουριστικό οδηγό του Νομού Ξάνθης τον οποίο επιμελήθηκε . Η κ. Δημούδη εξέφρασε ακόμη την πεποίθησή της  πως η ομάδα αυτή θα βραβευθεί, παρότρυνε δε τους καθηγητές και καταρτιζόμενους  να κυνηγήσουν πάρα πολύ και να επιδιώξουν την βράβευση αυτή, αφού εκτός του χρηματικού βραβείου διαφημίζονται πανευρωπαϊκά οι συμμετέχοντες  καθώς και το σχολείο. Το Βρετανικό συμβούλιο, όπως ενημέρωσε, ήδη έχει έρθει σε επαφή με την κυρία Κουκουσουλάτου  και κλιμάκιο θα επισκεφθεί το χώρο του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης,  για σεμινάριο 4  ημερών, ώστε να κάνει γνωστές τις απαιτήσεις του προγράμματος αυτού.

Κατά την διάρκεια της παρουσίας του κλιμακίου,  όπως τόνισε η κ Δημούδη θα «ξεκλέψουμε» λίγο χρόνο, περίπου  4 ώρες ώστε να εκπαιδευτούν οι καθηγητές (τριες) και ευχήθηκε να δηλώσουν πολλοί(ες)  συμμετοχή, επειδή η εκπαίδευση αυτή είναι εκπαίδευση εκπαιδευτών.

Στην συνέχεια ανέφερε πως το ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης έχει προσκληθεί από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να συμμετάσχει στην έκθεση «DETROP & OENOS 2019» στην προσπάθεια για την προβολή της γαστρονομίας του τόπου μας και όπως είπε «θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την ενεργή συμμετοχή των σπουδαστών του τμήματος Τεχνικών Μαγειρικής Τέχνης του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης, χωρίς κάποια οικονομική επιβάρυνση εκ μέρους του ΙΕΚ ΟΑΕΔ».

Ανακοίνωσε επίσης την δυνατότητα συμμετοχής απ’  όλους στην έκθεση «ΑΡΤΟΖΥΜΑ» στην Αθήνα για την οποία η Ομοσπονδία Ζαχαροπλαστών, καλύπτει τα έξοδα μεταφοράς στην Αθήνα, ενώ η επιβάρυνση για τις δύο διανυκτερεύσεις θα είναι 80 Ευρώ.  Όπως δήλωσε η διευθύντρια στους καταρτιζόμενους, «ανοίγονται νέοι ορίζοντες για εσάς και πρέπει να το εκμεταλλευτείτε και να δηλώσετε συμμετοχή όλοι».

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τις καθηγήτριες που μερίμνησαν για την οργάνωση εκπαιδευτικών παρουσιάσεων εντός και εκτός του σχολείου, για την συνεργασία τους στην προώθηση των δράσεων του σχολείου, καθώς  και τις καθηγήτριες που μερίμνησαν για την παρασκευή  της Βασιλόπιτας και όλων των γλυκισμάτων που προσκομίσθηκαν στην αίθουσα.

Ζήτησε από τον παλιό καταρτιζόμενο κ. Σάκη Αθανασίου να απευθύνει έναν σύντομο χαιρετισμό και να πει δυο λόγια στους  νεότερους συναδέλφους του καταρτιζόμενους.

Έπειτα παρακάλεσε τον πατέρα Γιάννη ιερέα, αλλά και καταρτιζόμενο στο ΙΕΚ, να προχωρήσει στην ευλογία της Βασιλόπιτας.  Η πίτα μοιράστηκε στους καθηγητές,  και στους καταρτιζόμενους . Οι τυχεροί πολλοί, αφού τα δώρα ήταν πολλά.

Τέλος ευχήθηκε σε όλους «Καλή Χρονιά» και Χρόνια πολλά

Γ.Τ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεγάλη φωτιά στο πεδίο βολής στο Πετροχώρι

Έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 5 οχήματα και 12 πυροσβέστες Μεγάλη φωτιά εξελ…